Google+ Pages este un nou instrument care te poate ajuta in dezvoltarea magazinului tau online

15 noiembrie 2011

Dupa ce ti-am prezentat, in mai multe randuri, diverse solutii de comunicare cu clientii sau potentialii clienti ai magazinului tau online prin intermediul celebrei retele de socializare Facebook, iata ca a venit acum si randul retelei Google, care a lansat recent propria optiune de creare a unei pagini pentru companii, institutii, organizatii, etc – Google+ Pages.

La ora actuala, poti sa-ti creezi o pagina pe Google+ pentru una din categoriile: produs sau marca; companie, institutie sau organizatie; companie locala sau locatie; arte, divertisment sau sporturi; altele.
Destinata celor care doresc sa-si promoveze produsele sau sa-si faca mai cunoscute ofertele prin intermediul retelei Google+, noua optiune Google+ Pages permite interactiunea in retea la fel ca si in cazul profilului personal si anume poti adauga persoane in cercuri, poti sa-ti editezi datele din profil, sa distribui lucruri in Google+, sa dai +1 pentru comentarii sau fotografii sau sa creezi si sa confirmi participarea la diverse evenimente.
Primul lucru pe care-l ai de facut ca sa creezi o pagina pe Google+ pentru magazinul tau, este sa accesezi acest link.

Insa, ceea ce trebuie sa stii este ca, pentru a putea crea o pagina in Google+ Pages, trebuie sa ai in prealabil un cont Google Plus (la fel ca si in cazul Fan Page-urilor de pe Facebook care nu pot fi create in lipsa unui cont de profil de utilizator).
Evident, detinatorul contului de profil Google Plus va fi si administratorul paginii.
Procesul de creare al unei pagini Google+ nu este deloc complicat, insa trebuie sa ai putina inspiratie daca vrei sa realizezi o pagina cu adevarat reusita care sa aiba succes.
Asadar, iti oferim mai jos cateva surse de inspiratie ale unor companii care si-au creat deja pagini Google+ si sunt deja populare printre membrii retelei.Un element nou si inedit pe care-l aduce Google+ Pages ca optiune in plus fata de acelasi serviciu de la Facebook este posibilitatea de a incarca si afisa imagini animate ca poze de profil. Daca vrei sa vezi un exemplu in acest sens, arunca o privire pe aceasta pagina.
Dupa ce ti-ai creat pagina Google+ a magazinului tau, este indicat sa legi aceasta pagina la magazinul tau online intrucat pagina Google+ nu te va ajuta doar la crearea si mentinerea unei bune relatii cu clientii si fanii produselor din magazinul tau, ci va ajuta la o mai buna indexare in Google Search.
 

Lasa un comentariu