Creste performanta afacerii tale cu ajutorul unui sistem ERP

Fluidizeaza si eficientizeaza toate operatiunile magazinului tau online cu ajutorul sistemelor ERP. Prin integrarea unui ERP, iti vei creste productivitatea si profitabilitatea business-ului si vei obtine un fundament solid pentru crestere.

Care sunt beneficiile utilizarii unui sistem ERP integrat cu magazinul meu MerchantPro?

Integrarea unui sistem ERP furnizeaza avantaje competitive clare, prin sporirea eficientei operationale, cresterea productivitatii, scaderea costurilor si accelerarea proceselor. In plus, perspectiva mai clara asupra indicatorilor esentiali pentru sanatatea afacerii creste capacitatea de adaptare la schimbarile din piata.

Tii evidenta stocurilor cu acuratete ridicata

Cu un sistem ERP, comerciantii isi pot optimiza gestionarea stocurilor, urmarind cu acuratete dinamica acestora, evolutia vanzarilor si tiparele de fluctuatie a cererii.

Aceste aspecte reduc la minimum problemele de stocuri in exces sau insuficiente, reducand costurile de aprovizionare, de depozitare si de transport si imbunatatind satisfactia clientilor.

Automatizezi integral procesarea comenzilor

Sistemele ERP centralizeaza si automatizeaza diferite procese de lucru, inclusiv gestionarea stocurilor, procesarea comenzilor si raportarea financiara.

Prin integrarea cu un ERP, poti sa automatizezi procesarea comenzilor in toate punctele esentiale, ceea ce iti va genera economii semnificative de timp si resurse.

Administrezi centralizat toate canalele de vanzare

O integrare ERP iti permite sa gestionezi eficient vanzarile de pe toate canalele, precum magazinul online, marketplace-uri magazine fizice, canale de dropshipping si altele.

Sistemul ERP va asigura permanent consistenta si acuratetea listelor de produse, a stocurilor si a proceselor de prelucrare a comenzilor.

Sincronizare bidirectionala intre magazin si ERP

O conexiune bidirectionala intre magazinul online si un sistem ERP faciliteaza schimbul eficient de date si informatii intre cele doua sisteme. Fluxurile de comunicare de la ERP catre magazin si vice-versa sunt esentiale pentru actualizarea listelor de produse, a inventarului, a informatiilor asociate comenzilor si procesarii acestora, precum si a datelor despre clienti.

Integrarile includ functii robuste de monitorizare si raportare a proceselor. Astfel este posibila obtinerea unei transparente complete asupra modificarilor survenite la nivelul datelor, identificarea erorilor si aplicarea automata de masuri corective atunci cand apar desincronizari.

Ai peste 20 de integrari ERP, POS & gestiune deja disponibile

Un sistem ERP iti ofera un avantaj competitiv semnificativ. Vei putea procesa si expedia comenzile mai rapid, vei mentine satisfactia clientilor la cote ridicate, te vei putea adapta mai rapid la schimbarile pietei, iti vei reduce costurile de operare si iti vei creste performanta afacerii.

Pe MerchantPro ai pre-integrate multiple sisteme ERP, WMS si de gestiune, care te vor ajuta sa iti imbunatatesti competitivitatea. Abstractele de interconectare existente vor reduce major timpul si resursele necesare configurarii ERP-ului pentru magazinul tau.

Intrebari Frecvente

Nu ai gasit ce cautai? Intra in Help Center sau contacteaza-ne.

Daca vrei sa discuti direct cu un consultant, ne poti suna: +40 344 111 121

Ce este un sistem ERP?

Un sistem de gestiune a resurselor intreprinderii (ERP) este un software utilizat de companii pentru a gestiona procesele si operatiunile zilnice, cum ar fi: contabilitatea, achizitiile, vanzarile, managementul proiectelor, gestionarea riscurilor si conformitatea, precum si operatiunile de lant de aprovizionare.

Un sistem ERP integreaza aceste diverse functii intr-un sistem complet pentru a facilita organizarea si gestionarea activitatii in cadrul companiei.

Ce probleme rezolva integrarea cu un sistem ERP?

Unul dintre principalele beneficii pe care le vei obtine daca iti integrezi magazinul online cu un sistem ERP este reducerea riscului de aparitie a erorilor umane.

Prin automatizarea proceselor, un sistem ERP reduce necesitatea de introducere manuala a datelor si a efectuarii de calcule, reducand potentialele greseli ale operatorilor umani.

Acuratetea datelor centralizate in ERP elimina de asemenea riscul unor decizii nedocumentate, in timp ce standardizarea proceselor sporeste productivitatea.

Care sunt avantajele integrarii unui ERP?

Iata cateva dintre avantajele principale pe care ti le aduce integrarea unui sistem ERP:

 • Eficientizeaza procesele si reduce costurile operationale
 • Imbunatateste experienta clientilor cu magazinul tau
 • Ofera instrumente avansate de analiza si raportare
 • Optimizeaza comunicarea intre departamentele companiei
 • Creste flexibilitatea companiei

Ce date ar trebui sa sincronizez intre ERP si magazinul meu?

In general exista urmatoarele fluxuri de sincronizare:

 • Sincronizare catalog – Detalii precum numele produselor, descrierile, codurile SKU, preturile, stocurile si variantele (se pot prelua produsele din ERP sau transmite catre acesta din magazin).
 • Sincronizare stocuri – Actualizari pentru nivelurile de stoc ale produselor, pentru a preveni lipsa de stoc la vanzarea produselor.
 • Sincronizare preturi – Actualizari pentru preturile de lista ale produselor (in general preturile sunt preluate din sistemul ERP dar se pot face si configurari specifice care sa permita transmiterea preturilor din magazin).
 • Comenzi – Transferul datelor despre comenzi este unul bidirectional si asigura inclusiv transferul informatiilor despre clienti, articole comandate, statusul comenzii, factura generata in ERP. In ceea ce priveste documentele de transport, acestea se pot genera fie din platforma MerchantPro, fie din ERP in functie de strategia de business.

Care sunt provocarile in procesul de integrare cu un ERP?

Integrarea cu un sistem ERP poate fi un proces complex si plin de provocari, avand in vedere amploarea schimbarilor pe care le presupune deci este important sa faci o analiza ampla inainte de a alege sistemul cel mai potrivit pentru business-ul tau. Iata cateva dintre cele mai comune provocari:

 • Costuri – Implementarea unui sistem ERP poate fi costisitoare, atat in termeni de investitie initiala in software si hardware, cat si in ceea ce priveste costurile de pregatire si/sau consultanta.
 • Complexitatea integrarii sistemelor – Integrarea ERP cu sistemele existente poate fi dificila, mai ales daca organizatia utilizeaza deja alte solutii software care trebuie sa fie compatibile cu noul sistem ERP.
 • Rezistenta la schimbare – Echipa ta poate fi reticenta la adoptarea unui nou sistem, fie din cauza lipsei de familiaritate, fie din cauza temerilor legate de impactul asupra activitatii.
 • Necesitati de personalizare si configurare – Fiecare afacere are nevoi specifice, iar adaptarea sistemului ERP pentru a indeplini aceste cerinte poate fi un proces complex si consumator de timp.
 • Instruire si educatie – Toti cei implicati in utilizarea sistemului ERP trebuie sa fie instruiti pentru a folosi eficient noul sistem, ceea ce poate fi un proces lung si care necesita resurse.

Cum stiu ca am nevoie de un ERP?

Decizia de a implementa un sistem ERP nu este una usoara si depinde de multe aspecte specifice afacerii tale.

Exista insa cateva semnale care ar putea indica nevoia de a investi intr-un sistem ERP: daca te lupti cu gestionarea eficienta a inventarului sau cu optimizarea lantului de aprovizionare sau daca ai dificultati in a accesa sau in a integra informatii din diferite surse sau departamente, un ERP sau WMS poate oferi functii care sa te ajute in rezolvarea acestor probleme.

De asemenea, daca afacerea ta creste rapid si sistemul actual nu pare sa tina pasul, un ERP poate oferi scalabilitatea si flexibilitatea necesare pentru a sustine cresterea.