Automatizeaza-ti magazinul online cu MerchantPro

Descopera functiile din platforma MerchantPro care te vor ajuta sa iti pui magazinul online pe pilot automat. MerchantPro iti permite sa transformi orice model de business complex in realitate.

Automatizarile reprezinta cheia succesului in comertul online

Spune adio sarcinilor consumatoare de timp si de energie! Automatizarea este o unealta indispensabila pentru afacerile care doresc sa-si atinga intregul potential.

Castiga timp

Optimizeaza-ti procesele prin automatizarea sarcinilor manuale de rutina si concentreaza-te pe activitatile care ajuta cu adevarat afacerea ta sa progreseze.

Elimina erorile

Imbunatateste-ti eficienta operationala si redu la minim erorile provocate de factorul uman. Vei obtine o scadere de costuri si o conversie superioara.

Redu costurile

Diminuarea costurilor print utilizarea mai eficienta a resurselor, iti permit sa iti concentrezi bugetele pentru generarea de vanzari noi.

Automatizeaza gestiunea stocurilor

Automatizarea gestionarii stocurilor iti ofera avantaje semnificative, contribuind la reducerea costurilor, cresterea eficientei si asigurarea unei experien»õe de cumparare mai placute pentru clienti. Beneficiaza de automatizari complexe pe partea de sincronizare de stocuri cu diversi furnizori sau de integrarile cu diferite solutii de optimizare a fluxurilor, precum solutiile de tip ERP sau WMS.

Platforma MerchantPro sustine peste 20 de integrari cu astfel de sisteme ERP sau de gestiune (WinMentor, SeniorErp, Charisma, SoftOne, NexusErp, SAP, etc).

Automatizeaza procesarea comenzilor

Elimina munca manuala si alege sa te focusezi pe business. Procesare automatizata a comenzilor imbunatateste satisfactia clientilor, creste eficienta operationala si contribuie la cresterea profitabilitatii.

Automatizeaza procesele folosind workflow-uri bazate pe cantitatea comandata, stocuri sau client. Adauga note, taguri, genereaza documente, trimite comanda catre un dropshipper sau trimite notificari catre membrii echipei.

Automatizeaza si simplifica procesele de marketing

Fie ca e vorba de emailuri automate, campanii de retargeting, personalizarea mesajelor si continutului afisat clientilor, campanii de discount programate si targetate in functie de specificul clientilor, actiuni upsell post checkout sau actiuni de recuperare a clientilor pierduti, automatizarile te ajuta sa iti eficientizezi eforturile de marketing si sa cresti loialitatea clientilor si conversiile.

Automatizeaza procesele folosind Workflows

Activeaza workflow-uri personalizate pentru a automatiza sarcini repetitive in gestionarea comenzilor si managementul produselor. Ti-am pregatit o colectie de template-uri predefinite pentru cele mai uzuale actiuni, pe care le poti customiza dupa preferinte.

Iti poti astfel creste nivelul de eficienta pentru procesele tale interne de lucru si poti sa automatizezi activitatile manuale recurente. In plus, te asiguri ca fiecare proces se desfasoara conform standardelor, prevenind astfel aparitia erorilor.

Automatizari eCommerce pentru orice magazin online

Eficientizeaza toate operatiunile afacerii tale online, de la sarcinile zilnice pana la crearea de experiente personalizate pentru clientii tai.

Generare descrieri si atribute

Utilizeaza instrumentele AI pentru a genera automat descrieri de produse pe baza numelui, specificatiilor sau alte informatii standardizate. In plus, poti sa automatizezi extragerea si salvarea de atribute si valori pentru produse.

Traducere automata continut

Daca vinzi cross-border, traducerea catalogului este esentiala. Nu trebuie decat sa salvezi informatiile intr-o singura limba, iar apoi tool-urile de traducere automata integrate vor salva continutul in noile limbi fara interventia ta.

Reduceri automate de pret

Administrarea manuala a promotiilor este unul dintre cei mai mari consumatori de resurse. Foloseste regulile de pret dinamic, defineste conditiile pentru aplicarea reducerilor, iar automatizarile se vor ocupa de tot.

Transmitere comenzi catre terti

Eficientizarea proceselor de lucru presupune adesea integrarea cu diferite sisteme terte. Defineste fluxurile de trimitere automata a comenzilor catre terti, pentru un proces de fulfillment rapid si lipsit de erori.

Confirmare automata a comenzilor

Procesarea rapida a comenzilor inseamna administrarea cu mare acuratete a depozitelor. Daca esti conectat cu un sistem ERP sau WMS, poti automatiza confirmarea comenzilor, in functie de statusul stocurilor din depozit.

Automatizari recastigare clienti

Valorifica potentialul vechilor clienti sau a abandonurilor cu ajutorul automatizarilor. Segmenteaza detaliat clientii pe care vrei sa ii recastigi si activeaza campanii de retargetare via email, SMS sau direct in magazin.

Intrebari Frecvente

Nu ai gasit ce cautai? Intra in Help Center sau contacteaza-ne.

Daca vrei sa discuti direct cu un consultant, ne poti suna: +40 344 111 121

De ce ar trebui sa automatizez cat mai multe procese ale afacerii mele online?

Implementarea automatizarilor in magazinul tau online aduce numeroase beneficii.

In primul rand, iti economiseste timp prin eliminarea sarcinilor manuale, repetitive, permitandu-ti sa te concentrezi pe aspectele strategice. Aceasta eficientizare operationala se extinde la procesarea comenzilor, gestionarea stocurilor si relatiile cu clientii, contribuind la un flux de lucru simplificat si fara erori.

Automatizarea asigura o experienta unitara si standardizata atat pentru clienti, cat si pentru operatiunile interne. Acest aspect contribuie la experiente imbunatatite pentru clienti, deoarece sistemele automatizate faciliteaza timpi de raspuns mai rapid, onorarea mai rapida a comenzilor si interactiuni personalizate.

Pe masura ce afacerea ta online creste, automatizarea permite o scalabilitate fara intreruperi si fara o crestere proportionala a efortului. Aceste considerente, impreuna cu economiile de costuri datorate productivitatii crescute si erorilor reduse, fac din automatizare o investitie solida.

Ce ar trebui sa automatizez in magazinul meu online?

Pentru a stabili sarcinile care ar beneficia cel mai mult de pe urma automatizarilor, ia in calul urmatoarele aspecte:

  • Numarul de persoane implicate in proces: daca pentru desfasurarea unui proces lucreaza mai mult de 3 persoane, este recomandat sa analizezi automatizarea totala sau partiala a acestuia.

  • Cat de frecvent se desfasoara procesul: fa o evidenta a tuturor actiunilor repetitive, a frecventei si a duratei acestora. Identifica¬†procesele recurente care consuma cel mai mult timp si analizeaza posibilitatea automatizarii.

  • Procesul implica mai multe platforme gestionate manual: daca activitatile tale includ mutarea manuala de date dintr-o platforma in alta sau sincronizarea manuala a mai multor surse de date care nu sunt integrate, poate fi o idee buna sa automatizezi acel proces.

  • Procesul este determinat de anumite actiuni standard: procesele care incep sau sunt finalizate ca urmare a unui eveniment anterior sunt alegerea perfecta pentru automatizare. Prin configurarea unui workflow, aceste procese pot fi finalizate rapid si la timp, fara efort manual.

Ce fel de automatizari folosesc de regula magazinele online?

Magazinele online folosesc adesea o varietate de automatizari pentru a eficientiza operatiunile, pentru a imbunatati experienta clientilor si pentru a creste eficienta generala. 

Cele mai frecvente automatizari utilizate in eCommerce sunt automatizarile pentru procesarea comenzilor, administrarea stocurilor, automatizari CRM pentru managementul relatiei cu clientii, automatizari pentru cresterea conversiei si pentru activitatile de marketing, automatizarea customer support-ului, automatizarea retururilor, live chat pe website via chatbot, colectare automata de reviews si feedback, automatizarea campaniilor promotionale si a discount-urilor preferentiale.

Cum pot sa automatizez serviciul de relatii cu clientii?

Exista mai multe optiuni disponibile pentru automatizarea proceselor din cadrul departamentelor de customer service. Afla mai multe despre cele mai populare automatizari in relatia cu clientii.

  • Chatbots: Implementeaza chatboti pentru a gestiona in timp real cele mai frecvente intrebari. Acestia pot oferi raspunsuri instantanee, pot ajuta la urmarirea comenzilor si pot ghida utilizatorii in cadrul magazinului.

  • Raspunsuri automate la e-mail: Configreaza raspunsuri automate pentru a oferi informatii de baza la intrebarile clientilor. 

  • Reguli de automatizare: Creeaza reguli de automatizare bazate pe anumite cuvinte cheie sau actiuni ale clientilor, pentru a directiona intrebarile catre departamentul potrivit de asistenta.

  • Automatizare retur si rambursare: Automatizeaza procesele de returnare si rambursare oferind clientilor instructiuni clare si etichete pre-platite pentru retur. 

  • Feedback si sondaje: Creeaza formulare automate de feedback si sondaje post-cumparare pentru a aduna opiniile clientilor si pentru a identifica zonele de imbunatatire.