Alegerea unui nume de domeniu potrivit pentru magazinul tau online

14 martie 2012

La fel ca si in cazul unui magazin traditional, succesul unui business online depinde foarte mult de locatie, in cazul unui magazin online locatia fiind numele de domeniu ales, „locul” in care oamenii te gasesc pe Internet.

Un nume de domeniu bine ales este asadar un element de foarte mare importanta in dezvoltarea afacerii tale online si in crearea unei identitati puternice si recunoscute cu usurinta de catre clienti.

De aceea, ShopMania BIZ iti ofera cateva sfaturi privind alegerea unui nume de domeniu pentru magazinul tau on-line.

Selectarea cuvintelor care vor alcatui numele de domeniu. Este foarte important, atunci cand te afli in ipostaza de a stabili ce nume de domeniu vrei pentru magazinul tau, sa stabilesti cuvintele definitorii pentru activitatea magazinului tau.

Aceasta etapa te va ajuta foarte mult pentru a stabili un bun punct de plecare in gasirea celui mai potrivit nume de domeniu pentru magazinul tau.

Unicitatea numelui de domeniu. Alegerea unui nume de domeniu foarte asemanator cu al unui alt magazin deja cunoscut si cu mare popularitate nu este indicata, intrucat exista riscul confundarii cu acel magazin. Foloseste-ti pe cat posibil imaginatia pentru a gasi un nume de domeniu inedit si care sa nu mai fie folosit de alte magazine cu acelasi profil ca al tau.

Alege o denumire usor de retinut si de scris. In general, este bine sa alegi un nume de domeniu care sa poata fi usor de retinut si mai ales de scris. De asemenea, pentru un nume de domeniu .ro al unui magazin cu piata de desfacere exclusiv in Romania, este indicata alegerea unei denumiri in limba romana si nu in engleza sau alta limba, fie si de circulatie internationala.

Pentru ca oamenii sa poata recomanda magazinul tau si prietenilor, in retelele de socializare sau in dialoguri cu prietenii, este bine sa alegi un nume usor de retinut si de pronuntat, pentru a evita ca oamenii sa nu poata sa recomande magazinul din cauza ca nu-si amintesc cum se numeste sau pentru ca nu-i pot pronunta corect adresa web.

Un nume de domeniu mai scurt este de preferat unuia alcatuit din doua sau trei cuvinte, intrucat este mult mai usor de retinut si se preteaza mai bine si pentru folosirea pe carti de vizita sau alte medii de promovare offline: machete publicitare, imprimare pe tricouri, bannere stradale, putand fi adaugat mai usor la un mesaj mai lung de advertising.

Asocierea numelui de domeniu cu specificul business-ului. In general, in privinta numelui de domeniu al unui business on-line exista doua mari directii de urmat. Poti opta pentru un nume de domeniu care sa duca automat cu gandul la produsele de pe site. De exemplu, iti poti da imediat seama ca pe un site care are in denumire cuvintele „produse cosmetice” vei gasi creme, lotiuni sau produse de machiaj.

Sau poti opta pentru un nume de domeniu constituit dintr-o denumire mai abstracta, care sa nu duca cu gandul la produsele comercializate de catre magazin, dar care sa fie inedit si usor de retinut, un nume cu impact sonor.

Pe de alta parte, includerea denumirii companiei tale in numele de domeniu poate fi o buna premisa pentru constructia unui brand.

Numele de domeniu ajuta la SEO. Platforma de construire de magazine online ShopMania BIZ iti ofera posibilitatea de a genera un magazin online cu domeniu propriu sau pe subdomeniu (magazinulmeu.ro sau magazinulmeu.shopmania.biz). ShopMania BIZ iti pune de asemenea la dispozitie toate instrumentele necesare pentru o indexare superioara a magazinului tau in motoarele de cautare.

Este important insa de mentionat faptul ca domeniile .ro au pozitionari mult mai bune in paginile de rezultate Google decat subdomeniile sau extensiile internationale.

Daca vrei sa fii gasit mai usor atunci cand potentiali clienti cauta produsele tale pe internet, e foarte important sa ai un domeniu .ro.

Identitate proprie sau subdomeniu. Daca vrei sa ramai in memoria clientilor tai, e foarte important ca ei sa asocieze un singur lucru sau un singur nume cu business-ul  tau.

Un subdomeniu pur si simplu nu iti permite sa faci asta, pentru ca ai o adresa de internet formata, de la bun inceput, din doua elemente.

Daca iti doresti o identitate unica pe Internet pentru magazinul tau, iti sugeram rezervarea unui nume de domeniu .ro si ti-i recomandam cu incredere pe partenerii nostri de la Hostway pentru rezervarea numelui de domeniu dorit.
 
ShopMania BIZ iti ofera toate instrumentele necesare pentru o indexare superioara a magazinului tau in motoarele de cautare. Este important insa de mentionat faptul ca Domeniile .ro au pozitionari mult mai bune în paginile de rezultate Google decat subdomeniile sau extensiile internationale. Daca vrei sa fii gasit mai usor atunci cand potentiali clienti cauta produsele tale pe internet, e foarte important sa ai un domeniu .ro.

Lasa un comentariu