Nou pe MerchantPro: Sincronizare Multi Store, Sameday Easybox si multe alte functionalitati recente

2 iulie 2020

Recent am publicat upgrade-uri in sistemul MerchantPro, dar cum intre timp am facut disponibile alte functionalitati noi in platforma eCommerce, e momentul sa iti spunem mai multe despre ele.

Multi Store – Sincronizeaza mai multe magazine pe baza unui stoc comun

In cazul in care esti interesat sa operezi mai multe magazine online utilizand un singur stoc comun, aplicatia Multi Store ti se potriveste perfect!

Multi Store iti permite sa utilizezi acelasi stoc in mai multe magazine si sa sincronizezi automat inventarul intre toate magazinele operate. Inventarul de produse din magazinele conectate este sincronizat si actualizat automat la orice modificare de stoc intr-unul dintre magazine, spre exemplu cand se inregistreaza o comanda noua, o anulare de comanda, un retur sau o suplimentare de stocuri la nivel de produs. De asemenea, crearea de produse noi in magazinul principal se va propaga catre toate magazinele secundare, astfel incat catalogul de produse sa fie in permanenta actualizat in toate locatiile.

Daca esti interesat de mai multe detalii despre modul in care functioneaza aplicatia Multi Store, nu ezita sa ne contactezi.

Functionalitati eCommerce - Multistore

Sameday EasyBox

Clientii apreciaza optiuni de livrare a comenzilor cat mai variate, iar in ultima perioada ridicarea coletelor din retelele de lockere a castigat foarte mult in popularitate. Din acest motiv, am extins integrarea existenta cu Sameday si la nivelul retelei de EasyBox-uri. Poti activa aceasta optiune din setarile curierului Sameday din panoul de control al magazinului, iar in momentul plasarii comenzii, clientii tai vor putea selecta locatia EasyBox-ului de unde doresc sa ridice comanda.

Comentarii de produs doar pentru achizitiile verificate

Parerile avizate despre produsele tale, provenite din partea unor cumparatori verificati, sunt o modalitate eficienta de a impulsiona potentialii clienti sa plaseze o comanda si pot elimina posibilele dubii cu privire la un anumit articol.

Exact din acest motiv ai acum la dispozitie o noua setare in cadrul aplicatiei gratuite Review produse, cu ajutorul careia poti permite postarea de comentarii doar pentru utilizatorii care au achizitionat produsul respectiv

Daca folosesti deja acest modul, gasesti noua optiune in setarile aplicatiei Review produse.

Functionalitati eCommerce - Comentarii produse

Cantitate minima sau maxima permisa intr-o comanda

Este posibil ca in magazinul tau sa existe produse pentru care vrei sa conditionezi cantitatea comandata. Daca pentru anumite produse vrei sa definesti cantitatea minima incepand cu care sa fie plasata comanda, iar pentru alte produse sa permiti achizitia unui numar maxim de bucati per comanda, acum ai posibilitatea sa definesti aceste limite minime si maxime pentru fiecare articol din catalogul tau.

Tot ce trebuie sa faci este sa creezi un camp aditional de produs cu numele cart_min_qty sau cart_max_qty, dupa caz, iar apoi in pagina de adaugare sau editare produs vei putea introduce limitele corespunzatoare de cantitate. Pentru asistenta la setare, nu ezita sa ne contactezi.

Integrare Enhanced Analytics direct prin Google Tag Manager

Cu siguranta stii deja ca monitorizarea performantei magazinului tau online este esentiala, iar un instrument extrem de util in acest sens este functia de Enhanced eCommerce din Google Analytics. Pentru a face lucrurile mai simple, am integrat in platforma MerchantPro posibilitatea de a activa si utiliza Enhanced eCommerce direct pe baza configuratiei din Google Tag Manager-ul tau.

Dupa ce ai definit setarile de Enhanced eCommerce din Google Tag Manager, tot ce trebuie sa faci este sa accesezi sectiunea Setari sistem din panoul de control al magazinului, sa activezi Google Tag Manager si sa introduci ID-ul acestuia.

Afisare factura fiscala in contul de client

Daca vrei sa activezi sau dezactivezi afisarea facturilor fiscale corespunzatoare comenzilor in cadrul contului de client din magazin, acum ai la dispozitie noua setare Afisare date factura in comanda, din sectiunea de Checkout.

Functionalitati eCommerce - Comenzi online

Cantitati negative pentru produsele dintr-o comanda

Pentru a-ti usura diferite ajustari necesare de multe ori la nivel de comenzi, acum ai posibilitatea de a introduce valori negative pentru cantitatile produselor. Optiunile sunt disponibile atat pentru adaugarea manuala cat si pentru editarea de comenzi.

Dezactivarea posibilitatii de creare cont in magazin

Fiecare business online are particularitatile sale, iar modul in care are loc plasarea de comenzi in magazin poate sa varieze in functie de specificul magazinului. Pentru a oferi cat mai multa flexibilitate comerciantilor MerchantPro, am introdus si setarea de a dezactiva posibilitatea de creare cont. Activand aceasta optiune, clientii vor putea sa plaseze comenzi doar pe baza de Guest checkout.

Optiunea Disponibilitate optiune Creare cont poate fi regasita in sectiunea de Checkout, dar iti recomandam sa o folosesti doar dupa o analiza detaliata asupra comportamentului utilizatorilor din magazinul tau.

Format personalizat pentru ID-urile de comenzi

In cazul in care vrei sa folosesti un alt mod de numerotare a comenzilor (ID-uri de comanda) decat cel standard folosit in sistem, ai la dispozitie posibilitatea de a alege dintre mai multe variante disponibile. Noua optiune iti permite de asemenea sa definesti un template personalizat pentru ID-ul de comanda utilizand diferite variabile – aceasta optiune te va ajuta in cazul in care conectezi magazinul spre exemplu la un sistem ERP care impune o serie de specificatii particulare pentru numerotarea comenzilor.

Aceasta setare, Format numerotare comenzi, este disponibila in sectiunea de Checkout.

Speram ca noile functionalitati introduse iti vor fi utile, iar in cazul in care iti putem fi de ajutor cu mai multe informatii, ne poti contacta oricand.

Lasa un comentariu