Cum imi setez nameserverele pe Cloudflare?

Platforma MerchantPro permite integrarea cu reteaua Cloudflare - solutie care ofera servicii de tip CDN, protectie DDOS sau servicii distribuite de DNS si care se situeaza intre vizitatorul website-ului si furnizorul de hosting, actionand ca un proxy invers pentru website-uri.

Pentru a realiza conectarea cu Cloudflare este necesar sa parcurgi etapele descrise in continuare.

Conectarea magazinelor cu DNS gazduit de MerchantPro

Daca ai serverul gazduit in platforma MerchantPro si setezi in Cloudflare doar aceste nameservere, urmeaza pasii de mai jos:

 1. Creeaza-ti un cont pe site-ul Cloudflare;
 2. Dupa inregistrare, acceseaza setarile DNS din header-ul paginii;
 3. Din sectiunea DNS management va trebui sa stergi toate inregistrarile create default de sistem prin apasarea butonului Delete;
 4. Apasa butonul Add record pentru a adauga doua noi inregistrari de tipul NS cu nameserverele MerchantPro, ns1.shopmania.org si ns2.shopmania.org; completeaza campurile cu informatiile solicitate;

 1. Apasa butonul Save pentru a finaliza adaugarea noilor inregistrari.

Chiar daca setarile de conectare la Cloudflare sunt corect efectuate, exista posibilitatea ca in panoul de control al magazinului tau MerchantPro sa observi mesaje de eroare in configurarea domeniului sau sa nu il poti accesa din butonul Vezi magazin; vizitatorii pot accesa magazinul fara probleme in continuare, dar pentru a evita aparitia acestor situatii la nivelul panoului de control, mergi in Cloudflare la Security > WAF (Web Application Firewall) > Tools > Allow si introdu urmatoarele IP-uri:

 • 185.163.111.214
 • 185.163.111.215
 • 185.163.111.216

Pentru a te asigura ca inclusiv procesul de plata online se desfasoara corect si complet, poti seta o regula de allow pentru URL-ul de notificare, in care va fi necesar sa incluzi valoarea "/callback/" ca in exemplul de mai jos:

NOTE
Daca ai DNS-ul gazduit in MerchantPro, domeniul magazinului tau va aparea cu IP-ul MerchantPro. Daca atat DNS-ul, cat si IP-ul (setat ca proxy) sunt gazduite de MerchantPro, domeniul va aparea cu un IP de la Cloudflare.

Conectarea magazinelor cu DNS negazduit de MerchantPro

Daca folosesti o gazduire externa a domeniului magazinului tau, este necesar sa urmezi pasii de mai jos:

 1. Creeaza-ti un cont pe site-ul Cloudflare;
 2. Dupa inregistrare, acceseaza setarile DNS;
 3. Asigura-te ca inregistrarile tale de tip NS corespund cu cele din platforma de gazduire a domeniului. In caz contrar, va trebui sa le stergi si sa apesi butonul Add record ca sa adaugi cate o inregistrare noua de tip NS pentru fiecare nameserver furnizat de serviciul tau de gazduire a domeniului; completeaza campurile cu informatiile solicitate;

 1. Apasa butonul Save pentru a finaliza adaugarea noilor inregistrari;
 2. Ulterior, in sectiunea DNS management, in cazul in care ai deja inregistrari de tip A pentru domeniu si pentru “www.”, va trebui sa le stergi folosind butonul Delete;
 3. Adauga doua inregistrari de tip A pentru domeniul tau, precum si pentru “www.”, pentru a pointa catre sistemul MerchantPro; completeaza in campul IPv4 address IP-ul 185.181.100.80;

 1. Apasa butonul Save dupa verificarea tuturor setarilor.

Pentru a evita aparitia unor mesaje de eroare la configurarea domeniului sau a situatiei in care nu poti accesa domeniul din butonul Vezi magazin, mergi in Cloudflare la Security > WAF (Web Application Firewall) > Tools > Allow si introdu urmatoarele IP-uri de nameservere:

 • 185.163.111.214
 • 185.163.111.215
 • 185.163.111.216

De asemenea, pentru a te asigura ca inclusiv procesul de plata online se desfasoara corect si complet, poti seta o regula de allow pentru URL-ul de notificare, identic ca in cazul conectarii magazinelor gazduite de MerchantPro, in care va fi necesar sa incluzi valoarea "/callback/" astfel:

Resurse utile

Gestionarea inregistrarilor DNS in Cloudflare

Ultima modificare: 20 Dec 2022
Te-a ajutat acest articol?
Mai ai nevoie si de alte informatii?
Confidentialitate
Utilizam cookie-uri pentru a-ti oferi serviciile si pentru a-ti optimiza experienta. Navigand in continuare, iti exprimi acordul cu privire la Politica de Cookies.