Cum pot adauga o regula de Pret Dinamic?

Regulile de discount de tip Pret Dinamic iti permit sa creezi in magazin promotii de tip reducere de pret, pe baza anumitor conditii pe care le stabilesti la nivelul regulii. Poti crea astfel reduceri de pret procentuale sau de valoare fixa pentru produsele care indeplinesc anumite conditii, pentru anumite categorii, producatori sau combinatii intre aceste elemente. De asemenea, ai posibilitatea de a defini pentru ce grupuri de clienti sunt disponibile reducerile.

Promotiile generate pe baza acestor reguli sunt semnalizate intr-un mod specific in magazin.

Crearea unei reguli de Pret Dinamic

Setarea regulilor de tip Pret Dinamic presupune configurarea unor campuri specifice acestor reguli, prezentate in continuare:

 1. Mergi la Reguli de discount;
 2. Apasa butonul Adauga regula de discount si selecteaza Reguli de Pret Dinamic;
 3. Mergi la sectiunea Setari generale si adauga denumirea regulii, in campul Referinta interna (aceasta denumire se va afisa doar in panoul de control);
 4. Mergi la sectiunea Setari continut si alege tipul discount-ului dintre urmatoarele doua variante:
  • Procent;
  • Valoare fixa.
 5. Mergi la campul Valoare si introdu valoarea reducerii (procentuala sau fixa), in functie de optiunea aleasa la pasul precedent; reducerea se va aplica la pretul total (cu taxe incluse) al produselor care respecta conditiile regulii de discount, definite de tine ulterior.
 6. Mergi la Rotunjire preturi si alege modul in care vor fi rotunjite automat preturile dupa aplicarea reducerii;
 7. Mergi la Setari filtrare / aplicabilitate si selecteaza conditiile de aplicare a regulii de discount, in functie de categorii, produse, producatori, grupuri de clienti, tip client, precum si ordinea de aplicare a regulii;
 8. Continuă cu efectuarea setarilor aplicabile tuturor Regulilor de discount;
 9. Apasa butonul Salveaza dupa verificarea tuturor setarilor.

Afisarea si aplicarea in magazin a unei reguli de Pret Dinamic

O regula de Pret Dinamic genereaza o reducere de pret atunci cand sunt indeplinite simultan toate conditiile pe care le-ai definit in cadrul regulii.

Reducerea de pret va fi afisata in magazin pentru toate produsele care corespund conditiilor setate la nivelul de regula. Pretul neredus va fi afisat cu un marcaj grafic specific de "pret taiat", iar pretul redus obtinut prin aplicarea regulii de discount va fi afisat ca pret curent al produsului.

Reducerea va fi de asemenea vizibila in magazin in pagina Promotii, mai putin pentru utilizatorii sau clientii pentru care ai aplicat o excludere (ex: grupuri de clienti excluse de la aplicarea regulii de discount).

Pretul redus al produsului se va reflecta si in exporturile de produse, in campurile Pret produs si Pret produs (net).

Aditional, poti opta intre mai multe moduri de afisare a reducerilor de pret in cosul de cumparaturi, in pagina de checkout si ulterior pe facturi. Acceseaza sectiunea Setari > Checkout, identifica setarea Mod de afisare reduceri (produse cu Pret Vechi) in cosul de cumparaturi si alege una dintre urmatoarele optiuni:

 • Afiseaza preturile nereduse si reducerile cumulate - sunt listate preturile intregi ale produselor, iar pe o linie separata sunt afisate reducerile cumulate;
 • Afiseaza preturile nereduse si reducerile separat per produs - sunt listate preturile intregi ale produselor, iar pe linii separate sunt afisate reducerile pentru fiecare dintre acestea;
 • Afiseaza preturile cu reducerile deja aplicate - sunt listate preturile reduse si preturile vechi cu marcaj grafic de “pret taiat”, iar sub acestea este afisat subtotalul cu reducerile aplicate;
 • Afiseaza pretul neredus taiat, pretul redus si reducerile cumulate - sunt listate preturile reduse si preturile vechi cu marcaj grafic de “pret taiat”, iar sub acestea sunt afisate subtotalul fara reduceri si discount-ul cumulat.

Diferenta dintre o regula de Pret Dinamic si setup-ul Pret Vechi - Pret Nou

Sistemul MerchantPro iti permite sa creezi o reducere de pret in doua moduri:

 • Prin setarea unui Pret Vechi si a unui Pret Nou pentru fiecare produs in parte.
 • Prin definirea unei reguli de discount de tip Pret dinamic;

Indiferent de modul in care alegi sa creezi reducerea, rezultatul final va fi similar, respectiv produsului ii va fi asociat un pret vechi si un pret nou redus.

Setarea de Pret vechi - Pret nou la nivel de produs

Pentru a seta o reducere de pret (procentuala sau fixa) pentru un anumit produs sau pentru o selectie finita de produse, acceseaza sectiunea Lista produse si selecteaza optiunea Aplica reducere din tabul Modifica pret. De asemenea, operatiunea poate fi realizata pentru fiecare produs in parte din meniul Editeaza si activarea optiunii Afiseaza reducere de pret pentru acest produs.

Pentru a elimina aceste reduceri de pret este necesara editarea manuala a tuturor produselor implicate.

Avantajele setarii unei Reguli de tip Pret Dinamic

Spre deosebire de reducerile de tip Pret Vechi - Pret Nou, prin setarea unei reguli de Pret Dinamic poti sa automatizezi aplicarea reducerilor pe baza criteriilor definite in cadrul regulii. Ai la dispozitie urmatoarele optiuni:

 • Stabilirea criteriilor avansate de aplicare a regulii (in functie de produse, categorii de produse, producatori, grupuri de clienti si tipuri de clienti).
 • Programarea datei de start a aplicarii regulii de Pret Dinamic in cadrul magazinului;
 • Setarea perioadei de valabilitate in care reducerea de pret se aplica in magazin.
Ultima modificare: 17 Jun 2021
Te-a ajutat acest articol?
Mai ai nevoie si de alte informatii?
Confidentialitate
Utilizam cookie-uri pentru a-ti oferi serviciile si pentru a-ti optimiza experienta. Navigand in continuare, iti exprimi acordul cu privire la Politica de Cookies.