Patru aplicatii de Facebook gratuite care te vor ajuta in relatia cu potentialii clienti ai magazinului tau

8 noiembrie 2011

Cresterea spectaculoasa a numarului celor care folosesc reteaua de socializare Facebook nu poate fi ignorata, mai ales daca esti detinatorul unui magazin online, intrucat acestia pot deveni potentiali clienti ai magazinului tau.

La ora actuala exista un numar de peste 100.000 de aplicatii pe Facebook dintre care poti alege pentru a le adauga paginii de Facebook a magazinului tau online.

Dupa ce ti-am pus la dispozitie aplicatia ShopMania Social Cart care te ajuta sa-ti creezi un magazin pe Facebook,  acum ne-am propus sa iti dam o mana de ajutor in procesul de selectie al celor mai utile aplicatii de Facebook.  ShopMania BIZ iti prezinta patru aplicatii utile si gratuite care te vor ajuta sa comunici mai bine cu potentialii clienti.

1. Aplicatia Tweets to Pages, aplicatie cu 1.2 milioane de utilizatori activi pe luna, va crea un tab pe pagina de Facebook a magazinului tau, ce va afisa lista celor mai recente tweet-uri ale contului corespunzator magazinului tau.

Astfel, fanii paginii magazinului tau online vor avea posibilitatea de a vedea mesajele postate pe Twitter, chiar daca ei nu au un cont in aceasta retea, iar tu nu va trebui sa-ti aglomerezi peretele paginii de Facebook postand si mesajele de pe Twitter.

Aplicatia este usor de instalat si permite setarea numarului de tweet-uri pe care doresti sa le afiseze in tab-ul special inserat pe pagina de Facebook.

2. Aplicatia Static HTML: iframe tabs, are 61.8 milioane de utilizatori lunar, si te va ajuta in procesul de adaugare a unei reclame, a unui banner sau unei simple imagini care sa ghideze fanii de pe pagina de Facebook catre magazinul tau online.

Folosind aceasta aplicatie, o parte din acest proces este automatizat, tot ceea ce vei avea de facut este sa copiezi codurile HTML, CSS si JavaScript in casutele speciale furnizate de aplicatie.

De asemenea, cu ajutorul aplicatiei iframe tabs poti furniza continut diferit pentru cei care au dat like si pentru cei care nu au dat like paginii magazinului tau online.

3. Aplicatia ContactMe, care are 180.000 de utilizatori activi pe luna, adauga un tab paginii de Facebook a magazinului tau si un formular personalizat de contact.

Acest lucru, va permite vizitatorilor paginii de Facebook a magazinului tau, sa ia mai usor legatura cu tine, iar tie aplicatia iti va livra mesajele primite direct in contul corespunzator adresei de e-mail indicate, nemaifiind astfel nevoie sa accesezi contul paginii de Facebook pentru a vizualiza fiecare mesaj.

Cel mai important avantaj adus de aceasta aplicatie il reprezinta optiunile de personalizare. Poti alege daca preferi sa faci publice datele de contact ale companiei tale sau icon-urile de Facebook, Twitter, LinkedIn sau Skype.

Formularul de contact poate fi personalizat si prin adaugarea, reorganizarea sau indepartarea anumitor campuri, folosind interfata aplicatiei.

4. Cea de-a patra aplicatie, RSS Graffiti, are un numar de 1.5 milioane de utilizatori lunar si va permite, dupa adaugare, publicarea automata de update-uri pe peretele paginii de Facebook a magazinului tau, de fiecare data cand exista continut nou intr-unul din feed-urile pe care le vei specifica.

De exemplu, daca publici zilnic pe blogul companiei tale, RSS Graffiti poate adauga automat pe pagina de Facebook un scurt extras din articol cu link direct catre blog.

Asa vei economisi timpul necesar pentru a publica informatia respectiva atat pe blog cat si pe pagina de Facebook.

Aplicatia dispune de mai multe optiuni de personalizare, cum ar fi posibilitatea de a publica continut de pe mai multe RSS feed-uri, previzualizarea si ajustarea modului in care va arata postarea pe peretele paginii de Facebook, programarea intervalului la care sa fie preluat continutul de pe feed-uri si a numarului de preluari la un anumit interval.

Te invitam sa incerci aceste aplicatii pe pagina de Facebook a magazinului tau si asteptam sa ne spui si noua parerea asupra lor.

De asemenea, daca folosesti si alte aplicatii utile pentru un magazin online, impartaseste acest lucru si cu ceilalti cititori ai blogului Shopmania BIZ eCommerce.

Lasa un comentariu