Cum setez regulile de discount in magazin?

Regulile de discount permit crearea de reduceri de pret procentuale sau fixe pentru produse, categorii de produse sau producatori (reguli de tip Pret Dinamic), generarea de promotii de tipul pachetelor de produse (reguli de tip Produse Combo), precum si setarea unor promotii aplicabile la nivelul intregului cos de cumparaturi (reguli de tip Cart).

Descopera in continuare etapele de parcurs pentru crearea, setarea si administrarea regulilor de discount in cadrul magazinului tau. Aceste setari sunt comune tuturor tipurilor de reguli pe care le poti crea in platforma MerchantPro.

Crearea unei Reguli de discount

Pentru a crea o Regula de discount in cadrul magazinului tau este necesara parcurgerea urmatorilor pasi:

 1. Mergi la categoria Promotii din panoul de administrare al magazinului si deschide Reguli de discount;
 2. Apasa butonul Adauga regula de discount si selecteaza tipul de regula/reguli care vrei sa se aplice in cadrul magazinului:
  • Reguli de Pret Dinamic – permite crearea de reduceri de pret procentuale sau fixe pentru produse, categorii sau producatori;
  • Reguli de Produse Combo – te ajuta sa generezi promotii pentru combinatii/pachete de produse sau reduceri de volum (X+1 gratis, X+Y gratis, X+1 redus, X+Y redus, Bulk discount);
  • Reguli de Cart - pe baza acestora poti seta promotii la nivelul cosului de cumparaturi (Reducere pe comanda, Livrare gratuita, Bonus cashback, Produs cadou).

Setarile aplicabile tuturor regulilor de discount

Dupa selectarea tipului de Regula de discount, este necesara parcurgerea etapelor de setare a acesteia. Sectiunile Setari filtrare/aplicabilitate si Setari activare regula sunt, cu mici diferente, comune tuturor regulilor de discount si permit definirea in acelasi mod a setarilor de aplicabilitate ale acestora.

 1. Mergi la Cum vrei sa aplici aceasta regula de discount?; in functie de optiunea aleasa, vei putea selecta ca regula sa se aplice pentru o intreaga categorie de produse, un producator sau produse selectate individual;
 2. Daca selectezi La nivel de categorie sau producator, in continuare vor deveni disponibile urmatoarele optiuni de selectie specifice:

a. Categorii – poti selecta categoriile de produse pentru care se va aplica regula de discount, iar aplicabilitatea regulii va tine cont si de celelalte conditii setate; poti alege:

 • Orice categorie;
 • Doar anumite categorii (este necesara selectarea categoriilor in campul dedicat);
 • Exclude anumite categorii (este necesara selectarea categoriilor excluse in campul dedicat; regula se va aplica ulterior tuturor categoriilor din magazin, cu exceptia celor selectate pentru excludere).

b. Producatori – poti selecta producatorii pentru care se va aplica regula de discount, iar aplicabilitatea regulii va tine cont si de celelalte conditii setate; poti alege:

 • Orice producator;
 • Doar anumiti producatori (este necesara selectarea producatorilor din campul dedicat);
 • Exclude anumiti producatori (este necesara selectarea producatorilor exclusi in campul dedicat; regula se va aplica ulterior tuturor producatorilor listati in magazin, cu exceptia celor selectati pentru excludere).
 1. Daca selectezi La nivel de produs, vei putea seta produsele pentru care se va aplica regula de discount in magazin, iar aplicabilitatea regulii va tine cont si de celelalte conditii setate; mergi mai departe la setarea Produse, unde sunt disponibile optiunile:
  • Orice produs;
  • Doar anumite produse (este necesara selectarea produselor in campul dedicat).
 2. Mergi la Grupuri de clienti si seteaza grupurile de clienti pentru care se va aplica regula de discount:
  • Orice grup de clienti;
  • Doar anumite grupuri de clienti (este necesara selectarea grupurilor de clienti in campul dedicat);
  • Exclude anumite grupuri de clienti (este necesara selectarea grupurilor de clienti excluse in campul dedicat; regula se va aplica tuturor grupurilor de clienti, cu exceptia celor selectate pentru excludere).
 3. Mergi la Tip client si alege tipul de clienti care vor avea acces la promotie:
  • Orice client;
  • Doar clientii logati, in functie de totalul comenzilor anterioare (este necesara completarea campului Valoare totala comenzi).
 4. Mergi la Ordinea de aplicare a regulii; setarea este disponibila doar pentru Regulile de Produse Combo si pentru Regulile de Tip Cart si te ajuta sa controlezi ordinea in care vor fi aplicate regulile de discount, daca exista mai multe reguli aplicabile simultan; setarea se aplica doar pentru regulile de acelasi tip (ex: daca exista mai multe Reguli de Tip Cart setate, vei putea alege ordinea aplicarii doar pentru acest tip de reguli);
 5. Mergi la Se aplica si in cazul produselor cu pret redus; prin activarea acestei setari, regula de discount se va aplica si pentru produsele care au deja reduceri de pret determinate pe baza existentei unui Pret vechi introdus sau prin aplicarea unei reduceri de Pret dinamic;
 6. Mergi la Se aplica chiar daca exista deja o alta regula de discount aplicata; prin activarea acestei setari, regula de discount se va aplica inclusiv in situatiile in care o alta regula de discount a fost deja aplicata; este recomandata o atentie deosebita la activarea acestei setari, pentru a evita posibile efecte nedorite la nivelul magazinului;
 7. Mergi la Setari activare regula si adauga detalii despre valabilitatea regulii de discount:
  • Permanent activa;
  • Activare programata - selecteaza intervalul de timp in care regula de discount se va aplica in magazin.
 8. Mergi la Status si determina daca regula de discount se va aplica sau nu in magazin prin selectarea statusului Activ, respectiv Inactiv; o regula de discount aflata in perioada de valabilitate, dar avand status Inactiv, nu se va aplica in magazin; de asemenea, o regula cu status Activ, dar aflata in afara perioadei de valabilitate definita, nu se va mai aplica in magazin;
 9. Continua cu celelalte setari specifice fiecarei reguli de discount selectate;
 10. Apasa butonul Salveaza dupa verificarea tuturor setarilor.

NOTE
O regula de discount se va aplica in magazin atunci cand sunt indeplinite simultan toate conditiile pe care le-ai definit la setarea regulii (Ex: Daca ai setat ca regula sa se aplice pentru produsele din categoria Incaltaminte sport si pentru producatorul Nike, promotia va fi disponibila doar pentru incaltamintea sport marca Nike).

Administrarea regulilor de discount

Regulile de discount sunt afisate in panoul de control al magazinului, in pagina Reguli de discount - Toate inregistrarile; acestea sunt organizate pe taburi, in functie de tip, status si valabilitate:

 • Toate inregistrarile;
 • Reguli de Pret Dinamic;
 • Reguli de Produse Combo;
 • Reguli de Cart;
 • Aplicabile (sunt listate regulile cu status Activ si aflate in perioada de valabilitate)
 • Neaplicabile (sunt listate regulile cu status Inactiv sau aflate in afara perioadei de valabilitate);
 • Expira in curand (sunt listate regulile a caror perioada de valabilitate va expira in scurt timp).

Regulile de discount sunt listate descendent in panoul de control al magazinului, in functie de data adaugarii. Poti cauta o regula folosind filtrele urmatoare:

 • Referinta interna (denumirea interna pe care ai atribuit-o regulii de discount);
 • Data de inceput (prima zi in care regula de discount devine activa);
 • Data de sfarsit (ultima zi in care regula de discount mai este activa);
 • Tip (Reguli de Pret Dinamic, Reguli de Produse Combo sau Reguli de Cart).

Dezactivarea, reactivarea sau stergerea unei Reguli de discount

O regula de discount poate fi dezactivata in doua moduri:

 • Din pagina Setari generale, sectiunea Status si selectarea modului Inactiv;
 • Prin apasarea butonului de tip switch vizibil in listing-ul regulilor de discount, care permite comutarea intre statusurile Activ si Inactiv.

Reactivarea unei Reguli de discount se face in doua moduri:

 • Din pagina Setari generale, sectiunea Status, prin modificarea statusului din Inactiv in Activ;
 • Din listing-ul regulilor de discount, prin apasarea butonului tip switch si comutarea statusului din Inactiv in Activ.

O regula de discount poate fi stearsa din panoul de control prin folosirea optiunii Sterge din dreptul meniului Mai multe optiuni. Atentie: aceasta operatiune este ireversibila.

Ultima modificare: 25 Mar 2021
Te-a ajutat acest articol?
Mai ai nevoie si de alte informatii?
Confidentialitate
Utilizam cookie-uri pentru a-ti oferi serviciile si pentru a-ti optimiza experienta. Navigand in continuare, iti exprimi acordul cu privire la Politica de Cookies.