Configuratii flexibile de livrare, pentru conversii superioare

Ai conectare facila la cele mai importante sisteme de curierat local si international, iti configurezi sistemele si optiunile de livrare asa cum vrei si automatizezi procesarea si expedierea comenzilor.

Transforma livrarea intr-un instrument de conversie si ofera-le clientilor o experienta de cumparare rapida si fluida, indiferent daca isi doresc livrarea in lockere, prin curier sau din magazinul tau fizic.

Care sunt avantajele solutiilor de livrare integrate pe MerchantPro?

Integrarile cu metode de livrare de pe MerchantPro si posibilitatile de configurare acopera toate preferintele, atat pe ale tale, cat si pe cele ale clientilor tai. Ai multiple optiuni de setare dinamica a costurilor de livrare, astfel incat sa iti poti construi strategia care te avantajeaza.

Configurare rapida

Conecteaza-ti cu usurinta magazinul online la sistemul de curierat dorit, pentru livrare la usa sau in retele de lockere si pickup points.

Toate metodele de livrare sunt deja integrate cu platforma si le poti configura in cateva click-uri, astfel incat sa poti expedia comenzi imediat. 

Automatizare completa

Ai fluxuri complet automatizate de generare a AWB-urilor si documentelor de livrare, inclusiv pentru procesare batch de comenzi.

Vei putea astfel sa procesezi si sa expediezi comenzile mai repede, iar daca folosesti si un sistem ERP conectat la magazin, poti sa elimini complet actiunile manuale.

Strategie flexibila de costuri

Beneficiezi de multiple moduri de calcul si aplicare a costurilor de transport, inclusiv pentru scenariile de livrare gratuita.

Creeaza costuri aplicabile pe grupuri de clienti, reguli valabile doar pentru anumite produse, categorii sau producatori, in functie de valoarea si greutatea comenzii si multe altele.

Optiuni de livrare usor de setat

Imbunatateste-ti rata de conversie si ofera-le clientilor tai posibilitatea de a opta pentru metoda de livrare preferata. Ai flexibilitate completa sa iti definesti mai multe strategii de costuri si sa le aplici diferentiat, in functie de multiple criterii.

Livrare prin curier sau metode de livrare custom

Te conectezi via API la platformele curierilor pre-integrati sau iti poti defini metode de livrare custom bazate pe infrastructura proprie, inclusiv de tip ridicare din magazin.

Ai libertatea sa aloci metode de livrare in functie de zona, sa taxezi diferentiat pe baza de locatie, greutate sau in functie de alte particularitati ale produselor si de caracteristicile comenzii.

Livrare in retele de lockere si pickup points

Lockerele si punctele de pickup sunt o solutie preferata atat de cumparatori, cat si de comercianti, generand un confort sporit, o securitate imbunatatita si o eficientizare a costurilor.

Magazinul tau MerchantPro este integrat complet cu cele mai importante retele de lockere si pickup points, iar activarea acestora dureaza doar cateva minute.

Reguli dinamice de aplicare a costurilor

In magazinul tau MerchantPro poti defini multiple scenarii de livrare, cu costuri specifice. Iti poti defini costuri de livrare variabile in functie de valoarea sau greutatea comenzii si poti avea produse, categorii sau producatori cu costuri de livrare individuale diferite.

Platforma iti ofera de asemenea posibilitatea sa creezi costuri de livrare preferentiale, aplicabile la nivel de segmente si grupuri de clienti. In plus, ai la fel de multa flexibilitate si in configurarea optiunilor de livrare gratuita.

Costuri de livrare in functie de zona

Defineste granular diferite zone de livrare, de la tari, judete si pana la localitati individuale.

Pentru fiecare zona, aloca metodele de livrare sau curierii cu care vrei sa livrezi, costurile aplicabile pentru zona respectiva sau defineste conditiile de aplicare a beneficiilor de tip livrare gratuita.

Costuri de livrare individuale per produs

Vrei sa percepi costurile de livrare diferite la nivel de produs? Ai optiunea sa definesti un cost de livrare specific pentru fiecare produs sau sa oferi livrare gratuita pentru anumite articole.

In plus, poti decide ce se intampla cu livrarea pentru intreaga comanda, atunci cand aceasta contine produse atipice.

Calcul automat & real-time al costurilor de transport

Ai optiunea de activare a calculului automat al costului de livrare, in functie de adresa introdusa de client la checkout. Costul de transport este furnizat in mod automat de API-ul curierului.

Suplimentar poti crea reguli de ajustare a costului furnizat in timp real de curier, care se vor aplica automat pentru determinarea costului final de transport afisat clientului in magazin.

Multiple moduri de a oferi livrare gratuita

Livrarea gratuita te poate ajuta sa convertesti mai bine si sa cresti nivelul de satisfactie a clientilor tai. Pe MerchantPro poti oferi livrare gratuita in orice conditii sau poti sa folosesti acest beneficiu pentru a convinge clientii sa cheltuie mai mult, sa aleaga anumite metode de plata sau pentru a recompensa clientii fideli sau cu un istoric valoros de comenzi.

Platforma iti ofera multiple moduri in care poti acorda livrare gratuita: la nivel de grupuri de clienti, doar pentru anumite produse, categorii sau producatori, doar pentru comenzi de o anumita valoare, doar pentru produse cu pret intreg, pentru anumite metode de plata, spre exemplu doar la plata cu cardul, si multe altele. Tot ce trebuie sa faci este sa alegi setup-ul care te ajuta sa iti atingi mai bine obiectivele de conversie.

Livrare de tip ridicare din magazin

Daca ai si un magazin fizic, ofera-le clientilor optiunea de a-si ridica produsele comandate direct din locatie, permitandu-le sa evite astfel costurile de livrare prin curier. Tu vei obtine de asemenea o reducere a costurilor si o simplificare a fluxurilor de fulfillment.

In plus, poti afisa in shop-ul online ce produse sunt disponibile in stocul magazinului fizic, pentru o experienta de cumparare super-rapida si pentru o reducere a costurilor cu retururile.

Generare de AWB-uri complet automatizata

Viteza cu care procesezi si expediezi comenzile sunt un element cheie pentru satisfactia clientilor. Automatizeaza procesarea comenzilor si asigura o experienta superioara de cumparare pentru clientii tai.

In platforma MerchantPro, generarea AWB-urilor si a documentelor de livrare se intampla in doar cateva click-uri sau poate avea loc complet automat, fara nicio interventie umana, de indata ce comanda a fost confirmata. Vei castiga astfel timp valoros si vei elimina actiunile manuale si riscul de eroare.

Intrebari Frecvente

Nu ai gasit ce cautai? Intra in Help Center sau contacteaza-ne.

Daca vrei sa discuti direct cu un consultant, ne poti suna: +40 344 111 121

Care sunt pasii pentru integrarea unei solutii de curierat in magazinul meu?

Primul pas este sa contactezi curierul ales pentru a obtine informatii legate de taxe si conditiile de colaborare, sa negociezi costul de livrare, de retur, costul de transfer pentru rambursul la livrare, costul de trimitere email sau SMS de notificare client si sa inchei un contract cu acesta.

Ulterior este necesar sa instalezi aplicatia curierului in magazinul tau MerchantPro si sa aplici setarile dorite.

Pot sa integrez mai mult de un serviciu de curierat in magazinul meu?

Poti activa oricati curieri si metode de livrare. Este recomandat sa iti definesti o strategie de livrare care ofera mai multe optiuni de livrare pentru a satisface preferintele clientilor, cum ar fi: livrare in aceeasi zi, livrare door-to-door prin curier, livrare in retele de lockere si pickup points, ridicare din magazin.

Aceasta abordare te poate ajuta sa cresti gradul de satisfactie al clientilor prin reducerea timpilor de livrare si scaderea ratei de retur.

Ar trebui sa ofer livrare gratuita?

Livrarea gratuita este unul dintre cele mai eficiente moduri de a determina clientii sa finalizeze o comanda. 90% dintre clienti spun ca livrarea gratuita este „principalul stimulent” care ii va determina sa plaseze o comanda online.

Majoritatea comerciantilor opteaza pentru una din urmatoarele variante: maresc preturile putin pentru a include costul transportului sau ofera livrarea gratuita pentru o valoare minima a unei comenzi (aceasta strategie incurajeaza clientii sa cumpere mai multe produse din magazinul tau).

Poti lua in calcul si optiunea de a oferi livrare gratuita doar in anumite perioade ale anului daca nu poti sustine acest cost tot timpul.