Cum efectuez verificarea domeniului magazinului meu in Facebook Business Manager?

Acesta este sectiunea de help pentru versiunea Legacy a panoului de control. Daca utilizati panoul de control Flex, puteti gasi aici sectiunea de help relevanta.

Pentru a putea folosi o serie de instrumente Facebook, inclusiv in contextul campaniilor de publicitate, este necesara verificarea domeniului magazinului tau.

Pentru a efectua verificarea domeniului parcurge urmatorii pasi:

 1. Mergi in contul tau Facebook Business Manager la sectiunea Brand Safety > Domains;
 2. Apasa butonul Add pentru a adauga domeniul pe care vrei sa il verifici; daca ai deja un domeniu adaugat, selecteaza-l din lista pe cel pe care doresti sa il verifici;
 3. Continua cu selectarea uneia dintre cele doua optiuni disponibile pentru verificarea domeniului tau MerchantPro:
 • Meta-tag verification;
 • DNS verification.

In continuare, verificarea va putea fi finalizata in functie de optiunea pe care o selectezi din contul tau Facebook Business.

a) Daca alegi Meta-tag verification, este necesar sa copiezi linia de cod furnizata in contul de Facebook Business si sa o adaugi in campul Verificare domeniu din setarile aplicatiei Facebook Pixel disponibila in panoul de control si pe care va trebui sa o instalezi in magazinul tau.

Alternativ, poti efectua operatiunea in panoul de administrare al magazinului urmand acesti pasi:

 1. Acceseaza butonul Adauga un nou tag din Website > Manager taguri;
 2. Alege crearea unui tag Custom;
 3. In sectiunea Setari trigger mergi la Declanseaza la si seteaza ca tag-ul sa se declanseze in Pagina, pe Toate paginile;
 4. Mergi la Pozitie tag si selecteaza In interiorul tag-ului Head;
 5. Mergi la campul Referinta interna si seteaza o denumire pentru tag, care va fi utilizata pentru identificarea interna a acestuia;
 6. Adauga codul din Facebook Business Manager in campul cod HTML;
 7. Apasa butonul Salveaza dupa verificarea tuturor setarilor.

Dupa parcurgerea setarilor din magazin, este necesar sa revii in contul de Facebook Business Manager si sa apesi butonul Verify, pentru a incheia verificarea domeniului.

b) Daca alegi optiunea DNS verification si ai un domeniu gazduit de serverele MerchantPro, te rugam sa ne trimiti inregistrarea de tip txt furnizata in contul de Facebook Business Manager. Dupa ce iti vom confirma adaugarea acesteia in site, va trebui sa revii in contul Facebook Business Manager si sa apesi butonul Verify pentru a completa verificarea.

In cazul in care domeniul este gazduit de un alt serviciu de hosting, te rugam sa te adresezi furnizorului respectiv pentru detalii despre adaugarea inregistrarii prin metoda DNS.

Ultima modificare: 03 Jun 2021
Te-a ajutat acest articol?
Mai ai nevoie si de alte informatii?