Activeaza-ti acum certificatul SSL pentru magazinul tau online!

23 aprilie 2018

Credem ca este momentul sa iti treci magazinul la nivelul urmator! De fapt e momentul sa faci pasul pentru a nu ramane in urma. Magazinul tau online are nevoie mai mult ca oricand de un certificat SSL!

SSL sau Secure Sockets Layer este o forma de securitate, pentru site-urile care folosesc informatie importanta si sensibila (nume clienti, numere de telefon, adrese, CNP-uri si numere card).

Astfel se creeaza o conexiune sigura (datele transmise fiind astfel encriptate) intre browser-ul ultilizat de client si serverul companiei cu care interactioneaza, in acest fel fiind complet blocate posibilele atacuri de tip Man In the Middle SSL este cu atat mai important (aproape vital) pentru site-urile de tip magazin online, care vand produse sau servicii, asigurand securitatea informatiei.

Afla mai multe: https://en.wikipedia.org/wiki/HTTPS

Iata doar cateva dintre motivele care te vor ajuta sa intelegi ca activarea SSL pentru magazinul tau online nu este o optiune ci o necesitate:

1. Motoarele de cautare au impus noi standarde SEO

Activeaza-ti certificatul SSL

Deja din 2014, gigantul Google a anuntat ca folosirea HTTPS, va fi considerata un factor de crestere a rank-ului in algoritmii de cautare.

Daca lipsa acestuia nu atrage in mod necesar o penalizare cu siguranta te va defavoriza in raport cu competitia care probabil deja foloseste HTTPS si se claseaza in fata magazinului tau in motoarele de cautare.

Afla mai multe: https://moz.com/blog/seo-tips-https-ssl

2. Browserele au impus noul standard HTTPS

Browsere SSL

Cat de curand browserul Chrome (avand un market share de peste 60%) va afisa warning-uri care vor informat userii despre faptul ca site-urile care nu folosessc HTTPS nu sunt sigure.

Cu siguranta nu vrei sa pierzi increderea clientului, lucru care s-ar putea intampla daca userii vor primi asemenea avertismente cand navigheaza pe site-ul tau.

Afla mai multe: https://www.forbes.com/sites/kevinmurnane/2017/08/22/chrome-will-soon-warn-you-about-unsecure-websites-should-you-be-concerned/

3. Uniunea Europeana a impus un nou standard de protectie si securitate a datelor

uniunea europeana

Regulamentul General privind Protectia Datelor este cea mai importanta modificare aplicata la nivelul legilor referitoare la protectia datelor cu caracter personal si va intra in vigoare in 25 mai 2018.
Acest regulament sustine ca orice transmitere a datelor cu caracter personal, prin intermediul internetului, trebuie sa fie securizata, iar regulile de executare a investigatiilor legate de confidentialitate vor fi mult mai stricte si aspre.

Nerespectarea acestei legi, poate atrage aplicarea de sanctiuni sau amenzi care pot ajunge la 4% din cifra de afaceri(da e vorba de 4% din cifra de afaceri). Cu siguranta vei dori sa respecti prevederile GDPR pentru a nu risca asmenea amenzi care cu siguranta pot chiar duce la falimentul anumitor firme.

Afla mai multe:
https://www.eugdpr.org/
http://www.startupcafe.ro/taxe/ghid-gdrp-date-personale.htm

4. Internetul a impus un nou standard HTTP/2 pentru transferul datelor

protocolul http2

HTTP/2 este cea mai recenta revizie a protocolului HTTP, un upgrade major care iti va oferi o viteza mult mai buna de incarcare a paginilor si o robustete crescuta a magazinului. Ai acces imediat in mod gratuit la acest upgrade, dupa ce iti instalezi un certificat SSL pentru domeniul magazinului tau.

In Romania sunt inca extrem de putine magazine care au adoptat acest nou protocol si asta din cauza dificultatilor tehnice pe care le presupune procesul de migrare. Cu siguranta stii ca viteza de incarcare a site-ului este un alt factor important utilizat de Google in algoritmii sai.

Platforma ShopMania Biz iti ofera accces in exclusivitate la protocolul HTTP/2 in momentul in care magazinul tau va avea SSL-ul activat.

Afla mai multe: https://en.wikipedia.org/wiki/HTTP/2

5. Ecommerce-ul impune niste standarde tot mai stricte, clientii tai au nevoie de incredere si siguranta

securitate

Protocolul HTTPS este unul dintre cele mai bune repere vizuale in browser care atesta ca site-ul e de incredere, astfel clientii tai vor sti in mod cert ca informatia lor este in siguranta cand este transmisa si folosita.
E inutil sa iti mai spunem ca un client care are incredere in tine este un client fericit, iar un client fericit va reveni sa isi faca cumparaturile tot pe site-ul tau.

Achizitioneaza-ti un certificat SSL direct din panoul de administrare ShopMania BIZ, din sectiunea de Aplicatii, si noi il vom seta in mod automat pentru tine. In cazul in care ai orice fel de intrebari suntem aici ca sa iti putem raspunde la ele.

Lasa un comentariu