Ce tipuri de domenii pot adauga in cadrul magazinului?

Platforma MerchantPro iti ofera posibilitatea de a utiliza mai multe tipuri de domenii in cadrul magazinului tau. Odata creat magazinul, ti se va aloca in mod automat un domeniu temporar, cu ajutorul caruia poti crea si vizualiza designul si catalogul magazinului pana in momentul in care iti vei seta propriul domeniu. Poti adauga diverse tipuri de domenii in cadrul paginii Domenii & SSL.

Domeniu temporar

Acest domeniu reprezinta subdomeniul de test care ii este alocat in mod automat magazinului tau in momentul crearii acestuia. Domeniul temporar este de forma subdomeniu.merchantproshop.com sau subdomeniu.shopmania.biz si va fi utilizat pana in momentul alegerii unui domeniu primar.

NOTE
Pentru preluarea comenzilor si procesarea platilor in cadrul magazinului tau este necesar sa folosesti un domeniu propriu. In caz contrar, magazinul va functiona doar sub forma unui catalog de prezentare fara a fi posibila preluarea de comenzi.

Domeniu de preview

Acest tip de domeniu se aloca in mod automat in momentul adaugarii domeniului propriu si iti ofera posibilitatea de a iti accesa magazinul in perioada in care domeniul tau propriu a fost setat insa procesul de configurare a domeniului nu a fost finalizat.

Domeniul de preview este exceptat de la indexarea in motoarele de cautare.

Domeniu primar (principal)

In cazul in care detii un domeniu propriu, ai posibilitatea de a-l adauga in cadrul magazinului tau online in cadrul paginii Domenii & SSL. Toate paginile magazinului tau vor fi ulterior disponibile sub acest domeniu. Acesta poate fi de forma exemplu.ro sau exemplu.com.

Daca vrei sa substitui domeniul primar cu un alt domeniu, este recomandat sa pastrezi vechiul domeniu ca domeniu de redirect (lucru care se intampla in mod implicit in platforma MerchantPro). Procedand astfel, URL-urile domeniului tau vechi vor redirecta in mod automat catre noul domeniu (nu se va pierde indexarea paginilor din cadrul motoarelor de cautare).

Domeniu de redirect

In cazul in care detii mai multe domenii si doresti sa redirectioneazi vizitatorii catre domeniul principal al magazinului tau, atunci poti sa adaugi unul sau mai multe domenii de redirect.

Pentru a redirectiona traficul de pe un domeniu catre alt domeniu, seteaza si domeniul de redirect in cadrul paginii Domenii & SSL. Apasa butonul Adauga domeniu si introdu numele de domeniu de redirect pe care il detii.

NOTE
In cazul in care pe domeniul tau exista deja un site, daca se va seta domeniul pentru a fi utilizat in cadrul platformei noastre, actualul site pe care il ai nu va mai functiona, pe respectivul domeniu va functiona noul magazin din cadrul platformei MerchantPro.

Pentru a seta un domeniu de redirect este necesar ca acesta sa fie activ, iar configurarea unui domeniu de redirect se realizeaza in acelasi mod in care configurezi si domeniul principal adaugat in cadrul magazinului.

TIP
Pentru a evita continutul duplicat, penalizat de motoarele de cautare, nu este posibila functionarea magazinului pe mai multe domenii simultan, in schimb poti folosi domeniile de redirect.

Domeniu de limba

Daca magazinul tau se adreseaza pietei internationale, ai posibilitatea de a adauga si domenii de limba pentru limbile suplimentare activate pe magazin. Fiecare varianta de limba a site-ului are un domeniu sau subdomeniu asociat, astfel ca, prin accesarea domeniului de limba, utilizatorii vor putea vizualiza continutul asociat pentru tara aferenta.

In acest scop este necesar sa optezi in prealabil pentru activarea limbilor suplimentare in cadrul magazinului, din pagina Localizare.

Ulterior, pentru a adauga domeniul de limba acceseaza pagina Domenii & SSL, butonul Adauga domeniu si selecteaza optiunea Adauga domeniu de limba.

De exemplu, daca setezi in cadrul magazinului domeniul exemplu.ro si activezi limba suplimentara engleza, pentru versiunea in engleza a magazinului poti seta domeniul exemplu.com (vizitatorilor li se va afisa versiunea site-ului in limba engleza).

In momentul in care vizitatorii vor accesa acest domeniu, vor putea vizualiza continutul in limba aferenta tarii respective. In cazul in care ai optat pentru folosirea mai multor valute in cadrul magazinului, poti seta o moneda diferita de moneda de baza a magazinului tau pe un domeniu de limba.

Ultima modificare: 07 Apr 2022
Te-a ajutat acest articol?
Mai ai nevoie si de alte informatii?
Confidentialitate
Utilizam cookie-uri pentru a-ti oferi serviciile si pentru a-ti optimiza experienta. Navigand in continuare, iti exprimi acordul cu privire la Politica de Cookies.