Noi functionalitati pentru vanzari online: Segmentare comenzi, Packeta Home Delivery, Societati multiple in Smartbill, Google Analytics 4 si multe altele

11 decembrie 2020

Suntem aproape de finalul unui an dificil, dar asa cum ultimele 9 luni ne-au aratat, provocarile ne ajuta sa ne depasim zona de confort si aduc noi oportunitati, la care altfel poate ar fi fost mai greu sa ajungem.

Comertul online a inregistrat cresteri care ar fi fost vizibile in piata abia in 3 sau 4 ani si in tot acest timp MerchantPro a turat motoarele la capacitate maxima pentru a-ti oferi noi si noi instrumente care sa iti ajute business-ul sa navigheze cat mai performant prin aceasta perioada.

Nu am incetinit ritmul nici in ultima vreme, asa ca iti prezentam mai jos o sinteza a functiilor pe care le-am adaugat recent in platforma ta de eCommerce.

Noi optiuni in listingul de Comenzi

Sectiunea de administrare a comenzilor este un punct central al panoului de control, asa ca in permanenta adaugam noi optiuni care sa te ajute sa reduci timpii de procesare la minim. De acum poti regasi si urmatoarele actiuni si informatii in listingul de comenzi:

  • Posibilitatea de a trimite un email catre client direct din lista de comenzi, utilizand un template predefinit sau un continut complet nou;
  • Posibilitatea de a filtra comenzile in functie de gestiunea pe care sunt alocate produsele (optiune disponibila in cazul in care folosesti aplicatia Gestiuni multiple;
  • In dreptul fiecarei comenzi, poti vedea cate alte comenzi exista generate de catre clientul respectiv, grupate in functie de status.

Noi upgradeuri MerchantPro - Listing comenzi

Setari suplimentare pentru metodele de livrare

In cazul in care oferi clientilor tai diferite optiuni de livrare ultra-rapida in timpul zilei, acum ai optiunea de a controla intervalul orar in care o anumita metoda de livrare este afisata in pagina de checkout. Gasesti noua setare in pagina de editare a fiecarei metode, pornind din sectiunea Setari livrare.

De asemenea, am introdus posibilitatea de a asigna o metoda de livrare la nivelul unei categorii sau colectii de produse. Aceasta optiune este extrem de utila in cazul in care doresti ca anumite produse sa fie expediate doar prin anumite servicii de livrare. Pentru a realiza un astfel de setup, acceseaza sectiunea Setari livrare, iar in pagina de editare a metodei de livrare foloseste optiunea Pentru ce produse vrei sa fie disponibila aceasta metoda de livrare.

Serviciul Packeta Home Delivery

Am extins de asemenea integrarea cu platforma de livrare Packeta, prin adaugarea serviciilor de tip Home Delivery. Prin activarea acestei optiuni, comenzile vor fi livrate catre clienti in sistem door-to-door, prin intermediul curierilor parteneri Packeta. Poti activa optiunea din setarile metodei de livrare Packeta.

Noi upgradeuri MerchantPro - Home Delivery Coletaria

Utilizarea mai multor societati pentru facturarea prin Smartbill

Daca utilizezi mai multe societati comerciale pentru gestionarea operatiunilor, acum ai posibilitatea de a factura prin Smartbill de pe oricare dintre aceste societati, direct din panoul de control al magazinului. Tot ce trebuie sa faci este sa instalezi din nou aplicatia Smartbill si sa introduci datele de conectare corespunzatoare, ceea ce va genera o noua instanta de facturare.

Rularea manuala a importurilor automate

Stii cu siguranta despre aplicatia Importuri automate, care iti permite sa programezi rularea automata de importuri de produse provenite din surse externe, cum ar fi spre exemplu importul feed-urilor de la furnizori. Pentru a raspunde necesitatilor variate de utilizare a acestei functii, am introdus si posibilitatea de a rula manual un import automat. Optiunea poate fi utilizata accesand lista de importuri automate si actionand simbolul Play din dreptul importului dorit.

Integrare cu noul Google Analytics 4

Recent a fost lansata versiunea Google Analytics 4, despre care poti afla mai multe aici. Integrarea existenta cu Analytics din cadrul MerchantPro a fost extinsa pentru a sustine si noua versiune GA4, deci in cazul in care iti vei crea o noua proprietate Analytics de acest tip o vei putea conecta fara probleme cu sistemul MerchantPro. Daca alegi sa convertesti o proprietate existenta de Analytics la noul tip, te rugam sa ai in vedere ca va fi necesara reinstalarea aplicatiei Google Analytics din panoul de control al magazinului.

Noi upgradeuri MerchantPro - Google Analytics 4

Speram ca aceste noutati sa iti fie de folos, iar in cazul in care te putem ajuta cu mai multe detalii, nu ezita sa ne contactezi.

Lasa un comentariu