Cum pot adauga o metoda de plata?

Acesta este sectiunea de help pentru versiunea Legacy a panoului de control. Daca utilizati panoul de control Flex, puteti gasi aici sectiunea de help relevanta.

Incurajeaza plasarea de comenzi online prin instalarea metodelor de plata preferate de clientii tai.

Toate metodele de plata online disponibile pe MerchantPro se bazeaza pe servicii terte pentru procesarea tranzactiilor. Fiecare platforma de plati percepe o serie de taxe pentru procesare si este necesara respectarea mai multor conditii de colaborare, astfel este recomandat sa contactezi procesatorul de plati pentru a obtine toate aceste informatii.

Activarea metodelor de plata online si offline se face din pagina Metode plata sau din pagina Aplicatii. Urmareste acest ghid pentru a configura metodele de plata online si offline alese de tine.

Metodele de plata disponibile

Platforma eCommerce MerchantPro iti pune la dispozitie mai multe solutii pentru a receptiona plata pentru comenzile plasate pe site-ul tau.

 • Plata online cu cardul

  Cu MerchantPro ai acces la unele dintre cele mai populare metode de plata online din Romania. Procesarea online a platilor este rapida si sigura, utilizand certificate de securitate SSL, ce impiedica si limiteaza tranzactiile cu potential de risc pe Internet. Dupa plasarea comenzii in magazinul tau, clientul va fi redirectionat catre platforma procesatorului de plati selectat de client, unde acesta va introduce datele de card. Platforma de plati va procesa tranzactia, iar statusul acesteia va fi comunicat automat catre magazinul tau si va fi afisat in listingul de comenzi.

Multi procesatori de plati online au si optiunea de procesare internationala de plati, ca sa poti vinde produse in toata lumea si sa abordezi o audienta cu adevarat globala. Pentru aceasta, MerchantPro ofera posibilitatea de a seta limbi si monede locale. Preturile se vor afisa in monedele aditionale setate in magazin, iar conversia la afisare va fi realizata in mod automat.

 • Plata in sistem ramburs

  Configurand plata la livrare in magazinul tau, clientii vor avea optiunea sa efectueze plata in numerar in momentul in care curierul livreaza comanda, in loc sa plateasca in avans. Este o metoda de plata foarte populara in Romania, insa prezinta riscul de refuz sau neridicare a coletelor.

  Tranzactia este realizata de regula prin intermediul companiei de curierat si permite reducerea semnificativa a riscului de frauda. Contravaloarea comenzii este achitata catre compania de curierat, care vireaza mai departe banii catre comerciant.

 • Plata la sediu

  Daca ai un sediu, spre exemplu un magazin fizic, clientii tai vor putea alege sa plateasca in locatie pentru comenzile plasate online. Dupa plasarea comenzii, clientii vor fi informati automat cu privire la adresa exacta a magazinului tau fizic, unde pot efectua plata si de unde pot ridica concomitent comanda.

 • Plata prin transfer bancar

  Activarea acestei optiuni va permite clientilor tai sa achite contravaloarea comenzii prin ordin de plata, direct in contul tau bancar. Este recomandat sa expediezi comanda catre clienti doar dupa ce ai incasat contravaloarea comenzii.

 • Plata prin credit bancar

  Platforma iti ofera acces la o serie de integrari cu diferite sisteme de creditare online direct in magazin, oferite de institutii bancare sau nebancare. Prin activarea unei astfel de metode de plata, vei oferi clientilor tai posibilitatea de a contracta direct un credit pentru a achizitiona produse din magazinul tau. Inainte de a plasa comanda, va fi necesara completarea unui formular de solicitare a unui credit, catre care clientul va fi redirectionat dupa plasarea comenzii. In calitate de comerciant, vei fi notificat automat cu privire la acceptarea sau respingerea cererii de creditare si in functie de acest status poti continua procesarea si expedierea comenzii.

Adaugarea unei metode de plata

Pentru a adauga o metoda de plata va fi necesar sa introduci o serie de informatii in panoul de control al magazinului tau, in momentul instalarii aplicatiei de plata dorite.

Fiecare metoda de plata in parte necesita introducerea unor tipuri diferite de informatii. Pentru metodele de plata online sau de creditare online, va fi necesar ca mai intai sa inchei un contract de furnizare a serviciilor specifice cu procesatorul respectiv de plati. Acesta iti va furniza de asemenea datele necesare pentru a-ti conecta magazinul la platforma de procesare a platilor.

In Help Center iti oferim toate informatiile de care ai nevoie pentru a instala fiecare metoda de plata in magazinul tau MerchantPro. Urmareste ghidurile de setare individuale disponibile in sectiunea Metode plata.

In continuare, poti afla mai multe despre principalii pasi de setare a unei metode de plata. Aceste instructiuni sunt general valabile si se aplica tuturor metodelor de plata care pot fi setate in magazinul tau MerchantPro, dar anumite metode de plata pot necesita introducerea unor informatii suplimentare:

 1. Acceseaza pagina Metode plata;

 2. Mergi la metoda de plata dorita si apasa butonul de activare;

 3. Apasa butonul Instaleaza aplicatia;

 4. Mergi la sectiunea Setari conectare si completeaza cu datele corespunzatoare metodei de plata alese.
  Pentru metodele de plata online sau prin credit/transfer bancar vei introduce datele de conectare si alte informatii pe care ti le va furniza procesatorul de plati.

 5. Mergi la sectiunea Setari afisare pentru a defini preferintele de afisare a metodei de plata;

 6. Introdu preferintele cu privire la Disponibilitate in functie de tara a metodei de plata, alegand una dintre urmatoarele optiuni:

  • Orice tara - metoda de plata va fi afisata tuturor clientilor, indiferent de tara lor de profil;
  • Doar anumite tari - metoda de plata va fi afisata doar clientilor a caror tara de profil corespunde selectiei tale (afisarea metodei de plata va tine cont si de celelalte conditii setate);
 7. Alege ce metode de livrare doresti sa se afiseze in checkout in cazul in care clientul selecteaza metoda de plata curenta. Sunt disponibile urmatoarele optiuni:

  • Orice metoda de livrare - activa in magazinul tau, adaugata in pagina Setari livrare produse;
  • Doar anumite metode de livrare - pe care le vei putea selecta ulterior;
  • Nicio metoda de livrare - aceasta optiune se poate aplica spre exemplu produselor digitale (descarcabile) care nu necesita livrare sau comenzilor care vor fi ridicate de client direct din magazinul tau fizic;
 8. Optiunea Disponibilitate in functie de grupuri de clienti te ajuta sa setezi grupurile de clienti pentru care se va afisa metoda curenta de plata (afisarea metodei de plata va tine cont si de celelalte conditii setate). Sunt disponibile urmatoarele variante:

  • Orice grup de clienti - pe care l-ai creat in magazinul tau;
  • Doar anumite grupuri de clienti - dintre cele setate in magazinul tau;
  • Exclude anumite grupuri de clienti - pentru care metoda de plata nu va fi disponibila;
 9. Optiunea Disponibilitate in functie de categorii de produse iti permite sa selectezi categoriile de produse pentru care se va afisa metoda curenta de plata. Daca in cosul de cumparaturi exista si alte produse care nu corespund selectiei, metoda de plata nu va fi afisata (afisarea metodei de plata va tine cont si de celelalte conditii setate):

  • Orice categorie - adaugata in catalogul tau de produse;
  • Doar anumite categorii - dintre cele existente in magazinul tau;
  • Exclude anumite categorii - pentru care metoda de plata nu va fi disponibila.
 10. Optiunea Disponibilitate in functie de valoarea comenzii controleaza daca metoda curenta de plata se va afisa pentru toate comenzile sau doar pentru comenzi cu valoare situata in intervalul specificat (afisarea metodei de plata va tine cont si de celelalte conditii setate):

  • Orice valoare a comenzii - se va afisa indiferent de valoarea unei comenzi plasate de client;
  • Doar pentru comenzi cu anumite valori - al caror interval il vei introduce in campurile aferente (ex: 0 - 5000 RON);
 11. Apasa butonul Instaleaza aplicatia dupa ce ai verificat toate setarile.

Ordinea de afisare a metodelor de plata

In ceea ce priveste modul in care metodele de plata sunt afisate in magazin la checkout, ai la dispozitie de asemenea o serie de setari:

 1. Acceseaza pagina Metode plata si mergi la sectiunea Setari generale;

 2. Alege unul dintre modurile de ordonare ale metodelor de plata, care controleaza ordinea in care metodele de plata vor fi afisate in pagina de checkout, astfel:

  • Implicit - ordinea este setata automat de sistem;
  • Personalizat - ai posibilitatea sa schimbi pozitia fiecarei metode de plata prin click pe sagetile afisate;
  • Dupa popularitate - cele mai des utilizate metode de plata vor fi afisate pe primele pozitii;
 3. Prin activarea optiunii Preselecteaza prima metoda de plata, in Pagina de checkout va fi preselectata prima optiune din lista metodelor de plata, tinand cont de ordinea de afisare setata, dar clientul va putea sa aleaga orice alta metoda; daca setarea este dezactivata, in Pagina de checkout nu va fi preselectata nicio metoda de plata, iar clientul va trebui sa selecteze individual o metoda de plata.

 4. Apasa butonul Salveaza dupa ce verificat toate setarile aferente metodelor de plata.

Afisarea metodelor de plata in magazin

In momentul in care utilizatorul a gasit produsele pe care sa le achizitioneze, apasa pe butonul Adauga in cos. Va fi apoi directionat automat catre pagina de vizualizare a Cosului de cumparaturi (pagina de cart), unde are optiunea sa vizualizeze lista de produse existente in cos si sa modifice cantitatile produselor pe care doreste sa le achizitioneze.

Mai departe, pentru a plasa comanda, utilizatrul va fi directionat catre Pagina de checkout unde trebuie sa selecteze metoda de plata pe care o prefera inainte de a Trimite comanda.

In aceasta pagina, ordinea de listare a metodelor de plata va tine cont de toate conditii setate in magazin.

In footer-ul magazinului tau se vor afisa si icoanele fiecarei metode de plata online pe care ai activat-o, fiind vizibile pentru vizitatorii din site.

De asemenea, utilizatorii pot afla mai multe informatii despre metodele de plata disponibil in magazinul tau, accesand pagina demo.ro/info/metode-plata, afisata in footer-ul site-ului.

Aceasta este o pagina statica cu continut predefinit, respectiv informatiile sunt actualizate automat in momentul in care activezi sau dezactivezi o metoda de plata. Continutul acestei pagini poate fi editat astfel:

 1. Mergi la meniul Website si acceseaza Pagini statice;
 2. Apasa butonul Editare;
 3. Alege optiunea Continut introdus;
 4. Adauga textul personalizat;
 5. Alege pozitia in care doresti sa se afiseze pagina statica, in footer;
 6. Adauga o Descriere meta ce ajuta la obtinerea unei pozitii mai bune in rezultatele motoarelor de cautare. Acest text va fi afisat in rezultate, imediat sub linkul si titlul paginii, si este de asemena folosit si de alte site-uri atunci cand se face share (ex: pe retelele de socializare). Afla mai multe despre meta descrieri si optimizarile SEO din platforma MerchantPro;
 7. Apasa butonul Salveaza dupa ce ai verificat informatiile introduse.
Ultima modificare: 12 Jan 2024
Te-a ajutat acest articol?
Mai ai nevoie si de alte informatii?
Confidentialitate
Utilizam cookie-uri pentru a-ti oferi serviciile si pentru a-ti optimiza experienta. Navigand in continuare, iti exprimi acordul cu privire la Politica de Cookies.