Cele mai bune magazine online romanesti vor fi premiate pe 30 octombrie

22 octombrie 2012

Gala Premiilor eCommerce (GPeC) 2012, aflata la cea de-a 7-a editie, isi va anunta anul acesta castigatorii pe 30 octombrie 2012 in cadrul unui eveniment ce va avea loc la Bucuresti, la Crystal Palace Ballrooms.

Inscrierile in aceasta Gala au inceput pe 23 aprilie, fiind singura competitie din online care se desfasoara timp de jumatate de an. 90 de magazine au fost acceptate in concurs, acestea intrunind criteriile de preselectie constand in respectarea legislatiei in vigoare si a unui set de bune practici in comertul online. Magazinele care au trecut de preselectie, au primit atestarea TRUSTED.ro – Programul National de Certificare a Magazinelor Online si au fost acceptate in competitie la GPeC 2012.

Ulterior, fiecare magazin online a trecut prin doua etape de jurizare, fiind analizat de specialistii pietei prin prisma a peste 80 de criterii menite sa surprinda cele mai importante aspecte pentru orice business online.

In urma primei etape de evaluare, juratii GPeC s-au intalnit fata in fata cu reprezentantii magazinelor online pentru a le explica notele acordate si pentru a le oferi recomandari despre cum isi pot remedia problemele semnalate.

Potrivit organizatorilor, magazinele online au avut la dispozitie o perioada de 2 luni in care sa isi corecteze erorile, intrand in etapa de jurizare finala din septembrie 2012 mai bine pregatite.

Pe langa evaluarea asigurata de 18 specialisti (membrii in juriul Galei Premiilor eCommerce), organizatorii evenimentului au pus la dispozitie magazinelor participante in competitie un tool numit „Voice of Customer„. Mai exact, utilizatorii au avut ocazia sa raspunda la un scurt sondaj (de tip 4Q), exprimandu-si opinia despre site-ul vizitat  ce le-a placut si ce nu.

Chestionarul s-a derulat timp de 1 luna, incheindu-se pe 20 octombrie 2012 cu peste 11.000 de raspunsuri valide per totalul magazinelor online care au implementat sondajul – aprox. 50 de magazine din cele 90 inscrise la GPeC 2012.

Rezultatele sondajului pe industrii vor fi prezentate in cadrul Galei Premiilor eCommerce, pe 30 octombrie 2012.

Toti cei direct implicati in industrie sunt asteptati sa participe, accesul fiind gratuit, dar pe baza de invitatie din parte organizatorilor, intrucat locurile sunt limitate.

Lasa un comentariu