Ce este un certificat SSL si de ce am nevoie de SSL pentru magazinul meu online?

Ti-ai creat un magazin online? Urmatorul pas pe care trebuie sa il faci este sa il securizezi. Aici vine in ajutorul tau certificatul SSL.

Certificatul SSL (Secure Sockets Layer) este un protocol de securitate pentru magazinul tau online, care cripteaza comunicatiile dintre server si client. Aceasta criptare protejeaza tranzactiile cu cardul bancar, transferul de date, datele personale, datele de identificare ca utilizator si asigura transmiterea in siguranta a documentelor private prin intermediul Internetului.

Pentru a recunoaste website-urile care functioneaza pe protocol HTTPS si care au deja acest certificat de securitate instalat, poti verifica URL-ul daca incepe cu http:// sau https://, precum si padlock-ul de securitate afisat de majoritatea browserelor in bara de navigare.

Detinerea unui certificat SSL este benefica din mai multe motive:

Ofera incredere sporita pentru vizitatorii website-ului

Prezenta unui certificat SSL, implicit afisarea iconului de securizare din dreptul adresei URL a magazinului tau, ofera un grad ridicat de incredere pentru utilizatori.

Conform unor studii, un procent semnificativ dintre vizitatorii care vad mesajul ca website-ul nu este securizat (browserul afiseaza mesajul de "Not secure") decid sa nu mai acceseze website-ul respectiv.

Ajuta din punct de vedere SEO (al vizibilitatii pe Google)

SEO (Search Engine Optimization) este procesul de crestere a calitatii si cantitatii traficului catre website prin cresterea vizibilitatii website-ului in motoarele de cautare (Google, Bing, etc).

SEO se refera la imbunatatirea rezultatelor (cunoscute si ca rezultate "naturale" sau "organice") si exclude traficul direct sau cel sosit prin campanii platite.

Inca din 2014, motorul de cautare Google a anuntat ca folosirea certificatelor SSL va fi considerata un factor de crestere a rank-ului in algoritmii de cautare, ceea ce inseamna o vizibilitatea sporita / pozitie mai buna in Google.

Permite utilizarea standardului HTTP/2 pentru transferul datelor

Folosind un certificat SSL in platforma MerchantPro te vei bucura si de beneficiile oferite de protocolul HTTP/2. Acesta iti ofera o viteza mult mai buna de incarcare a paginilor, viteza de incarcare fiind un factor important in pozitionarea magazinului tau online pe Google.

HTTP/2 permite serverului sa "impinga" continut, pentru a raspunde cu date mai multor interogari decat a cerut clientul. Acest lucru permite serverului sa furnizeze date despre care stie ca sunt utile unui browser web pentru a reda o pagina, fara a astepta ca browserul sa examineze primul raspuns, si fara a crea un ciclu aditional de interogare.

Permite evitarea sanctiunilor care pot aparea in urma unor brese de securitate

Regulamentul General privind Protectia Datelor, intrat in vigoare in 25 mai 2018, prevede ca fiecare comerciant sa depuna toate eforturile pentru ca datele personale oferite de catre utilizatorii / clientii sai sa fie securizate. In caz contrar, comerciantul este pasibil de amenzi substantiale (acestea pot ajunge pana la 4% din cifra de afaceri).

TIP
Activarea unui certificat SSL in platforma MerchantPro este foarte simpla. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa accesezi sectiunea Domenii & SSL si sa alegi unul dintre certificatele SSL disponibile.

Ultima modificare: 28 May 2021
Te-a ajutat acest articol?
Mai ai nevoie si de alte informatii?
Confidentialitate
Utilizam cookie-uri pentru a-ti oferi serviciile si pentru a-ti optimiza experienta. Navigand in continuare, iti exprimi acordul cu privire la Politica de Cookies.