Noile dimensiuni ideale ale imaginilor pentru conturile retelelor de socializare

3 octombrie 2018

Dimensiunile optime ale imaginilor publicate pe platformele de social media sufera modificari de la an la an in functie de update-urile platformelor. Daca-ti doresti ca imaginea transmisa clientilor tai pe conturile de socializare sa fie cea a unei companii serioase care gestioneaza cu profesionalism toate detaliile, este foarte util sa mentii in permanenta pasul cu aceste modificari si sa ajustezi imaginile publicate in functie de dimensiunile ideale.

Iata un ghid succint al dimensiunilor imaginilor pentru cele mai importante platforme de socializare valabile in 2018:

Dimensiunile imaginilor pe Facebook

Prezenta pe Facebook este un lucru absolut necesar pentru un business online in ziua de astazi. Dar imaginea pe care o are compania ta pe Facebook trebuie sa fie una de top.

 • Dimensiunile imaginilor de Profil si Cover Photo pe Facebook: poza de profil de pe pagina ta de Facebook trebuie sa aiba 180 x 180 pixeli iar imaginea de cover trebuie sa masoare 820 x 312 pixeli. Tine cont de faptul ca acum, poza de profil arata ca un cerc in news feed, asa ca previzualizeaza inainte de publicare cum se incadreaza intr-un spatiu rotund inainte s-o incarci.

 • Dimensiunile imaginilor pentru postari din News Feed si Reclame: dimensiunea optima pentru imaginile atasate postarilor care se duc in news feed este de 940 x 788 pixeli. Pentru o incadrare optima a unei reclame din feed foloseste o imagine care sa masoare 1200 x 628 pixeli.

 • Dimensiuni pentru Imaginile din Facebook Stories: raportul optim al unei imagini este de 1080 x 1920 pixeli.

 • Dimensiunea imaginii pentru Facebook Event Cover: daca vrei sa-ti anunti clientii sau followerii ca organizezi un eveniment pe Facebook trebuie sa creezi o imagine pentru pagina evenimentului care sa masoare 1920 x 1080 pixeli.

Dimensiunile pozelor pentru Instagram

Instagram este categoric regele imaginilor social media! Iata o trecere in revista a celor mai potrivite dimensiuni de imagini pentru Instagram.

 • Dimensiunile imaginii de Profil pe Instagram: poza de profil pentru contul de Instagram trebuie sa aiba 110 x 110 pixeli pentru a fi perfect centrata in cercul imaginii de profil afisate.

 • Dimensiunile imaginilor pentru postari si reclame pe Instagram: o postare patrata pe Instagram, fie ca e o fotografie sau un video, trebuie sa aiba 1080 x 1080 pixeli pentru a fi afisata optim in feed. Postarile tip portret sau landscape sunt cel mai bine vizualizate daca au 1080 x 1350 pixeli. Aceleasi dimensiuni sunt valabile si pentru reclame pe Instagram.

 • Dimensiunile imaginilor pentru Instagram Stories si Ads: postarile pe Instagram Stories (postari obisnuite sau reclame) trebuie sa aiba 1080 x 1920 pixeli daca creezi o imagine special cu acest scop. Altfel, poti face o fotografie direct cu camera foto a smartphone-ului direct din aplicatia Instagram.

Dimensiunile pozelor pentru Twitter

Twitter este o platforma recunoscuta in special pentru texte succinte si concise, insa imaginile au si ele rolul lor in aceasta retea. Dimensioneaza-le corect!

 • Dimensiunile imaginilor de Profil si Cover Image pe Twitter: imaginea de profil pe Twitter trebuie sa aiba 400 x 400 pixeli iar imaginea de cover este ideala la 1500 x 500 pixeli. Acum ramane doar sa te decizi ce fotografii sa folosesti!

 • Dimensiunile imaginii pentru un tweet: marimea ideala pentru imaginile dintr-un tweet este de 1024 x 512 pixeli.

 • Dimensiunile imaginilor pentru Twitter Card si Ad: pentru imaginile Twitter card foloseste poze care au 800 x 320 pixeli.

Dimensiunile imaginilor pe LinkedIn

Crezi ca LinkedIn este o platforma utila doar pentru cei care doresc sa se angajeze? Gresit! Continutul publicat pe LinkedIn este din ce in ce mai trendy.

 • Dimensiunile imaginilor de Profil si Cover pe LinkedIn: poza de profil pe contul de LinkedIn trebuie sa aiba 400 x 400 pixeli iar imaginea de cover este ideala la 1584 x 396 pixeli. Pentru imaginea de cover a unei pagini de companie foloseste o imagine de 1536 x 768 pixeli.

 • Dimensiunile imaginilor din Feed si Continut Sponsorizat pe LinkedIn: dimensiuna optima pentru aceste imagini este de 1200 x 627 pixeli.

Dimensiunile imaginilor pentru Pinterest

Pinterest este categoric o platforma pentru si despre imagini. Asa ca, sa vedem mai intai cum faci sa arate cat mai bine cele mai importante imagini ale contului tau de Pinterest.

 • Dimensiunile imaginilor de Profil si Board Cover pe Pinterest: pentru poza de profil a contului de Pinterest foloseste o imagine de 165 x 165 pixeli. Pentru Board Cover foloseste o imagine de 222 x 150 pixeli.

 • Dimensiunile pentru Pinterest Pin si Promoted Pin: iata un aspect important pentru cei care-si promoveaza afacerea pe Pinterest: un pin de 2:3 nu va fi afisat niciodata mai mare de 564 x 846 pixeli. Ceea ce inseamna ca dimensiunea de 735 x 1102 pixeli cu care era toata lumea obisnuita nu mai este relevanta acum pe platforma.

Conform noilor standarde Pinterest, o imagine de 600 x 900 pixeli (sau orice imagine cu rata de aspect 2:3) are dimensiunea optima pentru un pin. Imaginile patrate (600 x 600 pixeli) sunt si ele bune. Pe Pinterest, imaginile mai inalte de 1260 pixeli vor fi taiate, si utilizatorii vor vizualiza imaginea intreaga doar daca dau click pe poza.

Dimensiunile imaginilor pentru YouTube

Desi in cazul YouTube nu vorbim strict de imagini statice, iti va fi totusi de folos sa stii ca, in cazul in care creezi un video pe care vrei sa-l incarci pe YouTube, dimensiunea recomandata este de 1920 x 1080 pixeli.

 • Dimensiunea pentru YouTube Video Thumbnail: pentru YouTube video thumbnail, foloseste imagini de 1280 x 720 pixeli.

 • Dimensiuni pentru YouTube Icon si Channel Art: pentru canalul tau de YouTube dimensioneaza imaginea Channel Art la 2560 x 1440 pixeli si icon-ul de canal la 800 x 800 pixeli.

Lasa un comentariu