Farmacie online

Platforma eCommerce pentru farmacie online

MerchantPro te sprijina in dezvoltarea afacerii de vanzare clasica in domeniul farmaceutic, prin lansarea unui punct de vanzare online.

Farma Online reprezinta proiectul de farmacie online al platformei MerchantPro si iti ofera o solutie pregatita pentru a facilita comunicarea electronica cu stocurile si comenzile din sistemul tau ERP.

Avantajele platformei eCommerce de farmacie online

Prin utilizarea tehnologiei, credem ca farmaciile mici si mijlocii nu numai ca isi vor mentine baza de clienti, dar vor profita si de tendinta online pentru a-si dezvolta afacerea.

Integrare cu sistemul ERP farma

Integrare completa cu solutiile POS din farma (Cegedim Pharmec, Vision, etc.).

Ridicare din farmacie

Integrare intre offline si online prin afisarea stocurilor in farmacii si posibilitate de comanda online cu livrare in farmacie.

Vanzare online OTC si RX

Farmacia ta online face diferenta intre suplimente, parafarmaceutice, OTC si RX. Ai in plus modulul de conformitate Lege OTC Online.

Lanseaza-ti propria farmacie online in mai putin de o luna

Viziunea noastra este de a ajuta farmaciile mici si mijlocii sa concureze si sa castige in batalia cu marile lanturi de farmacii din domeniul farmaciilor online. Prin utilizarea tehnologiei, credem ca farmaciile mici si mijlocii nu numai ca isi vor mentine baza de clienti, dar vor profita si de tendinta online pentru a-si dezvolta afacerea.

Ajuta-ti clientii sa poata comanda medicamente si online

Prin Legea nr. 160/2018, care modifica si completeaza Legea Farmaciei nr. 266/2008, s-a permis comercializarea produselor OTC si online. In plus fata de suplimente, dermatocosmetice și produse parafarmaceutice care puteau fi achizitionate si livrate direct catre clienti prin servicii de curierat, acum poti extinde catalogul online cu mii de alte produse. E momentul sa iti extinzi si dezvolti farmacia fizica cu o solutie online.

 • Folosind farmacia online, clientii pot comanda atat produse eliberate pe baza de reteta, cat si produse fara reteta;
 • Din panoul de control, poti gestiona comenzile si oferi suport complet pentru clienti;
 • Ne integram cu toate solutiile de plata si curierat populare si in acelasi timp ai optiunea de a oferi si ridicarea din farmacie.

Ce spun clientii care au ales platforma MerchantPro

Peste 5.000 de clienti din Romania si intreaga lume au avut incredere in noi. Vezi povestile antreprenorilor pe care i-am sustinut in cei aproape 20 de ani de cand contribuim la dezvoltarea eCommerce-ului din Romania.

 • De ce MerchantPro? Sistem flexibil, usurinta in utilizare, functionalitati bine gandite. Am vrut ca intrarea in eCommerce sa fie cat mai usoara tehnic. Platforma este complet echipata cu toate functionalitatile necesare pentru a vinde aproape imediat. Am primit intotdeauna solutii chiar si pentru solicitari atipice, iar Account Manager-ul nostru ne asista in mod proactiv.

  Razvan Vasilachi
  Libertatea
 • Solutia eCommerce pentru noi trebuia sa raspunda la doua provocari: sa ne permita ca magazinul nostru online sa fie o extensie a showroom-urilor din perspectiva design-ului si sa ne simplifice partea operationala. Echipa noastra s-a acomodat foarte rapid cu MerchantPro, iar stabilitatea platformei si lipsa grijilor tehnice ne permit sa ne concentram pe business.

  Corina Pascal
  theHome
 • De peste 10 ani MerchantPro ne asigura performanta de care avem nevoie. Am pornit cu un mic shop online si am ajuns la un business cu zeci de mii de modele pe stoc, magazine online in Romania si Bulgaria, doua magazine fizice in Bucuresti, doua depozite. Cu MerchantPro am putut sa dezvoltam toata infrastructura software pentru a ne extinde online si offline.

  Nicolae Slav
  dEpurtat
 • Foloseam anterior Magento, unde ne-am lovit de doua dificultati majore: viteza neperformanta de incarcare a magazinului si, dintr-o perspectiva mai larga, necesitatea unor investitii recurente si de valoare semnificativa pentru dezvoltari custom. Trecerea la MerchantPro a fost solutia optima pentru toate aceste probleme, iar decizia de migrare a venit la momentul perfect.

  Christian Schneider
  Veloteca
 • Comunicarea a reprezentat cea mai mare provocare in experientele noastre precedente cu alte solutii eCommerce. Migrarea la MerchantPro a fost determinata de doi factori. Primul este legat de interactiunea cu echipa MerchantPro – disponibilitatea, profesionalismul si deschiderea cu care am fost intampinati au contat mult in alegerea facuta. Al doilea factor este raportul calitate-pret. Credem ca functionalitatile care ne ajuta in campaniile de email marketing sunt de folos in a reveni cat mai specific catre clientii nostri, cu costuri cat mai mici. Recomand cu drag MerchantPro tuturor comerciantilor cu o dorinta continua de dezvoltare.

  Loredana Goarna
  Farmaciile Napofarm
 • Foloseam WordPress, dar visam la o platforma care sa ne rezolve problemele de viteza, instabilitate tehnica si care sa ne ajute sa fim competitivi. La MerchantPro ne-au atras initial design-ul flexibil de storefront si calitatea vitezei. Migrarea ne-a usurat munca din toate punctele de vedere – sistematizare, comunicare cu clientii si monitorizare. Un partener de incredere in continua dezvoltare si mereu deschis la idei noi precum MerchantPro aduce valoare adaugata afacerii noastre.

  A Ran Jeong
  KJ Center
 • MerchantPro este partenerul receptiv si flexibil pe care il doream pentru business-ul nostru. Am ales sa migram aici de la Prestashop. Infrastructura in vechea solutie era foarte elaborata, iar migrarea a fost un proces complex. Insa, totul a decurs asa cum trebuie datorita implicarii echipei MerchantPro. De atunci, am realizat mai multe dezvoltari custom, o integrare cu un sistem ERP, automatizari pe partea de fulfillment si extindere internationala in multiple piete. Pentru noi este esential sa livram rapid, iar la MerchantPro aceasta nevoie este inteleasa complet.

  Echipa Zeforia
  Zeforia
 • Dupa o experienta cu o alta solutie SaaS locala in care comunicarea a fost deficitara, am luat decizia sa incercam MerchantPro. Ne-a atras in principal faptul ca platforma era una in permanenta dezvoltare. Asta si cautam de altfel, alaturi de flexibilitate, mai ales ca erau necesare multe implementari custom. Comertul online de produse farmaceutice TX si OTC este unul extrem de restrictiv, dar am gasit in MerchantPro partenerul potrivit, receptiv la toate nevoile noastre. Suntem foarte multumiti de colaborare si de alegerea facuta!

  Echipa Ducfarm
  Ducfarm
 • Am migrat magazinul online de pe WooCommerce catre MerchantPro si schimbarea a fost bine-venita! Serviciul de asistenta este proactiv in orice moment si toate dezvoltarile custom pe care le-am facut ulterior au fost foarte bine sustinute de platforma. Raportul calitate-cost este unul corect si sunt multumita de ceea ce imi ofera MerchantPro.

  Denisa Stefan
  RoseHome
 • Operam deja doua magazine online pe MerchantPro. Platforma ne sustine planurile de dezvoltare si ne ofera acces la o multitudine de functii care ne ajuta sa administram mai eficient business-ul. Solutia este bine gandita si in cazurile in care a fost necesar sa dezvoltam ceva suplimentar, procesul a fost foarte usor.

  Mihai Moise
  Casa Moise
 • Aveam nevoie pentru afacerea noastra de o solutie eCommerce mai flexibila si, in acelasi timp, sa colaboram cu o echipa care rezolva in timp util tichetele deschise. Asa ca am migrat la MerchantPro si consideram ca am ales inspirat. Platforma este simplu de utilizat, avem un Account Manager dedicat, suntem multumiti de preturile competitive de mentenanta, iar sectiunea de Help din site, una foarte cuprinzatoare, ne este de mare ajutor. Nu in ultimul rand, apreciem atitudinea profesionista si orientata catre client a echipei MerchantPro.

  Mihai Potirca
  E-Baie
 • In solutia anterioara de eCommerce nu aveam posibilitatea de a dezvolta anumite functionalitati custom. In schimb, odata cu migrarea la MerchantPro, am gasit unele din ele deja existente in platforma, iar altele au fost implementate pe parcurs. Interfata de utilizare este user friendly, iar multe functii si actiuni sunt amplasate fix cum ne doream. Procesarea comenzilor este extrem de simpla si utila si se potriveste perfect nevoilor noastre. In plus, comunicarea cu echipa de support este foarte buna, iar preturile sunt corecte. Cel mai mult ne ajuta functia Multistore, in demersul de a dezvolta cele doua branduri ale noastre.

  Alin Muha
  Sefinni
 • Am ales MerchantPro pentru ca in aceasta platforma beneficiem exact de solutiile pe care le cautam si pe care nu le regaseam la solutia eCommerce utilizata anterior: multiple posibilitati de dezvoltare, integrari si automatizari actualizate la cerintele pietei. Apreciem foarte mult si colaborarea extraordinara cu account manager-ul nostru, care ne ofera mereu raspunsuri prompte si pertinente, are o capacitate extraordinara de intelegere si o deschidere in a ne oferi solutii adaptate nevoilor noastre. Sigur voi recomanda MerchantPro si altor comercianti.

  Cosmin Sirbu
  Boribon
 • Am mutat magazinul pe MerchantPro din dorinta de a avea acces la o platforma eCommerce actuala, stabila si bine echipata. Cand gestionezi un catalog de peste 10.000 de produse, ai nevoie de o platforma rapida, agila si construita avand ca obiectiv eficienta si optimizarea operatiunilor. Suntem de asemenea multumiti de toate dezvoltarile personalizate pe care le-am implementat pentru magazinul nostru.

  Horatiu Bodea
  1001Cosmetice

ALATURA-TE CELOR PESTE 2000 DE CLIENTI CARE AU INCREDERE IN NOI

Intrebari Frecvente

Nu ai gasit ce cautai? Intra in Help Center sau contacteaza-ne.

Daca vrei sa discuti direct cu un consultant, ne poti suna: +40 344 111 121

Am nevoie de o locatie fizica atunci cand deschid o farmacie online?

Da, este obligatoriu sa ai un spatiu aditional pentru autorizarea farmaciei online, cu o suprafata minima de 10 metri patrati.

Acest spatiu trebuie sa fie echipat cu dispozitive pentru monitorizarea si controlul temperaturii, pentru a pastra medicamentele in conditiile stabilite de producator.

De asemenea, este necesar un spatiu dedicat pentru ambalarea si stocarea pachetelor, un computer cu acces constant la internet, precum si alte echipamente esentiale pentru desfasurarea activitatii.

In ce conditii pot fi comercializate OTC-urile?

OTC-urile (medicamentele care se elibereaza fara reteta) pot fi vandute în farmaciile online, dar este important ca farmacistul sa se asigure de utilizarea adecvata a acestora.

Conform Ordinului nr. 444/2019, eliberarea medicamentelor fara prescriptie prin intermediul farmaciilor online necesita colectarea unor informatii esentiale despre starea de sanatate a pacientului: data nasterii, greutatea, înaltimea, sexul, tratamentele actuale, istoricul de alergii, precum si informatii despre sarcina sau alaptare, daca este cazul.

Pentru achizitionarea unui medicament fara prescriptie, pacientul trebuie sa completeze o declaratie de consimtamant pentru prelucrarea datelor personale.

De asemenea, farmacistul este obligat sa respecte confidentialitatea si sa mentina secretul profesional in ceea ce priveste datele pacientilor.

Ce conditii trebuie sa indeplineasca site-ul unei farmacii online?

Site-ul farmaciei online trebuie sa contina urmatoarele: datele de contact ale Ministerului Sanatatii, logo-ul european pentru vanzarea medicamentelor online cu link catre lista unitatilor autorizate, link catre ANMDM pentru raportarea reactiilor adverse, mentiunile necesare de la Ministerul Sanatatii, o declaratie de consimtamant pentru datele personale, un chestionar detaliat pentru pacienti, optiunea de dialog online sau prin e-mail cu farmacistul.

Site-ul trebuie administrat de personal autorizat, sa aiba o sectiune separata pentru medicamentele fara reteta, sa afiseze actualizarile site-ului, sa respecte regulile de comert online, sa permita crearea unui cont de utilizator, sa prezinte informatii detaliate despre fiecare medicament oferit si sa clasifice medicamentele in mod organizat, fara a stimula consumul abuziv.

Conditiile necesare se pot modifica, de aceea este esential sa verifici periodic prevederile legale in acest sens.

Ce trebuie sa fac pentru obtinerea autorizatiei de farmacie online?

Pentru obtinerea autorizatiei de functionare a farmaciei online, este necesar sa depui la Directia de Sanatate Publica o lista de documente (disponibila pe site-ul Ministerului Sanatatii), in format electronic.

Acestea vor fi analizate, va urma o inspectie efectuata la farmacie si ulterior se va acorda autorizatia.

Cum se face verificarea farmaciei online?

Supravegherea farmaciilor online in Romania este efectuata de catre inspectorii desemnati de Ministerul Sanatatii. Acestia efectueaza inspectii periodice si redacteaza un raport detaliat, iar in cazul identificarii unor nereguli, se aplica sanctiuni prin intermediul unui Proces-Verbal de Constatare a Contraventiilor.

Farmaciile online au posibilitatea de a contesta raportul de inspectie in termen de 10 zile de la primirea acestuia, adresand contestatia catre Ministerul Sanatatii.

Aceasta va fi examinata de catre expertii din cadrul Directiei Medicamentului si Dispozitivelor Medicale. In conformitate cu legislatia in vigoare, raspunsul la contestatie se furnizeaza in maximum 10 zile lucratoare.

La ce aspecte trebuie sa fiu atent la deschiderea unei farmacii online?

Farmaciile online trebuie sa acorde mare atentie respectarii legislatiei privind protectia datelor cu caracter personal si protectiei confidentialitatii dialogului purtat virtual cu fiecare pacient, deoarece sanctiunile pentru nerespectarea legislatiei sunt foarte mari.

De asemenea, este obligatoriu sa existe un farmacist responsabil de vanzarea online a medicamentelor fara reteta.