Magazinele online participante la GPeC 2011 au intrat in etapa de aplicatii practice

22 iunie 2011

La sfarsitul saptamanii trecute, in zilele de 16 si 17 iunie, s-au desfasurat Intalnirile Consultative GPeC 2011, in cadrul carora magazinele inscrise la Gala Premiilor eCommerce au avut ocazia sa discute fata in fata cu membrii juriului asupra primului raport de evaluare. Juratii le-au explicat comerciantilor notele acordate si le-au oferit recomandari pentru imbunatatirea magazinelor detinute.

Pe langa experienta de a se consulta cu juriul GPeC 2011 magazinele online participante au beneficiat si de mini-conferintele care au precedat Intalnirile, in cadrul carora au fost dezbatute subiecte legate de aspectele legale ale afacerilor online. Astfel, reprezentantii ANCP si APC-Romania au dezbatut timp de aproape 1 ora si jumatate cadrul legal (obligatii si drepturi) in care se desfasoara tranzactionarea online, anchetele de tip sweep in e-commerce, cat si rolul sistemelor alternative de rezolvare a disputelor in cresterea increderii consumatorilor in comertul electronic.

In urma incheierii Intalnirilor Consultative, magazinele online intra in urmatoarea etapa a competitiei, aceea de aplicatii practice. Astfel, pana la data de 11 iulie, comerciantii au timp sa aplice recomandarile juriului, in asa fel incat sa isi imbunatateasca afacerea si sa intre mai pregatite in cea de a doua etapa de jurizare care se va desfasura in perioada 12 iulie – 27 august. Dupa cea de a doua etapa de jurizare, comerciantii sunt invitati la Scoala de Vara GPeC (o saptamana de workshop-uri intensive la munte in perioada 28 august – 4 septembrie), care se va incheia cu etapa finala de jurizare, clasamentul GPeC 2011 realizandu-se ca medie intre cele 3 note obtinute de fiecare magazin pe parcursul desfasurarii competitiei.

Lasa un comentariu