Incepe sa vinzi online cu propria ta platforma de comert B2B

Pentru a raspunde cerintelor tot mai exigente ale pietei, ai nevoie de functionalitati complexe precum raportare personalizata, comenzi omnichannel, integrari cu sistemul ERP si vizibilitate completa asupra inventarului de produse.

MerchantPro se integreaza cu sistemele tale existente, oferind solutii flexibile care asigura o experienta unica de cumparare, cu informatii corecte pentru a putea genera cotatii si oferte personalizate.

Care sunt beneficiile solutiilor de comert online B2B de pe MerchantPro?

Functionalitatile dedicate comercializarii online de produse in regim B2B te ajuta sa vinzi mai usor catre aceasta tipologie de clienti si se integreaza perfect cu structura si sistemele software deja utilizate de afacerea ta.

Faciliteaza comenzile B2B

Permite clientilor sa introduca usor sau sa incarce o lista CSV de produse pentru a adauga rapid un numar ridicat de produse in cos si pentru a finaliza comenzile cu volume mari.

Sistem de agenti de vanzari

Agentii tai de vanzari pot folosi functia de accesare a contului de client in numele acestuia si ii pot pregati cosul de cumparaturi. Clientul poate apoi verifica si efectua achizitia oricand doreste.

Promotii dinamice segmentate

Promotiile reprezinta un factor cheie pentru cresterea vanzarilor. Sistemul de promotii dinamice MerchantPro este intuitiv, usor de utilizat si permite acordarea de promotii targetate catre anumiti clienti sau grupuri.

Conturi de client cu preaprobare

Vinzi produse doar catre clienti care indeplinesc anumite conditii? Functionalitatile de pe MerchantPro iti permit sa pre-validezi conturile de client create si sa le permiti comenzile doar clientilor aprobati.

Preturi personalizate via ERP & CRM

Conecteaza-ti magazinul la ERP si afiseaza clientilor preturi personalizate, cu stocuri verificate in timp real. Folosind ERP-ul ca sursa unica de date, furnizezi usor oferte personalizate pe baza datelor din CRM si ERP.

Precompletarea datelor la checkout

Clientii B2B isi doresc un proces de comanda cat mai rapid si mai eficient. Pe langa toate celelalte functii, poti activa la checkout precompletarea datelor societatii clientului, fiind suficient doar introducerea CIF-ului.

Conceput pentru vanzarile B2B

Platforma MerchantPro iti ofera functionalitati si instrumente personalizate care raspund nevoilor specifice ale clientilor B2B, contribuind la simplificarea si optimizarea procesului de cumparare.

Cu o abordare orientata spre B2B, utilizatorii pot beneficia de caracteristici precum preturi personalizate, reguli de cantitate, termeni de plata ajustabili si multe altele, pentru a facilita si accelera procesul de achizitie.

Integrare logica cu platforma ta ERP

Optimizeaza procesele de baza si creste eficienta sincronizand stocurile, comenzile si datele clientilor intre sistemul ERP si platforma ta de ecommerce. Cu o solutie integrata ERP, elimini provocarea de a mentine si duplica date in afara ERP-ului.

Pe MerchantPro regasesti deja peste 20 de solutii ERP si de gestiune deja integrate. In plus, platforma poate fi integrata usor cu orice ERP existent, in conditii de maxima securitate si comunicare fluida.

Liste de preturi personalizate pentru clienti

Doresti sa rafinezi si mai mult strategia ta de pret? Aloca preturi personalizate clientilor folosind listele de preturi definite la nivel de grup de clienti.

Creeaza o lista de produse si defineste un pret unic pentru fiecare produs, apoi atribuie lista unuia sau mai multor grupuri de clienti. Un produs se poate regasi in mai multe liste, iar clientii pot avea atribuite mai multe liste. Vei avea astfel un control sporit asupra preturilor la care clientii tai pot avea acces.

Cereri de oferta – Simplificarea si eficientizarea negocierilor de preturi

Cu ajutorul modulului RFQ – Request for Quotation, clientii pot selecta produsele sau serviciile de care au nevoie si pot crea rapid solicitari de oferta personalizate, direct din cosul de cumparaturi.

Aceste cereri iti sunt apoi trimise catre echipa ta, care poate raspunde cu oferte competitive. Acest proces simplifica dialogul cu cumparatorii, facilitand comunicarea intr-un mediu sigur si controlat.

Intrebari Frecvente

Nu ai gasit ce cautai? Intra in Help Center sau contacteaza-ne.

Daca vrei sa discuti direct cu un consultant, ne poti suna: +40 344 111 121

Care este diferenta dintre eCommerce B2B si B2C?

Diferenta dintre eCommerce B2B (Business-to-Business) si B2C (Business-to-Consumer) este esentiala si influenteaza strategiile de marketing, vanzare si relationare cu clientii.

In B2B, companiile vand produse sau servicii altor companii, implicand procese de vanzare complexe, negocieri si decizii bazate pe logica si eficienta. Ciclul de vanzare este mai lung, relatiile cu clientii sunt pe termen lung si adesea personalizate.

Pe de alta parte, B2C se concentreaza pe vanzarea directa catre consumatorii finali, unde deciziile de cumparare sunt mai rapide, emotionale si influentate de branding si experienta utilizatorului. Strategiile de marketing in B2C sunt orientate spre captarea atentiei rapid si eficient, in timp ce in B2B, accentul este pus pe construirea si mentinerea relatiilor pe termen lung.

Pot sa-mi integrez ERP-ul cu magazinul online?

Desigur, platforma MerchantPro ofera deja intregrari cu peste 20 de solutii ERP si de gestiune.

Daca ERP-ul tau nu se afla inca pe lista, nu este nicio problema, platforma ofera posibilitatea unei integrari facile cu orice sistem ERP existent. Daca ai nevoie de mai multe detalii sau doresti sa integrezi un sistem ERP care nu se regaseste in lista, te rugam sa ne contactezi.

Pot sa vand in acelasi timp si B2B si B2C?

Platforma MerchantPro iti permite sa vinzi simultan atat in segmentul B2B, cat si in B2C prin intermediul aceluiasi magazin.

Alternativ poti folosi magazine diferite si sincronizate intre ele prin sistemul Multi-Store. Multe companii adopta acest model hibrid pentru a maximiza oportunitatile de piata si pentru a diversifica sursele de venit.

Ce strategii de marketing ar trebui sa folosesc in eCommerce B2B?

Adaptarea tehnicilor de marketing pentru segmentul B2B este importanta. Iata cateva dintre ele:

  • Content marketing-ul joaca un rol cheie, oferind informatii valoroase si relevante pentru a atrage si educa clientii B2B.
  • SEO (Search Engine Optimization) este esential pentru a asigura vizibilitatea online si pentru a atrage trafic de calitate pe site-ul tau.
  • Strategiile de social media si PPC, orientate spre platformele preferate de publicul tau B2B, pot creste gradul de constientizare si interactiune.
  • Webinariile si participarea la evenimente si targuri de profil pot fi un mod excelent de a angaja si educa potentiali clienti despre ofertele tale.
  • Nu in ultimul rand campaniile de email marketing personalizat ajuta la mentinerea unei comunicari constante si eficiente cu clientii.

Prin combinarea acestor tehnici, poti construi o strategie de marketing B2B solida si eficienta in eCommerce.