Au inceput inscrierile pentru Gala Premiilor eCommerce 2011

11 aprilie 2011

Pentru ca ne dorim sa fim mai mult decat un simplu furnizor de servicii pentru magazinele online romanesti, ShopMania va adreseaza astazi invitatia de a participa la unul dintre cele mai importante evenimente din industria eCommerce din Romania.

Asadar, de astazi pana pe 15 mai, magazinele online se pot inscrie la GPeC 2011 Academia de eCommerce, taxa de participare fiind de 700 lei + TVA.

Toate magazinele online listate in comparatorul de preturi  ShopMania sau care sunt create cu ajutorul platformei ShopMania BIZ care se inscriu in competitie vor beneficia de 10% discount din valoarea taxei.

Cea de a VI-a editie a Galei Premiilor eCommerce (GPeC) vine cu un concept nou si unic la nivelul tarii noastre, Academia de eCommerce.

ShopMania sprijina initiativa GPeC si va invita sa participati in urmatoarele opt luni la primul eveniment din online-ul autohton ce si-a propus sa creasca standardele in comertul electronic si, mai ales, increderea consumatorilor in tranzactionarea prin Internet.

GPeC 2011 – Academia de eCommerce se va desfasura timp de 8 luni de zile, fiind cea mai dificila editie de pana acum. De pilda, nu vor fi acceptate in competitie magazinele online cu o vechime in piata mai mica de 3 luni, nici macar in categoria Start-Up. In plus, criteriile de preselectie sunt deosebit de riguroase presupunand reguli stricte in concordanta cu legislatia in vigoare, dar si cu bunele practici impuse de GPeC.

Astfel, daca vor sa se inscrie la GPeC 2011, comerciantii online sunt obligati sa afiseze pe site-urile lor toate informatiile de contact, sa nu faca spam, sa respecte drepturile de autor si toate celelalte legi aplicabile in domeniu, sa nu vanda produse contrafacute, sa mentioneze daca au marca inregistrata, sa nu aiba erori de functionalitate in procesul de comanda, sa ofere toate informatiile despre modalitatea de tranzactionare, sa se inregistreze la Autoritatea in domeniu daca proceseaza date cu caracter personal etc.

Pe langa rigurozitatea criteriilor de preselectie, magazinele online vor trece prin 3 etape de jurizare si vor fi evaluate atat de specialisti, cat si de sute de consumatori obisnuiti. In plus, setul de criterii de jurizare GPeC numara nu mai putin de 89 de criterii focusate pe optimizarea conversiilor.

„Rating-ul unui magazin in piata trebuie calculat in functie de evolutia magazinului in timp, de aceea am decis evaluarea participantilor pe tot parcursul desfasurarii competitiei, in 3 etape diferite. Mai mult decat atat, pentru prima oara la GPeC, comerciantii au posibilitatea sa se intalneasca fata in fata cu juratii pentru a le fi explicate notele acordate si, astfel, sa cunoasca exact de ce au fost depunctati si ce ar trebui sa faca pentru a-si imbunatati afacerea”, spune Radu. „E prima oara cand participantii au ocazia sa isi remedieze problemele in timpul competitiei pentru ca scopul GPeC 2011 este ca, la final, sa avem in piata magazine performante”, adauga el.

Potrivit organizatorilor, suprizele nu se opresc aici. Pe langa seria de intalniri consultative dintre jurati si magazine, GPeC 2011 aduce si prima Scoala de Vara a comertului electronic romanesc care consta in 5 zile de cursuri si seminarii pe teme de Usability, SEO, AdWords, Analytics, Marketing & PR, Legal si Tehnici de Vanzare Online. Scoala de Vara este programata pentru sfarsitul lunii august, se va desfasura la munte si este deschisa tuturor celor interesati sa participe, indiferent daca sunt inscrisi sau nu in competitie la GPeC.

„Spre deosebire de oricare din editiile anterioare, GPeC 2011 este mult mai dificila si presupune asumarea responsabilitatii de catre magazinele participante. Sunt convins ca vom avea in competitie mai putini inscrisi decat anul trecut, dar exact acesta este scopul – sa cernem piata si sa ramanem cu magazinele care conteaza, pentru ca doar asa putem creste increderea consumatorilor in comertul electronic”, conchide Andrei Radu.

Pentru mai multe detalii despre competitie, cat si pentru intreg desfasuratorul Galei, consultati website-ul evenimentului la www.gpec.ro.

Lasa un comentariu