22 de platforme online unde poti gasi cursuri gratuite

Online Marketing, 13 Jan 2016

Indiferent ca detii un business online sau ai o cariera in marketing, afaceri sau vanzari, training-ul constant si dezvoltarea personala sunt mereu binevenite si te vor ajuta sa avansezi atat pe plan personal, cat si profesional.

Am cautat pentru tine cele mai interesante platforme online care ofera cursuri gratuite din domeniile business-marketing-ecommerce, dar si arte sau inginerie. Exista practic mii de cursuri din care poti alege, poti invata aproape orice, si poti invata de la profesori recunoscuti fara sa fie nevoie sa ii intalnesti in persoana. Iata lista propusa de noi:

Hubspot.com

Este o platforma de marketing software ce ajuta companiile sa atraga vizitatori, sa obtina lead-uri si sa castige cat mai multi clienti. Compania a fost fondata in anul 2006 si activeaza in Dublin, Cambridge si Sydney. Hubspot ofera o certificare Inbound Marketing ce consta in 12 clase care pot fi urmate la cerere, gratuit. Clasele includ resurse aditionale pentru a sapa subiectul in profunzime. Pentru a obtine certificarea, este necesara finalizarea in proportie de 75% unui test ce dureaza 75 de minute si contine 60 de intrebari. Certificarea este valabila pe o perioada de 13 luni de la obtinerea sa.

Intra pe site-ul Hubspot si afla mai multe despre Hubspot Academy Certification.

Edx.org

Platforma online isi propune sa creasca nivelul de educatie al oamenilor de pretutindeni, sa dezvolte predarea si studiul online. A fost fondata in anul 2012 de catre Universitatea Harvard si MIT, si aduna cursuri de calitate de la peste 85 de universitati si institutii din intreaga lume.

Exista +2500 de cursuri online de la mai multe de 140 de institutii, care sunt in derulare sau arhivate, ce abordeaza subiecte din domenii precum Business & Management, Computer Science, Communication, Economics & Finance, Electronics, dar si subiecte umane cum ar fi History, Language, Philosophy & Ethics sau Social Sciences. Cea mai mare parte a cursurilor este gratuita, iar pentru a obtine o certificare recunoscuta, trebuie achitata o taxa fixa. Exista si anumite cursuri care sunt disponibile doar contra cost.

Gasesti mai multe informatii pe Edx.org.

Coursera.com

Platforma educationala COURSERA functioneaza in parteneriat cu universitati si organizatii recunoscute din intreaga lume, ce ofera cursuri online create de profesori cu experienta. Oricine poate deveni student pe Coursera.org. Aici vei gasi sute de specializari in business, computer science, dezvoltare personala, arte, stiinte sociale, matematica si logica etc. Aproape toate cursurile sunt gratuite, poti achita o suma decenta daca doresti sa obtii si o diploma recunoscuta, insa trebuie sa urmezi temele date de instructori. Exista si un numar mic de specializari disponibile doar daca achiti o taxa.

Afla mai multe informatii pe Coursera.org

Udemy.com

Pe site-ul celor de la *UDEMY se intalnesc cei care doresc sa devina instructori, cu cei care doresc sa isi dezvolte cunostintele. Peste 50 milioane de studenti din intreaga lume au urmat cursurile Udemy de la peste 57.000 de instructori.

Gama de cursuri este foarte variata, fiind incarcate mii de cursuri online gratuite si cu plata. Poti alege din domenii precum dezvoltare (web, mobile, eCommerce, baze de date), business (management, vanzari, media), dezvoltare personala, design (web, grafic, interior), marketing (digital, social media, branding, content, affiliate, product), lifestyle, fotografie, sanatate, muzica, limbi straine si multe altele.

Intra Udemy.com si gaseste cursurile tale preferate.   

Creativelive.com

Este un website care organizeaza constant workshopuri gratuite in livestream care ajuta la dezvoltarea creativitatii in domenii precum Money&Life, Arts, Crafts. CreativeLive aduce cei mai buni experti ai lumii direct la tine acasa, live. Workshop-uri de business, design, fotografie, crafting, muzica, software etc. pot fi urmarite in direct sau in reluare, gratuit, pentru o perioada limitata de timp. Acestea pot fi si cumparate pentru a putea fi urmarite oricand dorest. Cursurile online contin informatii la zi, spre exemplu despre cum sa vinzi online pe Pinterest sau cum sa atragi trafic pe website, curs sustinut de Neil Patel.

Acceseaza Creativelive.com si gaseste cursul pe care ti-l doresti.  

Craftsy.com

Este o sursa utila pentru dezvoltarea personala, care te ajuta sa fii mai creativ atunci cand vine vorba de indemanare. Cursurile online pot fi accesate de oriunde, fiind comond sa inveti atunci cand tu vrei.

De ce am ales sa iti prezentam si cursuri online despre gradinarit, fotografie, gatit sau cusut? Deoarece dezvoltarea abilitatilor care tin de indemanare, creatie in arte vizuale, creare de produse handmade, chiar si invatarea de a taia corect legumele cu un cutit profesional, ajuta la stimularea diferitilor centri nervosi. Prin relaxare si invatarea unor lucruri noi, vei gasi mai rapid solutii la probleme, in general, iar cand vine vorba despre dezvoltarea unei afaceri proprii sau promovarea unui magazin online, vei putea fi mai creativ si vei gasi mai usor idei noi.

Dezvolta-ti hobby-urile urmand cursuri gratuite sau platite, pe Craftsy.com.

Alte site-uri ce ofera cursuri si workshop-uri gratuite

Standford Courses: online.stanford.edu/courses

Oxford Learning Lab: www.oxlearn.com/courses

MIT Edu: video.mit.edu/channels

Harvard Learning: online-learning.harvard.edu

Open Learn: www.open.edu/openlearn

BitDegree: www.bitdegree.org

Open Culture: www.openculture.com/freeonlinecourses

Udacity: www.udacity.com

Alison: www.alison.com

Adacemic Earth: www.academicearth.orgs

Future Learn: www.futurelearn.com/courses

Duolingo (limbi straine): www.duolingo.com

Rosetta Stone (limbi straine): www.rosettastone.com

TED Talks: www.ted.com/talks

Mozilla Developer Network (programare): developer.mozilla.org

CodeCademy (programare): www.codecademy.com

Draw Space (desen): www.drawspace.com

Confidentialitate
Utilizam cookie-uri pentru a-ti oferi serviciile si pentru a-ti optimiza experienta. Navigand in continuare, iti exprimi acordul cu privire la Politica de Cookies.