Obligatia afisarii in magazine a trimiterilor catre Solutionarea Alternativa a Litigiilor (SAL) a intrat in vigoare: ce trebuie sa stii

Stiri si tendinte, 18 Aug 2022

Incepand cu data de 18 August 2022, a intrat in vigoare o noua obligatie legala cu privire la afisarea in cadrul magazinelor online a unor marcaje grafice si link-uri de informare a consumatorilor referitoare la procedura de Solutionare Alternativa a Litigiilor (SAL).

Ordinul a fost publicat in Monitorul Oficial pe data de 19 Iulie 2022, iar textul integral al legii si toate normele de aplicare pot fi citite pe acest link.

Conform prevederilor, imaginile afisate trebuie sa aiba dimensiunile de 250x50px si cate un link asociat cu referinta externa, dupa cum urmeaza:

Ecommerce

Ecommerce

In acest context, magazinele create pe platforma MerchantPro afiseaza in mod automat cele doua pictograme specifice in zona de footer a website-ului, pe care le poti vizualiza accesand paginile shop-ului tau.

Ecommerce

In cazul in care in magazinul tau MerchantPro exista anumite modificari personalizate de design sau daca folosesti o versiune neactualizata pentru interfata de magazin, este posibil ca pictogramele sa nu se afiseze in mod implicit. In oricare dintre aceste situatii, te rugam sa ne contactezi.

Desi nerecomandat, in cazul in care nu doresti sa afisezi aceste informatii in magazin, pictogramele pot fi dezactivate accesand din panoul de control al magazinului sectiunea Setari > Setari afisare si apoi zona Setari meniu din partea de jos a paginii. Este important sa ai insa in vedere faptul ca eliminarea acestora poate atrage dupa sine amenzi sau alte consecinte de natura legala.

Pentru orice lamuriri suplimentare, iti reamintim ca iti stau permanent la dispozitie colegii din Centrul de Asistenta Clienti, care sunt pregatiti sa te ajute cu solutii si recomandari.

Confidentialitate
Utilizam cookie-uri pentru a-ti oferi serviciile si pentru a-ti optimiza experienta. Navigand in continuare, iti exprimi acordul cu privire la Politica de Cookies.