Ce produse cumpara romanii de pe Internet de sarbatori

21 decembrie 2011

Conform unui recent studiu realizat printre internautii romani produsele de ingrijire personala, laptopurile, tabletele si electrocasnicele se situeaza pe primele trei pozitii in topul intentiei de cumparare prin magazinele online in luna decembrie 2011.

Astfel, la intrebarea „Ce doriti sa cumparati in perioada sarbatorilor„, 39,8% dintre respondenti au indicat produsele de ingrijire personala, 29,4% au ales laptopurile si tabletele, 26,4% electrocasnicele, 26% jucariile si produsele destinate copiilor si 23,7% telefoanele.

Restul produselor au o pondere mai redusa in preferintele utilizatorilor pentru aceasta perioada a anului.

Care sunt elementele pe care se bazeaza decizia de achizitie online?

Pretul, notorietatea brandului si specificatiile tehnice minutioase sunt de asemenea foarte importante pentru clientii magazinelor online: aproape treisferturi dintre respondenti (73,9%) spun ca se orienteaza dupa pret atunci cand decid sa faca achizitii via Internet, 49,4% considera brandul important, iar 32,5% sunt convinsi sa cumpere daca produsul este insotit de specificatii tehnice detaliate.

Totodata, aproape un sfert dintre respondenti sunt atrasi de discountul oferit.

Studiul a fost realizat de Departamentul de Cercetare al TradeAds Interactive in perioada 25 noiembrie – 5 decembrie 2011, la solicitarea unui magazin online din Romania.

Prelucrarea datelor a fost facuta pe baza raspunsurilor la un chestionar online cu 15 intrebari, afisat pe 32 de site-uri.Volumul esantionului analizat: 4.066 de respondenti.

(Sursa: TradeAds Interactive)

Lasa un comentariu