Cele mai recente tool-uri MerchantPro: Conectare integrata cu Whatsapp, Bannere grid, Splitare sau unire automata comenzi

23 aprilie 2020

Traim o perioada care ne pune pe toti la incercare, dar asa cum istoria business-ului ne arata, un astfel de moment ne poate ajuta sa ne reevaluam cu mai mare luciditate actiunile si strategiile si sa gasim noi modalitati prin care sa evoluam.

Pentru ca online-ul merge mai departe in forta, ba chiar este unul dintre putinele segmente cu potential de crestere, aducem noutati si dezvoltari in platforma MerchantPro intr-un ritm si mai accelerat, astfel incat sa putem oferi business-ului tau eCommerce cat mai multe oportunitati.

Afla mai multe despre noile functionalitati pe care le-am facut publice recent in cadrul platformei MerchantPro.

Conectare integrata a magazinului cu Whatsapp

Permite-le clientilor sa iti trimita mesaje prin Whatsapp direct din magazin!

Pentru a afisa widget-ul Whatsapp in shop-ul tau, tot ce trebuie sa faci este sa accesezi Website > Design & Tema. Selecteaza din meniu Afisare produs, da click pe Setari pagina, dupa care activeaza optiunea Afiseaza Whatsapp si introdu numarul de telefon la care poti fi contactat.

Noi optiuni pentru Bannere

Am introdus un nou tip de banner, de tip Grid. Acesta iti permite sa adaugi mai multe imagini de bannere, care vor fi dispuse sub forma de grila pe o zona extinsa din pagina.

Deosebirea dintre bannerul de tip Grid si cel Multi-Image este dimensiunea zonei de afisare: bannerul Multi-Image este restrans la o zona predefinita din pagina, in timp ce bannerul Grid se poate extinde pe oricat de mult spatiu doresti.

Pentru bannerele Multi-image am introdus posibilitatea de a opta pentru o afisare optimizata pe dispozitivele mobile. Astfel, daca vrei ca pe mobile imaginile componente ale bannerului sa se afiseze una cate una, sub forma unui carusel, tot ce trebuie sa faci este ca in setarile bannerului sa activezi Modul Responsive.

Odata cu noutatile de mai sus, am inclus si posibilitatea de afisare a unui banner in paginile de tip eroare 404.

Integrare cu Whatsapp

Splitare sau unire automata de comenzi in functie de stocul produselor

Cele doua actiuni pe care poti sa le aplici comenzilor, de splitare sau unire, iti permit sa procesezi mai eficient comenzile si sa expediezi mai repede produsele catre clienti.

Poti splita o comanda in mai multe comenzi individuale pentru fiecare dintre produsele comandate (spre exemplu in cazul in care fiecare produs provine de la alt furnizor si nu este disponibil imediat sau daca lucrezi in model de dropshipping), in functie de:

  • disponibilitatea stocului pentru produsele si cantitatile din comanda (in cazul in care nu ai toate articolele sau bucatile in stoc si vrei sa livrezi rapid ce este disponibil);
  • localizarea produselor in depozite (poti genera astfel cate o comanda pentru toate produsele care se regasesc intr-un anumit depozit);
  • criterii pe care le definesti personalizat la nivel de produs.

Unirea mai multor comenzi provenite de la acelasi client, pe langa beneficiile operationale cu privire la procesare, te ajuta si sa oferi clientului o experienta de shopping mai simpla si mai eficienta in ceea ce priveste costurile de transport.

Gasesti cele 2 optiuni in listingurile de comenzi, in meniul Mai multe optiuni.

Noi optiuni pentru afisarea codurilor de bare pe Proforme

Am adaugat o serie de noi functionalitati in cadrul aplicatiei Proforma Custom, astfel incat sa iti poti eficientiza si mai mult procesarea comenzilor. Pe langa codurile QR, acum poti alege sa afisezi si coduri de bare pentru identificarea comenzilor, a produselor din comanda si a clientilor.

Integrare cu Whatsapp

Sincronizarea stocurilor cu Smartbill

Daca utilizezi Smartbill pentru gestionarea stocurilor, acum ai la dispozitie un set de functionalitati dedicate sincronizarii magazinului cu stocurile administrate prin intermediul Smartbill.

Utilizand modulul Smartbill „Sincronizare stocuri”, in momentul generarii unei facturi in Smartbill, stocul din magazin va fi actualizat pe baza modificarilor survenite in Smartbill. Ai de asemenea posibilitatea sa lansezi o sincronizare generala a stocurilor din magazin in functie de datele din Smartbill, operatiune pe care este recomandat sa o aplici periodic pentru a asigura uniformitatea datelor.

Adaugare de variabile personalizate de tip text

Daca vrei sa introduci noi mesaje, explicatii sau alte elemente de tip text in magazin, acum poti sa definesti in mod custom variabile de limba pentru aceste texte, ceea ce iti va permite sa le modifici ulterior mai usor fara a mai interveni direct in template-ul magazinului.

Pentru a crea o noua variabila text, mergi in Website > Elemente editabile si foloseste optiunea Adauga variabila noua.

In cazul in care iti putem fi de ajutor cu mai multe detalii despre noile optiuni din platforma MerchantPro sau cu alte recomandari pentru optimizarea magazinului tau online, iti stam la dispozitie cu placere!

#StamAcasa dar dezvoltam continuu pentru ca magazinele online MerchantPro sa poata creste!

Lasa un comentariu