Noi functionalitati MerchantPro: Cart persistent, Promotii noi, Automatizare coduri postale si altele

27 februarie 2020

Odata cu lansarea noului brand MerchantPro, venim desigur si cu functionalitati noi.

Optiunile de Cart Sharing, Produse Combo, Produse Cadou sau Livrare gratuita au fost gandite special pentru ca tu sa poti crea promotii targetate care sa atraga clientii sa plaseze comenzi in magazin. Afisarea promotiilor in pagina de produs a fost optimizata pentru ca fiecare dintre acestea sa beneficieze de un plus de vizibilitate si sa atraga privirea utilizatorilor. Comenzile online vor putea fi plasate cu atat mai usor cu cat detectia de coduri postale se va face automat, iar timpul acordat procesarii unui numar de comenzi in crestere va fi optimizat.

Iti oferim mai multe informatii despre noile functionalitati pe care le-am facut disponibile recent in cadrul platformei MerchantPro.

Cos de cumparaturi persistent si optiune de Cart Sharing

Pana recent, continutul cosului de cumparaturi era in mod automat salvat la nivel de vizitator. Acum ai posibilitatea suplimentara de a opta pentru a asigura persistenta continutului cart-ului la nivel de utilizator autentificat. Pe baza acestei noi setari, produsele din cosul de cumparaturi vor fi salvate la nivelul contului de utilizator pe perioada nedeterminata, iar continutul cartului va fi disponibil pe orice dispozitiv pe care utilizatorul se autentifica (cos de cumparaturi persistent).

O noua setare de Cart pe care o ai la dispozitie este cea de Cart Sharing, care permite utilizatorului sa isi trimita prin email un link catre cosul de cumparaturi in care a adaugat produse, pentru a finaliza comanda la un moment ulterior.

Setarea Mod salvare cos de cumparaturi si functia de Cart Sharing sunt disponibile in pagina Checkout, sectiunea Setari cos de cumparaturi.

Extinderea modului de functionare pentru promotiile Produse Combo

Te-ai gandit vreodata sa folosesti regulile de discount pentru a crea promotii de tipul Cumpara orice doua perechi de Sandale si primesti a treia pereche gratis? Acum poti sa setezi acest tip de promotie si variatiunile ei foarte simplu, cu ajutorul regulilor de discount de tipul Produse Combo X+1 gratis sau, dupa caz, X+1 redus.

Pentru aceste reguli, ai posibilitatea de a oferi gratuit sau cu reducere orice produs care indeplineste aceleasi criterii de selectie ca produsul de baza.

Poti adauga o astfel de promotie din sectiunea Promotii > Reguli de discount, selectand tipul de regula Produse Combo si apoi tipul de promotie X+1 Redus sau X+1 Gratis, in functie de preferinte.

Promotie de tip Produs cadou aplicabila la nivelul cartului

Am tinut cont de feedback-ul primit din partea utilizatorilor MerchantPro si am adaugat un nou tip de promotie pentru regulile de discount de Cart. Cu ajutorul acesteia poti sa oferi un produs cadou atunci cand cosul de cumparaturi indeplineste o serie de conditii, spre exemplu Primesti un set de mostre gratis la cumparaturi de peste 150 de Lei.

Adauga acest tip de promotie din sectiunea Promotii > Reguli de discount, selectand tipul Reguli de tip Cart si apoi tipul de promotie Produs cadou.

Promotii de tip Livrare gratuita aplicabile doar pentru anumite produse din cos

In cazul in care iti doresti sa oferi promotii de tipul Livrare gratuita, dar in magazinul tau exista produse pentru care nu este rentabil sa oferi cost zero de livrare, acum le poti exclude foarte simplu. Noile setari iti permit de asemenea sa oferi Livrare gratuita doar pentru o selectie de produse din catalog sau pentru intreg cartul atunci cand este localizat cel putin un produs care indeplineste criteriile de selectie.

Adauga acest tip de promotie din sectiunea Promotii > Reguli de discount, selectand tipul Reguli de tip Cart si apoi tipul de promotie Livrare gratuita, impreuna cu selectia produselor pe care vrei sa le incluzi sau excluzi de la livrare gratuita.

Marcaje grafice diferentiate pe produsele din shop, in functie de tipul promotiei

Cel mai probabil ai deja setate in magazin mai multe tipuri de promotii: reduceri de pret, promotii de tip livrare gratuita sau promotii de tip produse combo. Acum produsele din magazin vor fi marcate in mod diferit in functie de tipul promotiei de care beneficiaza produsul. In plus afisarea promotiilor in pagina de produs a fost optimizata acestea beneficiind acum de un plus de vizibilitate.

Marcajele grafice corespund liniei de design a temei utilizate in magazin si de asemenea setarilor pe care le-ai aplicat din sectiunea Design & Tema.

Detectie automata de coduri postale in shop si panoul de administrare

Clientul tau trebuie sa poata plasa comanda cat mai usor, iar tu in calitate de comerciant trebuie sa o poti procesa cat mai rapid. Codurile postale sunt un subiect sensibil atat in ceea ce priveste plasarea, cat si procesarea comenzilor.

Aplicatia de Autocompletare locatii vine sa simplifice la maxim toate aceste aspecte, iar noile optiuni pe care le-am introdus iti vor fi extrem de utile: poti opta pentru detectarea si autocompletarea codului postal in functie de adresa introdusa de client, precum si pentru validarea orasului introdus in functie de judetul selectat, pentru a reduce riscul de preluare a unor informatii eronate.

Noile setari sunt accesibile prin actualizarea aplicatiei Autocompletare locatii, pornind din pagina App Store. Daca nu folosesti inca aceasta aplicatie, iti recomandam sa o testezi cat mai curand!

Pentru orice detalii legate de noile functionalitati si nu numai, echipa MerchantPro iti sta la dispozitie.

Lasa un comentariu