Cauti o alternativa la Shopify?

Compara Shopify cu MerchantPro si alege platforma capabila sa te sustina in toate etapele de crestere ale magazinului tau online. Compara costurile, beneficiile si modul in care primesti asistenta si suport.

vs.

Alege o solutie eCommerce flexibila si performanta

Cu MerchantPro ai acces la mult mai mult decat o platforma SaaS de eCommerce. Primesti o echipa de suport pregatita sa te asiste direct si cu maxima promptitudine, o solutie perfect adaptata pietelor in care vinzi si flexibilitatea de a-ti construi afacerea asa cum iti doresti.

Potrivit pentru Startup-uri si afaceri online mature. Pentru afaceri la inceput de drum.
Perioada Trial gratuita 15 zile de Trial gratuit cu acces la toate functionalitatile. 3 zile de Trial gratuit.
Costuri Crestere graduala in functie de cifra de afaceri. Costuri exponential mai mari in functie de complexitate.
Comision din tranzactii Fara comision din tranzactii, planuri in functie de nivelul de utilizare. Comision la tranzactii de pana la 2%.
Localizare magazin Storefront si functionalitati localizate nativ pentru Romania si Zona Balcanilor. Magazin localizat organic pentru US si Canada.
UX si limba platforma Panou de control nativ in limba romana & optiuni multi-lang. Panou de control in limba engleza.
SEO Suport SEO dezvoltat organic pentru limba romana; IPuri in Romania, posibilitatea achizitionarii de IP dedicat. Suport SEO generalist, fara localizare.
Checkout configurabil Disponibil pentru toate planurile contra-cost, customizare la nivel de template. Disponibil doar pentru Shopify Plus, la costuri de peste 2000 USD/luna.
Viteza de incarcare Incarcare rapida in mod nativ, folosind template-uri default de storefront. Configurare manuala, cu acces via aplicatii terte contra cost.
Customizare storefront Folosind limbaj Twig bazat pe PHP – 10 milioane de dezvoltatori. Folosind limbaj Liquid bazat pe Ruby – 1 milion de dezvoltatori.
Customizare panou control Panou de control configurabil implicit & on-demand. Nu permite customizarea panoului de control al magazinului.
Suport telefonic In limba romana, in toate zilele lucratoare. Fara suport telefonic.
Suport online In limba romana, prin personal specializat. In limba engleza, prin chatbot.
Curieri Integrari native cu servicii de curierat din Romania si international. Interconectare prin aplicatii dezvoltate de terti.
Lockere Integrari native cu retele de lockere din Romania si international. Interconectare prin aplicatii dezvoltate de terti.
Metode de plata Integrari native cu toate metodele de plata populare din Romania. Numar limitat de interconectari cu procesatori de plati din Romania.
Sistem de categorii & ierarhie Pana la 4 nivele de categorii & multiple moduri de organizare a catalogului. Bazat exclusiv pe colectii de produse, fara ierarhie (dezavantaj SEO).
Wishlist Functionalitate nativa a platformei. Acces via aplicatie third-party platita.
Program de loialitate Functionalitate nativa a platformei. Aplicatii dezvoltate de developeri terti.
Alerte revenire in stoc Functionalitate nativa a platformei. Aplicatii dezvoltate de developeri terti.
Facturare Integrari native + Modul de facturare specific legislatiei romane. Interconectare prin aplicatii dezvoltate de terti.
Multi-store Functionalitate nativa a platformei. Aplicatii dezvoltate de developeri terti.
Suita vanzari B2B Functionalitati implicite & aplicatii native pornind de la 20 EUR/luna. Disponibil doar pentru Shopify Plus, la costuri de peste 2000 USD/luna.
Integrari ERP Integrari ERP native, cu peste 20 de sisteme ERP integrate. Interconectare prin aplicatii dezvoltate de terti.
Stocarea datelor GDPR compliance pe servere din UE. Transfer de date catre servere din afara UE.
Conformitate cu reglementarile legale Platforma locala, proiectata tinand cont de reglementarile nationale si UE in vigoare. Platforma de provenienta non-UE; poate genera dificultati de conformitate cu legislatia romana.

Ce spun altii despre Shopify

Afla ce i-a nemultumit la Shopify pe comerciantii care au ales sa faca migrarea catre MerchantPro.

Suport limitat

Clientii nostri care au utilizat initial Shopify declara ca nu au putut primi asistenta directa din partea acestei platforme, iar raspunsurile la solicitari soseau de multe ori cu intarziere.

Lipsa de flexibilitate

Un numar mare de fosti utilizatori Shopify ne-au spus ca au migrat, deoarece isi doreau o customizare extinsa a magazinului sau posibilitatea de dezvoltare la cerere.

Comisioane din tranzactii

Clientii care au incercat anterior Shopify isi doresc independenta si nu sunt de acord sa achite catre o platforma comisioane pentru vanzarile inregistrate.

Foarte costisitor

Multi utilizatori ne-au marturisit ca in cazul Shopify costul este prea ridicat in raport cu asteptarile lor si cu beneficiile incluse in abonamente.

Ce spun clientii care au ales platforma MerchantPro

Peste 2.000 de clienti din Romania si intreaga lume au avut incredere in noi. Vezi povestile antreprenorilor pe care i-am sustinut in cei peste 20 de ani de cand contribuim la dezvoltarea eCommerce-ului din Romania.

 • De ce MerchantPro? Sistem flexibil, usurinta in utilizare, functionalitati bine gandite. Am vrut ca intrarea in eCommerce sa fie cat mai usoara tehnic. Platforma este complet echipata cu toate functionalitatile necesare pentru a vinde aproape imediat. Am primit intotdeauna solutii chiar si pentru solicitari atipice, iar Account Manager-ul nostru ne asista in mod proactiv.

  Razvan Vasilachi
  Libertatea
 • Solutia eCommerce pentru noi trebuia sa raspunda la doua provocari: sa ne permita ca magazinul nostru online sa fie o extensie a showroom-urilor din perspectiva design-ului si sa ne simplifice partea operationala. Echipa noastra s-a acomodat foarte rapid cu MerchantPro, iar stabilitatea platformei si lipsa grijilor tehnice ne permit sa ne concentram pe business.

  Corina Pascal
  theHome
 • De peste 10 ani MerchantPro ne asigura performanta de care avem nevoie. Am pornit cu un mic shop online si am ajuns la un business cu zeci de mii de modele pe stoc, magazine online in Romania si Bulgaria, doua magazine fizice in Bucuresti, doua depozite. Cu MerchantPro am putut sa dezvoltam toata infrastructura software pentru a ne extinde online si offline.

  Nicolae Slav
  dEpurtat
 • Foloseam anterior Magento, unde ne-am lovit de doua dificultati majore: viteza neperformanta de incarcare a magazinului si, dintr-o perspectiva mai larga, necesitatea unor investitii recurente si de valoare semnificativa pentru dezvoltari custom. Trecerea la MerchantPro a fost solutia optima pentru toate aceste probleme, iar decizia de migrare a venit la momentul perfect.

  Christian Schneider
  Veloteca
 • Comunicarea a reprezentat cea mai mare provocare in experientele noastre precedente cu alte solutii eCommerce. Migrarea la MerchantPro a fost determinata de doi factori. Primul este legat de interactiunea cu echipa MerchantPro – disponibilitatea, profesionalismul si deschiderea cu care am fost intampinati au contat mult in alegerea facuta. Al doilea factor este raportul calitate-pret. Credem ca functionalitatile care ne ajuta in campaniile de email marketing sunt de folos in a reveni cat mai specific catre clientii nostri, cu costuri cat mai mici. Recomand cu drag MerchantPro tuturor comerciantilor cu o dorinta continua de dezvoltare.

  Loredana Goarna
  Farmaciile Napofarm
 • Foloseam WordPress, dar visam la o platforma care sa ne rezolve problemele de viteza, instabilitate tehnica si care sa ne ajute sa fim competitivi. La MerchantPro ne-au atras initial design-ul flexibil de storefront si calitatea vitezei. Migrarea ne-a usurat munca din toate punctele de vedere – sistematizare, comunicare cu clientii si monitorizare. Un partener de incredere in continua dezvoltare si mereu deschis la idei noi precum MerchantPro aduce valoare adaugata afacerii noastre.

  A Ran Jeong
  KJ Center
 • MerchantPro este partenerul receptiv si flexibil pe care il doream pentru business-ul nostru. Am ales sa migram aici de la Prestashop. Infrastructura in vechea solutie era foarte elaborata, iar migrarea a fost un proces complex. Insa, totul a decurs asa cum trebuie datorita implicarii echipei MerchantPro. De atunci, am realizat mai multe dezvoltari custom, o integrare cu un sistem ERP, automatizari pe partea de fulfillment si extindere internationala in multiple piete. Pentru noi este esential sa livram rapid, iar la MerchantPro aceasta nevoie este inteleasa complet.

  Echipa Zeforia
  Zeforia
 • Dupa o experienta cu o alta solutie SaaS locala in care comunicarea a fost deficitara, am luat decizia sa incercam MerchantPro. Ne-a atras in principal faptul ca platforma era una in permanenta dezvoltare. Asta si cautam de altfel, alaturi de flexibilitate, mai ales ca erau necesare multe implementari custom. Comertul online de produse farmaceutice TX si OTC este unul extrem de restrictiv, dar am gasit in MerchantPro partenerul potrivit, receptiv la toate nevoile noastre. Suntem foarte multumiti de colaborare si de alegerea facuta!

  Echipa Ducfarm
  Ducfarm
 • Am migrat magazinul online de pe WooCommerce catre MerchantPro si schimbarea a fost bine-venita! Serviciul de asistenta este proactiv in orice moment si toate dezvoltarile custom pe care le-am facut ulterior au fost foarte bine sustinute de platforma. Raportul calitate-cost este unul corect si sunt multumita de ceea ce imi ofera MerchantPro.

  Denisa Stefan
  RoseHome
 • Operam deja doua magazine online pe MerchantPro. Platforma ne sustine planurile de dezvoltare si ne ofera acces la o multitudine de functii care ne ajuta sa administram mai eficient business-ul. Solutia este bine gandita si in cazurile in care a fost necesar sa dezvoltam ceva suplimentar, procesul a fost foarte usor.

  Mihai Moise
  Casa Moise
 • Aveam nevoie pentru afacerea noastra de o solutie eCommerce mai flexibila si, in acelasi timp, sa colaboram cu o echipa care rezolva in timp util tichetele deschise. Asa ca am migrat la MerchantPro si consideram ca am ales inspirat. Platforma este simplu de utilizat, avem un Account Manager dedicat, suntem multumiti de preturile competitive de mentenanta, iar sectiunea de Help din site, una foarte cuprinzatoare, ne este de mare ajutor. Nu in ultimul rand, apreciem atitudinea profesionista si orientata catre client a echipei MerchantPro.

  Mihai Potirca
  E-Baie
 • In solutia anterioara de eCommerce nu aveam posibilitatea de a dezvolta anumite functionalitati custom. In schimb, odata cu migrarea la MerchantPro, am gasit unele din ele deja existente in platforma, iar altele au fost implementate pe parcurs. Interfata de utilizare este user friendly, iar multe functii si actiuni sunt amplasate fix cum ne doream. Procesarea comenzilor este extrem de simpla si utila si se potriveste perfect nevoilor noastre. In plus, comunicarea cu echipa de support este foarte buna, iar preturile sunt corecte. Cel mai mult ne ajuta functia Multistore, in demersul de a dezvolta cele doua branduri ale noastre.

  Alin Muha
  Sefinni
 • Am ales MerchantPro pentru ca in aceasta platforma beneficiem exact de solutiile pe care le cautam si pe care nu le regaseam la solutia eCommerce utilizata anterior: multiple posibilitati de dezvoltare, integrari si automatizari actualizate la cerintele pietei. Apreciem foarte mult si colaborarea extraordinara cu account manager-ul nostru, care ne ofera mereu raspunsuri prompte si pertinente, are o capacitate extraordinara de intelegere si o deschidere in a ne oferi solutii adaptate nevoilor noastre. Sigur voi recomanda MerchantPro si altor comercianti.

  Cosmin Sirbu
  Boribon
 • Am mutat magazinul pe MerchantPro din dorinta de a avea acces la o platforma eCommerce actuala, stabila si bine echipata. Cand gestionezi un catalog de peste 10.000 de produse, ai nevoie de o platforma rapida, agila si construita avand ca obiectiv eficienta si optimizarea operatiunilor. Suntem de asemenea multumiti de toate dezvoltarile personalizate pe care le-am implementat pentru magazinul nostru.

  Horatiu Bodea
  1001Cosmetice
ALATURA-TE CELOR PESTE 2000 DE CLIENTI CARE AU INCREDERE IN NOI