Chirpify, platforma care permite tranzactii e-Commerce prin Twitter

29 februarie 2012

Platforma Twitter este utilizata ca instrument de marketing si customer service de catre toate tipurile de companii, de ani buni deja. ShopMania BIZ ofera de asemenea magazinelor online realizate pe platforma noastra posibilitatea conectarii cu Twitter.  Astazi iti prezentam insa si o noua modalitate in care ai putea folosi Twitter.

Chirpify, serviciul  lansat initial in 2011 sub numele de Sell Simp.ly, de catre un start-up din Statele Unite ale Americii, isi propune sa transforme Twitter intr-o platforma pentru comertul electronic.

Pentru ca ne dorim ca magazinele online realizate pe platforma ShopMania BIZ sa aiba parte de cat mai multi cumparatori, ne-am gandit ca ar fi util sa afli mai multe informatii despre aceasta platforma si, de ce nu, sa incepi s-o folosesti.

Cum functioneaza Chirpify?

Pentru a utiliza aceasta platforma trebuie sa indeplinesti doar trei conditii:

  1. Sa ai un cont de Twitter creat pentru magazinul tau online.

  2. Sa detii un cont PayPal, unicul instrument de plata utilizat de Chirpify pentru tranzactii.

  3. Sa completezi profilul de pe Chirpify.

Chirpify ofera trei tipuri de conturi: Basic, Pro si Enterprise. Pentru nivelul Basic, care este gratuit, Chirpify incazeaza un tarif de 4% pe tranzactie.

Daca optezi pentru nivelul Pro, procentul incasat per tranzactie este de 2%.

Din punct de vedere al functionalitatilor oferite, contul Pro difera de tipul de cont Basic prin faptul ca ofera suport tehnic prin e-mail.

Cei care nu vor sa plateasca niciun procent pe tranzactie pot opta pentru tipul de cont Enterprise.

Odata inregistrat, tot ceea ce ai de facut pentru a utiliza platforma Chirpify este sa trimiti un Tweet cu o imagine de produs de pe magazinul tau online, insotit de descrierea aferenta si @Chirpify.

Cei care vor dori sa achizitioneze produsul trebuie doar sa raspunda la Tweet-ul tau cu cuvantul „buy” (cumpara).

Tranzactia este procesata prin PayPal si un e-mail cu informatiile de livrare sunt trimise catre merchant dar si catre cumparator.

Chirpify permite un numar nelimitat de tranzactii, indiferent de tipul de cont ales.

Asadar, daca reusesti sa gasesti idei suficiente pentru a-ti descrie produsele in doar 140 de caractere si ai un numar impresionati de followeri pe Twitter, poti sa-ti extinzi vanzarile magazinului tau online folosind aceasta noua platforma.

Te asteptam sa impartasesti si cu ceilalti cititori ai blogului ShopMania BIZ impresiile in urma folosirii Chirpify daca vei opta sa incerci noul serviciu.

Lasa un comentariu