Comportamentul in eCommerce la nivel global

22 septembrie 2015

La nivel global exista o serie de tendinte interesante in eCommerce, in fiecare tara cumparatorii avand comportamente diferite de achizitie online sau de pe mobil. Compania Remarkety, specializata in email marketing, a realizat un TOP 10 al tarilor cu cele mai dezvoltate piete online.

Piata de eCommerce din China este intr-o crestere accelerata si este cea mai mare din lume, urmata de SUA si UK. Un procent foarte mare de cumparatori chinezi utilizeaza tableta si smartphone-ul pentru a plasa comenzi online, iar 75% din clientii din China au cumparat un produs in urma unei campanii de newsletter.

In Japonia insa, 97% din utilizatorii de internet cumpara online, fiind cunoscuti deja pentru pasiunea pentru gadgeturi si petrecerea timpului liber pe Internet.

Brazilia este piata unde cei mai multi, 88% din totalul cumparatorilor, fac comenzile de pe PC si folosesc foarte putin mobilul sau tableta pentru a plasa o comanda.

Este evident ca magazinele online sunt viitorul si ca o afacere online bine realizata poate aduce un profit peste asteptari. Cumparatorii nu mai tin cont de granite, ci de raportul calitate-pret, viteza de livrare a produselor si uneori de modul de obtinere al acestora. Daca vrei si tu sa intri pe piata de desfacere online, incearca gratuit platforma completa pentru creare magazine online la cheie, ShopMania BIZ.

Vezi mai jos infograficul complet realizat de Remarkety:

tendinte_ecommerce_shopmaniabiz_blog

Lasa un comentariu