Ce este functia Lazy Loading si cum imbunatateste viteza de incarcare a magazinului?

Utilizarea modulului Lazy Loading reprezinta o practica extrem de utila pentru cresterea vitezei de incarcare a paginii si imbunatatirea experientei de utilizare a site-ului, in special in cazul magazinelor online; activarea acestuia devine esentiala in contextul implementarii metricilor Core Web Vitals, prin care Google doreste sa incurajeze imbunatatirea experientei vizitatorilor in paginile website-urilor.

Afla in continuare cum te poate ajuta functia Lazy Loading sa imbunatatesti timpii de incarcare a imaginilor in cadrul magazinului tau MerchantPro.

Ce face functia Lazy Loading?

Prin activarea functiei Lazy Loading, imaginile afisate in paginile de tip listing vor fi incarcate treptat, pe masura ce acestea sunt afisate efectiv in pagina (doar in momentul in care utilizatorul ajunge in dreptul lor). Astfel, listing-urile cu zeci de imagini ale produselor vor fi incarcate intr-un timp mult mai scurt, iar browser-ul utilizatorului nu va descarca in fundal imaginile pe care nu le afiseaza efectiv in pagina.

De exemplu, in cazul in care functia Lazy Loading este inactiva, la accesarea unei pagini de categorie care contine un numar mare de produse, browser-ul va descarca in fundal toate imaginile pentru a afisa pagina; in acest scenariu se pierd atat resurse, cat si timpul pe care utilizatorul este nevoit sa-l petreaca asteptand incarcarea continutului.

In schimb, prin utilizarea functiei Lazy Loading, clientul va putea sa vizualizeze imaginile pe masura ce navigheaza in site, afisarea fiind realizata astfel in mod automata, fara necesitatea unei alte interventii din partea ta; viteza de incarcare a paginii va creste, iar restul elementelor din pagina vor fi afisate instant. Astfel, este imbunatatita substantial experienta utilizatorului, in special pe dispozitive mobile (telefoane, tablete), unde incarcarea se face mai lent decat pe desktop-uri sau laptop-uri.

Cum activez functia Lazy Loading?

Pentru a utiliza functia Lazy Loading in cadrul magazinului tau, urmeaza pasii descrisi in continuare:

  1. Acceseaza pagina Setari sistem;
  2. Mergi la sectiunea Setari imagini;
  3. Apasa butonul de tip glisor din dreptul functiei Activeaza incarcarea imaginilor in modul Lazy Loading;
  4. Apasa butonul Salveaza dupa verificarea tuturor setarilor.
Ultima modificare: 21 Jul 2021
Te-a ajutat acest articol?
Mai ai nevoie si de alte informatii?
Confidentialitate
Utilizam cookie-uri pentru a-ti oferi serviciile si pentru a-ti optimiza experienta. Navigand in continuare, iti exprimi acordul cu privire la Politica de Cookies.