Cum imi configurez contul PayPal / PayPal Plus?

Cu peste 200 milioane de conturi active la nivel global, PayPal este una dintre cele mai utilizate si rapide metode de plata online.

PayPal

Pentru a permite clientilor tai sa plateasca prin PayPal va trebui sa ai un cont business PayPal activ si sa introduci adresa de email a contului respectiv in aplicatia PayPal pe care urmeaza sa o instalezi din cadrul panoului de control al magazinului tau online.

In cazul in care nu ai un cont PayPal activ, iti poti crea unul accesand Inregistrare PayPal (Business Account) si urmand pasii pentru finalizarea acestui proces.

Pentru o buna functionare a platii prin PayPal, iti recomandam sa iti setezi encodingul UTF-8. Acest lucru este necasar pentru a putea procesa platile produselor ce contin caractere speciale in denumire sau a clientilor cu astfel de caractere in nume/adresa.

Setarea enconding-ului UTF-8 presupune parcurgerea urmatorilor pasi:

 1. Acceseaza contul PayPal;

 2. Mergi la Setare enconding;

 3. Apasa butonul More options;

 4. Selecteaza in cele 2 liste optiunea UTF-8;

 5. Apasa butonul Salveaza.

PayPal Plus

Accepta plata cu cardul in magazinul tau si creste-ti vanzarile cu PayPal Plus. Profita de avantajele protectiei avansate impotriva fraudelor si chargeback-urilor.

Pentru a adauga metoda de plata PayPal Plus va trebui sa ai un cont PayPal Plus activ in care sa creezi o aplicatie (API).

In cadrul panoului de control MerchantPro trebuie sa instalezi aplicatia PayPal Plus si sa introduci credentialele din contul tau PayPal Plus. Pentru a obtine aceste credentiale, urmeaza pasii de mai jos:

 1. Acceseaza contul PayPal Plus pentru a crea API-ul;

 2. In sectiunea My Apps & Credentials selecteaza butonul Live si apoi apasa Create App;

 3. Completeaza campul App Name si apasa butonul Create App;

 4. Apasa butonul Show (din partea de jos a paginii) pentru a obtine Cheia secreta;

 5. Copiaza Client ID si Cheia secreta;

 6. Acceseaza aplicatia PayPal Plus instalata in magazinul tau (SITENAME}.

 7. Adauga datele copiate anterior, in campurile corespunzatoare din sectiunea Setari conectare;

 8. Mergi la sectiunea Setari afisare si defineste preferintele pentru afisarea metodei de plata online. In Help Center vei gasi toate informatiile necesare despre cum iti poti seta metodele de plata din shop.

 9. Mergi la sectiunea Mod developer unde poti configura permisiunile pentru testarea metodei de plata, fara ca aceasta sa fie vizibila clientilor. In Help Center vei gasi mai multe date despre cum poti seta o metoda de plata digitala in modul demo.

 10. Apasa butonul Salveaza dupa ce ai verificat toate setarile.

NOTE
Asigura-te ca in panoul de control al magazinului tau ai setat monede acceptate de catre PayPal Plus. Moneda RON nu este acceptata de acest procesator si in momentul platii sumele vor fi convertite automat in EUR.

Ultima modificare: 28 May 2021
Te-a ajutat acest articol?
Mai ai nevoie si de alte informatii?
Confidentialitate
Utilizam cookie-uri pentru a-ti oferi serviciile si pentru a-ti optimiza experienta. Navigand in continuare, iti exprimi acordul cu privire la Politica de Cookies.