Extinde-ti afacerea la nivel international

Folosind platforma MerchantPro vanzarile crossborder sunt acum accesibile si pentru afacerea ta. Ofera clientilor tai internationali o experienta perfect localizata, adaptata preferintelor lor si conceputa pentru a creste ratele de conversie.

Cum iti faciliteaza platforma MerchantPro expansiunea crossborder?

Extinderea internationala a vanzarilor online poate prezenta o serie de provocari. Pe MerchantPro ai o infrastructura dedicata comertului online crossborder, utilizata cu succes de multi comercianti. Cu ajutorul automatizarilor, procesele de lucru si cele logistice vor fi semnificativ simplificate.

Localizare interfetei

Fie ca este vorba despre marketing sau produse, adaptarea la specificul si nevoile clientului este esentiala pentru a construi incredere in randul clientilor de pe noile piete. 

Metode internationale de plata si livrare

Beneficiezi de integrare cu sisteme locale de curierat, pentru livrarea si urmarirea eficienta a comenzilor. Metodele de plata preferate in fiecare tara te ajuta sa convertesti mai bine.

Norme de taxare internationala

Ofera clientilor tai internationali o experienta transparenta, in cadrul careia aplicarea TVA se face conform legislatiei, prin afisarea corecta a taxelor la checkout.

Brand global, experiente localizate

MerchantPro iti ofera un magazin complet echipat, cu o experinta de utilizare placuta pentru clientii tai si cu functionalitatile necesare pentru acomodarea mai multor monede si limbi.

Ai toate instrumentele de care ai nevoie pentru a impulsiona vanzarile si pentru a stabili o prezenta globala solida. Extinderea ta globala va fi mai usoara alaturi de o echipa experimentata si capabila sa te sustina in acest demers.

Logistica simplificata, productivitate maxima

Interconectarea reprezinta una dintre cele mai mari provocari atunci cand te extinzi crossborder. Pe MerchantPro ai acces la o suita completa de instrumente dedicate comertului online in afara granitelor, perfect compatibile si cu o functionare fluida.

Concentreaza-te asupra dezvoltarii brandului si uita de stresul operatiunilor logistice, folosind o platforma unitara, care iti ofera o buna vizibilitate de la un capat la altul, estimari de cost pentru curieri, generare facila pentru documentele de livrare, capabilitati de urmarire in timp real pentru AWB-uri si multe altele.

Intrebari Frecvente

Nu ai gasit ce cautai? Intra in Help Center sau contacteaza-ne.

Daca vrei sa discuti direct cu un consultant, ne poti suna: +40 344 111 121

Care sunt avantajele si dezavantajele comertului electronic crossborder?

Comertul electronic crossborder sau transfrontalier implica cumpararea si vanzarea de produse sau servicii intre un comerciant (companii sau indivizi) si clienti din diferite tari prin internet.

Printre avantajele acestui tip de comert se numara accesul la piete internationale, diversificarea portofoliului de clienti, cresterea vanzarilor, utilizarea eficienta a stocurilor si cresterea brandului.

Dezavantajele pot fi reprezentate de reglementarile comerciale stricte, logistica complexa, necesitatea adaptarii la piata locala a serviciilor de suport pentru clienti, riscurile financiare provenite din fluctuatiile cursurilor de schimb dar si restrictiile locale privind protectia datelor personale si confidentialitatea.

Care sunt cele mai bune piete pentru extindere crossborder?

Cele mai bune piete de export pentru comertul crossborder pot varia in functie de o serie de factori, inclusiv tipul de produse pe care le vinzi, resursele si bugetul companiei tale, cât si preferintele si cerintele consumatorilor din diferite regiuni.

Este necesar sa faci o analiza aprofundata a oportunitatilor si provocarilor pentru a face alegerile corecte: cercetarea pietei privind dimensiunea, concurenta si tendintele de consum, accesibilitatea pietei, compatibilitatea culturala si lingvistica, infrastructura locala pentru logistica si distributie, rata de penetrare a internetului, rata de adoptia comertului electronic in regiune precum si reglementarile legale in vigoare.

Trebuie sa ma inregistrez pentru TVA in tarile in care vand?

Este necesar sa verifici legislatia fiscala specifica fiecarei tari, pragul de vanzari si natura produselor sau serviciilor vandute. Majoritatea tarilor au un anumit prag de vanzari care determina necesitatea inregistrarii pentru TVA. Daca vanzarile tale intr-o anumita tara depasesc acest prag, va trebui sa te inregistrezi pentru TVA in acea tara. De exemplu, in Uniunea Europeana, pragul poate varia de la o tara la alta si este important sa verifici regulile specifice fiecarei tari membre.

Pentru companiile care vand in Uniunea Europeana, exista sistemul de TVA la distanta, care permite comerciantilor sa se inregistreze pentru TVA intr-o singura tara membra si sa raporteze TVA pentru toate vanzarile in UE printr-o singura declaratie (sistemul One-Stop Shop – OSS). Acesta simplifica procesul pentru comerciantii care vand in mai multe tari din UE.

Exista anumite situatii in care va trebui sa te inregistrezi pentru TVA indiferent de valoarea vanzarilor, cum ar fi vanzarea de bunuri digitale sau servicii online in anumite jurisdictii.

Este esential sa obtii consultanta fiscala profesionala pentru a te asigura ca respecti toate regulile si regulamentele fiscale. Un consultant fiscal te poate ajuta sa navigezi prin complexitatile TVA transfrontalier si sa asiguri conformitatea cu legile fiscale locale.

Cum gestionez retururile si rambursarile la nivel international?

Atunci cand un magazin online efectueaza livrari la nivel international, gestionarea retururilor si rambursarilor poate fi o provocare. Pentru a aborda aceasta problema si a mentine increderea clientilor, este esential sa ai politici clare si eficiente.

Iata cateva sfaturi despre cum sa gestionezi aceste procese: defineste o politica de retur clara, ofera optiuni de retur simplificate, fii transparent in ceea ce priveste costurile de retur, asigura rambursari prompte si ofera suport usor accesibil pentru clienti.

De asemenea, adapteaza-ti politica de retur la fiecare piata. Diferite tari pot avea legislatie diferita in ceea ce priveste retururile si rambursarile, asa ca asigura-te ca politica ta este conforma cu legile locale.

Cum traduc continutul site-ul in alte limbi?

Conform studiilor recente, 65% dintre clienti prefera continutul in limba lor (chiar daca este de proasta calitate), 76% prefera sa cumpere produse cu informatii in limbila lor materna, iar 40% nu vor cumpara de pe site-uri care sunt in alte limbi.

Ceea ce inseamna ca, daca vrei sa-ti extinzi afacerea online in alte tari, atunci magazinul tau online va trebui sa vorbeasca limba clientilor tai internationali.

Platforma MerchantPro iti ofera solutii adaptate nevoilor tale, poti face traduceri automate sau poti folosi optiunea de traducerea manuala a continutului.

Am voie sa-mi vand produsele in alte tari?

Inainte de a comercializa produse intr-o tara, verifica restrictiile din tara de destinatie inainte de a accepta comenzi si de a le expedia clientilor. Asigura-te ca esti la curent cu reglementarile si restrictiile privind produsele din tara de destinatie.

Urmatoarele produse sunt cele mai frecvent restrictionate sau reglementate la nivel international: Mancare si alcool, Produse medicale, Produse din tutun, Arme si munitii, Electronice.