Lucruri pe care e bine sa le stii inainte sa trimiti un colet in strainatate

16 mai 2018

Bineinteles ca poti sa comercializezi produsele din magazinul tau online doar in Romania. Insa acest lucru ti-ar restrictiona nisa de potentiali clienti, asa ca de ce sa nu accepti si livrari peste hotarele tarii?

Anumite lucruri precum costurile de livrare ar putea sa determine ca acest segment de clienti din strainatate sa fie unul nu foarte semnificativ, insa orice comanda inseamna un profit mai mare pentru tine, iar daca produsele tale sunt atractive iar clientii sunt dispusi sa plateasca pentru a le primi, de ce sa nu o faci?

Asadar, este important sa cunosti cateva aspecte esentiale atunci cand ai de trimis un colet catre o alta tara.

Verifica regulile specifice ale tarii respective

Cand trimiti un colet catre un alt oras din Romania nu este nevoie sa te documentezi suplimentar, dar odata ce pachetul trimis catre client trebuie sa depaseasca granitele tarii, vei descoperi ca ai nevoie de anumite informatii si date. Lista de specificatii privind transportul unui colet poate diferi de la tara la tara, asa ca primul lucru pe care-l ai de facut este sa te interesezi care sunt reglementarile in vigoare privind expedierea de marfuri catre tara care te intereseaza.

De exemplu, cand trimiti un colet intr-o tara care nu face parte din Uniunea Europeana este obligatoriu sa completezi si sa atasezi o factura externa coletului tau.

Impacheteaza coletul cu mare grija

Atunci cand trimiti un colet in strainatate, cu cat mai departe este tara de destinatie cu atat mai mult cresc riscurile ca pachetul sa sufere pe parcursul transportului. Pentru a preveni deteriorarea produselor pe care le expediezi catre clientii tai este esential sa acorzi o foarte mare grija ambalarii coletului.

Pentru mai multe informatii utile despre diverse materiale pe care le poti utiliza ca sa-ti ambalezi pachetul expediat in strainatate, citeste articolul nostru Cum sa impachetezi si sa protejezi un colet livrat catre client.

Atentie la lucrurile interzise

Similar cu documentele obligatorii de care trebuie sa fie insotit un colet expediat in strainatate, exista si reguli care se refera la tipuri de obiecte sau materiale a caror comercializare nu este permisa in anumite tari. Daca nu te documentezi si incalci aceste reglementari, coletul trimis ar putea sa nu ajunga niciodata la client sau ai putea avea neplaceri juridice legat de asta.

Insa, fiecare tara are website-uri oficiale ale autoritatilor vamale asa incat te poti interesa inainte de expeditia coletului care sunt conditiile necesare pentru a trimite un pachet in acea tara, si ce anume nu are voie sa contina.

In general, materialele usor perisabile si lichidele nu se transporta peste hotare dar regulile sunt si mai severe cand e vorba despre medicamente sau produse naturiste, animale de companie sau obiecte ce pot constitui patrimoniu national.

Alege o firma de curierat de incredere

Am auzit cu totii daca nu am si vazut si ne-am lovit de curieri care au foarte putina grija de coletele pe care le transporta, le arunca unele peste altele si le manevreaza cu foarte putina atentie. Daca pachetul expediat de tine in strainatate trebuie sa fie transferat de la o firma de curierat la alta, cresc cu atat mai mult riscurile de a nu ajunge in bune conditii la destinatar.

Pentru a te asigura ca nu pierzi un client si nici buna reputatie a magazinului tau printr-un review negativ, fa un efort sa identifici cea mai buna firma de curierat care livreaza in tara unde trimiti coletul. Cel mai simplu este sa mergi pe mana marilor curieri internationali, dar daca vrei sa alegi o companie locala, asigura-te ca iti rezervi putin timp pentru a verifica referintele clientilor care au mai apelat la acel curier.

Livrarile internationale pot parea o mare bataie de cap, cu toate acestea, daca-ti iei cateva masuri de precautie si cu putina documentare prealabila, iti poti largi aria de acoperire si poti castiga mult mai multi clienti si bineinteles recunoastere si reputatie a brandului.

Lasa un comentariu