Cum pot seta zone de livrare in magazin?

Pentru a seta metode de livrare, trebuie sa definesti in primul rand zonele de livrare, care reprezinta locatiile in care magazinul tau permite livrare. Ulterior, poti defini metode de livrare sau curieri, pe care va fi necesar sa ii asignezi zonelor de livrare. Sistemul iti ofera astfel flexibilitatea de a face disponibile metode de livrare diferite in functie de zona de livrare careia ii corespunde adresa de livrare a clientului.

In cadrul procesului de checkout din magazin, in functie de adresa de livrare introdusa de client, sistemul va detecta zona de livrare de care apartine clientul si va afisa doar metodele de livrare corespunzatoare zonei respective. Clientul este astfel identificat printr-o singura zona de livrare, prima care ii corespunde in functie de ordinea de evaluare a acestora.

Zone de livrare

Reprezinta zonele in care magazinul tau efectueaza livrari. Poti avea simultan mai multe zone de livrare, in cazul in care vrei sa limitezi folosirea unor metode de livrare sau curieri doar la anumite zone.

O zona de livrare poate fi reprezentata de o:

 • Tara;
 • Selectie de mai multe tari;
 • Selectie de judete;
 • Selectie de orase - pentru a putea crea o zona de livrare limitata la un oras sau selectie de orase, este necesara instalarea in prealabil a aplicatiei Autocompletare locatii, disponibila in Setari > Aplicatii.

TIP
La setarea zonelor de livrare este recomandat sa se tina cont de modul in care metodele de livrare vor fi asignate pe zone.

NOTE
In cazul in care pentru o anumita zona nu exista metode de livrare asociate, posibilitatea de a plasa comenzi va fi controlata de setarile pe care le-ai efectuat in sectiunea Preferinte livrari din pagina Setari livrare produse, cu privire la plasarea de comenzi cu livrare in zone unde nu exista metode de livrare disponibile.

Exemplu pentru setarea zonelor de livrare

Presupunem ca magazinul tau livreaza in toata Romania. Metoda de livrare Urgent Cargus este disponibila doar in judetele Bucuresti si Ilfov. Metoda de livrare Fan Courier este disponibila pentru toate judetele din tara.

In acest caz, poti seta zonele de livrare astfel:

 • Adauga o zona de livrare bazata pe o selectie de judete din Romania si include doar judetele Bucuresti si Ilfov. Pe aceasta zona vei asigna mai departe metoda de livrare Urgent Cargus, specifica judetelor Bucuresti si Ilfov, precum si metoda de livrare Fan Courier, disponibila in toate judetele din tara, inclusiv Bucuresti si Ilfov;

 • Adauga o a doua zona de livrare bazata pe o selectie de judete din Romania si exclude judetele Bucuresti si Ilfov - ca rezultat, aceasta zona va cuprinde toate celelalte judete din tara. Pe aceasta zona vei asigna mai departe metoda de livrare Fan Courier.

In baza acestor setari, clientii cu adresa de livrare din judetele Bucuresti si Ilfov vor vedea ambele metode de livrare, Urgent Cargus si Fan Courier, iar clientii cu adresa de livrare din orice alt judet din tara vor vedea doar metoda de livrare Fan Courier.

Zona de livrare Restul lumii

Aceasta zona este creata in mod automat de catre sistem. In cazul in care nu ai definit zone specifice de livrare, zona Restul lumii va cuprinde absolut orice locatie nationala sau internationala. Daca ai definit insa zone specifice de livrare, acestea vor fi excluse in mod automat din zona Restul lumii.

TIP
Daca magazinul tau nu efectueaza livrari decat in zonele specifice pe care le-ai definit, nu asigna nicio metoda de livrare pentru zona Restul lumii si opteaza pentru a nu permite plasarea de comenzi atunci cand nu exista metode de livrare disponibile pentru zona clientului.

Adaugare zone de livrare

Pentru a adauga zone de livrare in magazinul tau online, urmeaza pasii descrisi in continuare:

 1. Acceseaza Setari > Metode de livrare;
 2. Mergi la Zone de livrare si apasa butonul Adauga zona de livrare; in overlayer-ul Ce tip de zona de livrare vrei sa adaugi vei observa urmatoarele optiuni:
  • Selecteaza o tara - va trebui sa selectezi tara si metodele de livrare disponibile pentru aceasta zona;
  • Selecteaza mai multe tari - va trebui sa completezi campul Referinta interna pentru identificarea in dashboard, sa alegi tarile in care va fi disponibila livrarea, precum si metodele de livrare disponibile pentru zonele selectate;
  • Selecteaza judete - va trebui sa completezi campul Referinta interna pentru identificarea in dashboard, sa alegi o tara si sa selectezi judetele care vor fi incluse sau excluse pentru livrare, precum si metodele de livrare disponibile pentru zonele selectate;
  • Selecteaza orase (este necesara descarcarea in prealabil a aplicatiei Autocompletare locatii) - va trebui sa completezi campul Referinta interna pentru identificarea in dashboard, sa alegi tara, judetul si orasele pentru care se va aplica livrarea, precum si metodele de livrare disponibile pentru zonele selectate.
 3. Apasa butonul Salveaza dupa verificarea tuturor setarilor.

Dupa adaugarea zonelor de livrare, le vei putea administra si vedea alaturi de metodele de livrare aferente in sectiunea Zone de livrare din pagina Metode de livrare.

Ultima modificare: 02 Jul 2021
Te-a ajutat acest articol?
Mai ai nevoie si de alte informatii?
Confidentialitate
Utilizam cookie-uri pentru a-ti oferi serviciile si pentru a-ti optimiza experienta. Navigand in continuare, iti exprimi acordul cu privire la Politica de Cookies.