Cum gestionez fisierele incarcate in magazinul meu MerchantPro?

Pentru un control mai eficient asupra fisierelor media de orice tip pe care le utilizezi in cadrul magazinului tau, in panoul de control MerchantPro ai la dispozitie pagina dedicata Manager fisiere, unde poti uploada fisiere apelabile atat in zonele de continut ale paginilor de produse, cat si in paginile statice (pagini de categorii, articole de blog etc.).

Managerul de fisiere iti permite totodata sa creezi foldere si subfoldere, pentru o mai buna organizare a informatiilor.

Descopera in continuare detalii despre incarcarea fisierelor si tipurile acestora suportate in magazinul tau MerchantPro, precum si alte informatii despre gazduirea lor in site.

Crearea folderelor si incarcarea fisierelor in magazin

Pentru a crea foldere si a incarca fisiere media in magazinul tau MerchantPro, urmeaza pasii de mai jos:

  1. Acceseaza Website > Manager fisiere;
  2. Apasa butonul Folder nou pentru a crea dosarul in care doresti sa adaugi anumite fisiere; folder-ul va fi creat in mod instant si ai posibilitatea de a-i adauga o denumire personalizata;
  3. Da click pe folderul creat si apoi apasa butonul Adauga fisier; selecteaza fisierele pe care doresti sa le incarci, iar acestea vor fi adaugate in dosarul pe care l-ai selectat in managerul de fisiere.

TIP
In managerul de fisiere ai inclusiv posibilitatea de a muta un anumit fisier intr-un alt dosar, prin selectarea acestuia, urmata de accesarea butonului Muta fisiere si selectarea din meniul dropdown a noului folder in care doresti sa transferi fisierul respectiv.

Tipurile de fisiere suportate de MerchantPro

In platforma MerchantPro pot fi incarcate aproape toate tipurile de fisiere media existente; astfel, in site este permis upload-ul fisierelor avand urmatoarele extensii: asf, apk, avi, bmp, css, csv, dcr, doc, docx, eot, flv, gif, ico, jfif, jpeg, jpg, js, mov, mp3, mp4, mpeg, mpg, ogg, otf, pdf, png, ppt, qt, ram, rm, svg, swf, tif, tiff, ttf, txt, webp, webm, woff, woff2, xls, xlsx, xml.

NOTE
Fisierele incarcate in site nu trebuie sa depaseasca 10mb/fisier.

Alternative pentru gazduirea fisierelor utilizate in site

In platforma MerchantPro exista o serie de limite in ceea ce priveste spatiul de stocare. In cazul in care utilizezi in magazin fisiere suplimentare de mari dimensiuni (ex: cataloage de tip PDF provenite de la producatori, fise tehnice de produs etc.), poti lua in calcul utilizarea unor solutii externe de gazduire (ex: Google Drive, One Drive, Dropbox etc.), pentru a evita depasirea limitelor de stocare corespunzatoare planului tau de servicii. Este necesar sa te asiguri ca setezi accesul public pentru toate fisierele gazduite pe oricare dintre platformele pe care alegi sa le utilizezi.

Descopera aici mai multe variante de servicii de Cloud Hosting gratuite.

Ultima modificare: 03 Oct 2022
Te-a ajutat acest articol?
Mai ai nevoie si de alte informatii?
Confidentialitate
Utilizam cookie-uri pentru a-ti oferi serviciile si pentru a-ti optimiza experienta. Navigand in continuare, iti exprimi acordul cu privire la Politica de Cookies.