Cum adaug produse digitale in magazin?

Platforma MerchantPro iti ofera posibilitatea de a vinde inclusiv produse digitale in cadrul magazinului tau online, prin intermediul aplicatiei Continut digital. Poti adauga continut digital precum ebook-uri, audiobook-uri, muzica, jocuri, software sau imagini, pe care le poti afisa ulterior in magazin sub forma de produse digitale; dupa efectuarea platii, clientii vor putea descarca produsele digitale de pe un link care va fi expediat pe adresele lor de email.

Afla in continuare cum poti realiza setarile aplicatiei Continut digital si cum poti adauga produse digitale in cadrul magazinului tau MerchantPro.

Instalarea aplicatiei si crearea de continut digital

Pentru a adauga produse de tip digital in magazin este necesara instalarea aplicatiei Continut digital. Dupa instalare, in meniul din dashboard-ul magazinului va deveni disponibila pagina Continut digital; pentru a putea incarca fisierele care vor fi asociate produselor digitale, urmeaza pasii de mai jos:

 1. Apasa butonul Adauga continut digital;
 2. In overlayer-ul care se va deschide pe ecran va fi necesar sa completezi/introduci urmatoarele informatii:
  • Referinta interna - denumirea folosita pentru identificare interna, care va fi afisata doar in panoul de control;
  • Tip fisier - selecteaza daca fisierul pe care urmeaza sa-l incarci este Local (incarcat din computer; poti urca fisiere de pana la 10Mb) sau Extern (link catre o sursa externa; este necesar sa introduci sursa URL a fisierului extern in campul dedicat);
  • Apasa butonul Salveaza dupa verificarea tuturor setarilor.

TIP
In pagina Continut digital poti vedea ulterior si lista intregului continut de tip digital adaugat in magazin.

Crearea unui produs digital

Pentru a crea un produs digital in magazin, care poate fi achizitionat si descarcat de catre clienti, urmeaza pasii descrisi in continuare:

 1. Acceseaza pagina Adauga produs nou;
 2. In sectiunea Setari generale mergi la Tip produs si selecteaza optiunea Produs digital;
 3. Continua cu setarile specifice adaugarii de produse;
 4. Mergi la sectiunea Seteaza ca produs digital si adauga continutul digital asociat produsului si setarile corespunzatoare;
 5. Mergi la Fisier si selecteaza din meniul dropdown continutul digital care va fi descarcat de catre client dupa achizitionarea produsului;
 6. Mergi la Limita descarcari si selecteaza numarul maxim permis de descarcari ale fisierului, pentru fiecare achizitie a produsului; ai la dispozitie doua optiuni:
  • Nelimitat - fisierul va putea fi descarcat de un numar nelimitat de ori, de catre orice utilizator care are acces la link-ul de download;
  • Limitat - va fi necesar sa completezi campul dedicat cu numarul maxim de descarcari permise; este recomandat sa setezi o limita cu valoarea "1", pentru a permite doar o singura descarcare a fisierului folosind link-ul expediat automat clientului dupa efectuarea platii.
 7. Apasa butonul Salveaza dupa verificarea tuturor setarilor.

NOTE
In cazul in care doresti transformarea unui produs fizic intr-un produs digital, poti face acest lucru din pagina de editare produs; modifica tipul produsului in Produs digital si urmeaza pasii descrisi in capitolul Crearea unui produs digital.

Ultima modificare: 07 Mar 2023
Te-a ajutat acest articol?
Mai ai nevoie si de alte informatii?
Confidentialitate
Utilizam cookie-uri pentru a-ti oferi serviciile si pentru a-ti optimiza experienta. Navigand in continuare, iti exprimi acordul cu privire la Politica de Cookies.