Cum imi configurez contul PlatiOnline.ro?

Ofera clientilor posibilitatea sa efectueze plati online pentru comenzi plasate la tine in magazin, prin intermediul partenerului PlatiOnline.ro, unul dintre cei mai mari procesatori de plati din Romania.

Pentru a adauga o metoda de plata PlatiOnline, va trebui sa detii un cont pe platforma acestui procesator de plati. Urmeaza acesti pasi pentru a configura contul:

 1. Autentifica-te in contul PlatiOnline si acceseaza meniul Setari;

 2. Acceseaza Cheia de securitate, completeaza raspunsul la intrebare si apasa Verifica;

 3. Lasa deschisa pagina care ti se va afisa, deoarece va trebui sa copiezi datele in aplicatia PlatiOnline.ro din cadrul panoului de control MerchantPro;

 4. Copiaza urmatoarele informatii din contul PlatiOnline.ro si salveaza-le in aplicatia PlatiOnline.ro pe care o instalezi:

  • Copiaza Merchant Login ID API F_Login in campul Denumirea de comerciant;
  • Copiaza AUTHORIZATION RSA PUBLIC KEY (codul din prima caseta) in campul cu acelasi nume din aplicatie;
  • Copiaza AUTHORIZATION INIT VECTOR in campul cu acelasi nume;
  • Copiaza ITSN RSA PRIVATE KEY in campul cu acelasi nume;
  • Copiaza ITSN INIT VECTOR in campul cu acelasi nume.
 5. Intra din nou in contul PlatiOnline, meniul Setari;

 6. Acceseaza Notificarile instant la schimbarea starii tranzactiei;

 7. Completeaza campul Introduceti noul URL cu URL-ul de notificare afisat in pagina de instalare a aplicatiei PlatiOnline.ro si Salveaza modificarile.

 8. Mergi din nou apoi in aplicatia Plationline.ro, sectiunea Setari afisare, si adauga noul ID Comerciant si noile chei secrete.

  Vei primi aceste informatii dupa ce PlatiOnline iti aproba cererea.

 9. Mergi la sectiunea Setari afisare pentru a defini preferintele disponibile aferente metodei de plata si pentru alte setari asociate. In Help Center vei gasi toate informatiile de care ai nevoie pentru a-ti configura metodele de plata din magazin.

 10. Mergi la sectiunea Mod developer unde poti seta permisiunile pentru testarea metodei de plata, fara ca aceasta sa fie vizibila clientilor. In Help Center vei gasi mai multe detalii despre setarea modului demo.

 11. Apasa butonul Salveaza dupa ce ai aplicat modificarile.

Ultima modificare: 28 May 2021
Te-a ajutat acest articol?
Mai ai nevoie si de alte informatii?
Confidentialitate
Utilizam cookie-uri pentru a-ti oferi serviciile si pentru a-ti optimiza experienta. Navigand in continuare, iti exprimi acordul cu privire la Politica de Cookies.