Google Webmasters Tools permite, in sfarsit, adaugarea mai multor administratori

6 martie 2012

Una dintre cele mai „dorite” functionalitati pentru cei care detin un cont pe Google Webmasters Tools era pana acum, posibilitatea de a oferi acces la cont unei terte persoane fara a mai fi necesar sa-i comunici numele de utilizator si parola aferente contului.

Google a adaugat in sfarsit aceasta functionalitate in Google Webmasters Tools, permitand acum adaugarea mai multor persoane ca administratori ai contului.

In cazul in care ai realizat integrarea magazinului tau ShopMania BIZ cu Google Webmasters Tools, din panoul de control al magazinului, poti testa chiar acum noua functionalitate din contul tau GWT.

De acum, proprietarii unui site pot da acces altor persoane la contul de Webmasters Tools, fara ca acestia sa mai fie nevoiti sa treaca prin procesul de verificare specific GWT.

Google Webmasters Tools va permite de acum inainte trei tipuri de acces: „Owner” (detinator), „Full” (control total) sau „Restricted” (acces partial).

Contul de tip Owner Access – Asigura controlul total asupra contului si a site-ului si este detinut doar de persoana care a verificat site-ul in Webmaster Tools. Aceasta persoana poate adauga utilizator, sterge pagini din site si multe alte instrumente de control.

Contul de tip Full Access – Atunci cand oferi permisiune „Full” unui utilizator, acesta va putea vizualiza toate datele despre site si va putea efectua majoritatea actiunilor de control asupra site-ului, cum ar fi schimbarea setarilor sau anularea anumitor link-uri.

Restricted Access – In cazul in care oferi cuiva permisiune de tip „Restricted„, acesta va putea vizualiza majoritatea datelor site-ului si va putea efectua doar anumite actiuni: administrarea setarilor de alerte de pe site, sau vizualizarea site-ului ca Googlebot prin functia „Fetch as Googlebot„.

Poti adauga utilizatori fie din panoul central al Webmasters Tools din meniul „Manage site” cu click pe butonul „Add or remove users” fie din sectiunea „Site configuration” cu un simplu click pe „User administration„.

(Sursa: Search Engine Land)

Lasa un comentariu