Tu stii cat de simplu este sa faci un infografic?

21 august 2015

Infograficele sunt folosite adesea pentru a transmite un mesaj vizual de impact, cu un continut complex de informatii, adresate publicului sau chiar partenerilor de afaceri. Daca un simplu tabel este prea plictisitor si vrei sa prezinti un raport intr-un mod diferit si creativ, atunci foloseste un infografic. Daca vrei sa diversifici continutul paginii de Facebook sau blog, atunci solutia este un infografic creat chiar de tine, iar daca ai nevoie si de alte materiale grafice de inalta calitate, nu iti face griji, nici nu trebuie sa detii cunostinte de specialitate.

Exemple infografice

Cat de usor este de fapt sa concepi un infografic?

Ei bine, este mai usor decat ti-ai imagina, pentru ca exista o multitudine de servicii online care permit nu doar accesul gratuit la mare parte dintre template-urile lor, dar aplicatiile au fost concepute pentru a putea fi folosite de toti utilizatorii. Vorbim despre simplitatea modului de editare a textelor, a culorilor si asezarii in pagina dupa linii de ghidaj.

Datele spun ca in ultimii doi ani, volumul infograficelor publicate a crescut cu 800%, asa ca este evidenta preferinta brand-urilor si a utilizatorilor de Internet pentru a folosi acest tip de instrument grafic. Stii de ce sunt atat de indragite aceste infografice? Deoarece sunt reprezentari vizuale ale informatiei, al caror mesaj poate fi perceput in cateva secunde, spre deosebire de un text care necesita mai mult timp pentru a fi parcurs. Si au aparut modele care atrag privirea instant datorita combinatiei de culori folosite si a elementelor grafice.

Iti prezentam in continuare cateva dintre serviciile online cu ajutorul caror pot fi create infografice si te invitam sa le incerci pe fiecare in parte. Template-urile, imaginile de fundal si optiunile gratuite difera de la un site la altul, asa ca ramane la latitudinea ta sa afli care se potriveste cel mai bine nevoilor tale.

Nu sunt designer, dar imi creez singura infograficele si afisele cu o aplicatie online. Mi se pare un lucru extraordinar sa nu mai depinzi de o alta persoana pentru a avea un continut vizual personalizat., spune un client.

Tu ce aplicatie folosesti pentru crearea infograficelor?

 

Canva.com

Infografice, afise, bannere, flyere, imagini pentru postari blog sau social media, pe toate le poti personaliza in functie de preferinte pornind de la template-uri predefinite sau de la zero. Canva este un serviciu online care ofera acces gratuit la o multitudine de elemente, de la imagini pentru fundaluri, texte, etichete, iconite, grafice etc., pana la editare culori si incarcarea de imagini din calculator. Optiunile disponibile sunt complexe si se potrivesc atat lucrului pentru blogul personal, cat si pentru un proiect mai serios, Canva oferind si servicii pentru design profesional, disponibil contra unei sume platite. Canva ofera utilizatorilor si o prezentare a serviciilor oferite, cat si o varietate de tutoriale pentru utilizarea mai usoara a instrumentelor disponibile.

CANVA

 

Piktochart.com

Poti alege dintr-o gama larga de template-uri predefinite pentru infografice, peste 400 la numar, pe care le poti edita in functie de preferinte pentru a publica informatiile dorite. Exista si template-uri pentru afise, rapoarte sau prezentari. Piktochart este usor de utilizat, avand o interfata foarte intuitiva, si ofera liberatea de a modifica texte, culori, elemente grafice, modifica dimensiunea imaginilor. Pot fi de asemenea editate tabele, harti si utiliza o multitudine de iconuri pentru social media, sageti, omuleti, moda, evenimente si multe multe altele. Si mai ales, pot fi adaugate videoclip-uri (embeded) din Vimeo sau Youtube. Din pacate selectia de template-uri gratutite este destul de limita, accesul la marea majoritate dintre acestea necesitand cumpararea unui pachet de servicii. Exista si o a varianta special, pentru organizatiile non-profit, la pret redus.

PIKTOCHART

 

Infogr.am

Infogr.am este serviciul care permite vizualizarea datelor intr-un mod impresionant prin intermediul infograficelor, graficelor si al hartilor. Sunt foarte usor de folosit, se pot partaja rapid si au un aspect vizual usor de inteles. Spre exemplu, datele din interiorul graficelor pot fi introduse prin intermediul unui tabel sau pot fi importate, si apoi se aplica automat modelului de grafic ales (coloana, placinta, piramida, pictorial, s.a.). Atat utilizatorii incepatori, cat si companiile mai mari pot alege acest serviciu pentru simplificarea procesului de creatie. Exista si 3 planuri platite cu volum diferit de proiecte care pot fi create simultan, cat si functionalitati diferite. Interesante sunt de citit si experientele utilizatorilor Infogr.am care folosesc infograficele pentru afacerile din care fac parte.

INFOGRAM

 

Venngage.com

Venngage este un instrument extraordinar pentru crearea de infografice pornind de la template-uri predefinite usor de editat. Ai acces la o galerie mare de icon-uri, logo-uri, grafice, imagini, cat si posibilitatea de a incarca propriile fotografii, asa ca personalizarea continutului se poate adapta oricarei nevoi. In plus se poate apela si la template-uri pentru rapoarte, postere, reclame (flyere, email, invitatii) sau social media. Exista si articole cu informatii utile si captivante despre infografice, care pot fi citite pe blogul Venngage.

VENNGAGE

 

Visme.co

Infografice, prezentari interactive sau reclame pot fi create pe baza unor modele predefinite, editabile, inclusiv layout-uri custom. Sunt puse la dispozitia ta sute de elemente, forme, iconite, texte pe care le poti aseza in proiect conform mesajului de marketing pe care vrei sa il comunici prin intermediul modului vizual. Obiectele precum grafice ce contin cifre, pot fi editate foarte simplu prin introducerea de valori, iar continutul vizual se va modifica automat. Pot fi incluse si videoclipuri embed-uite de pe Youtube.com. Planul gratuit permite crearea a 3 proiecte, iar cele platite la 15 proiecte sau chiar un numar nelimitat, plus multe alte beneficii.

visme

 

Easel.ly

Creeaza si impartaseste idei vizuale cu Easil.ly, instrumentul pe care il poti folosi gratuit pentru a accesa template-uri predefinite de infografice, usor de personalizat. Exista o varietate larga de forme, linii, texte, culori, fonturi, iar elementele pot fi repozitionate dupa preferite. Planul platit ofera acces la o alta gama de template-uri, peste 1000 la numar, insa si cel gratuit este suficient de complex pentru a solutiona continutul tip grafic dintr-un articol de blog sau prezentare. Daca esti interesat de serviciile Easel.ly poti citi si articolele utile de pe blogul lor.

EASILLY

Lasa un comentariu