Cresterea vanzarilor online cu ajutorul cupoanelor de reduceri
Cupoanele de reduceri sunt foarte utile pentru promovarea unei afaceri de comert online si pot determina vizitatorii sa plaseze o comanda ca sa beneficieze de reducerile de pret. Vom detalia in acest articol modul in care pot fi folosite cupoanele de reduceri si cum pot ajuta magazinele online sa atraga noi clienti.
Cupoanele de reduceri contin cate un cod promotional care poate fi folosit in cadrul cumparaturilor online. Acestea sunt utilizate de clienti in momentul in care plaseaza comanda, avand posibilitatea sa introduca codul promotional intr-un camp dedicat. Reducerea se va aplica apoi la valoarea comenzii, in functie de optiunile alese.
Cupoanele de reduceri sunt folosite nu doar pentru a atrage noi cumparatori, ci si pentru a convinge clientii care au abandonat cosurile de cumparaturi sa revina pe site pentru a finaliza comanda. Magazinele ShopMania BIZ iti ofera posibilitatea sa vizualizezi datele de contact ale clientilor care au abandonat cosurile de cumparaturi si astfel sa iei legatura cu acestia pentru a le trimite codul promotional pe care il vor putea folosi in procesul de finalizare a comenzii online.
Modalitati de reducere a preturilor
Cu ajutorul cupoanelor de reduceri poti oferi clientilor mai multe tipuri de reduceri de pret:
Reducere procentuala, acordata pentru valoarea totala a comenzii plasate sau pentru produsele dintr-o anumita categorie. Exemplu: Foloseste acest cupon si vei primi 25% reducere la orice produs de pe site.
Reducere cu valoare fixa, suma ce se scade din valoarea totala a comenzii, iar in cazul in care aceasta suma depaseste valoarea comenzii, suma de plata va fi egala cu zero. Exemplu: Acest cupon iti aduce o reducere de 50 lei la produsele cumparate din categoria Decoratiuni interior.
Indiferent de tipul reducerii, fiecare cupon in parte poate fi folosit pentru a oferi clientilor beneficii diferite. Printre acestea se pot numara:
- Reduceri pentru toate produsele de pe site;
- Reduceri pentru anumite categorii de produse – selectate de tine;
- Reduceri pe o perioada limitata de timp – poate fi setata orice perioada de valabilitate a cuponului, insa pentru a determina clientii sa plaseze o comanda pe site, reducerea ar putea fi activa doar pe o perioada limita de cateva zile sau saptamani;
- Reduceri pentru o valoare minima a comenzii – in acest fel vei incuraja clientii sa achizitioneze produse pentru a atinge valoarea minima setata a comenzii;
- Reduceri doar pentru anumiti clienti – cupoanele de reducere contin coduri unice pe care le poti oferi individual, fiecarui client in parte, acest lucru putandu-se realiza telefonic sau pe email. Spre exemplu, il poti include in mesajul de confirmare a comenzii, iar reducerea va putea fi aplicata la urmatoarea comanda.
- Reduceri pentru comenzile viitoare – determina cumparatorii sa revina pe site oferindu-le un cupon de reducere dupa ce au finalizat o comanda, ce il pot folosi doar pentru comenzile viitoare.
Unde sa promovezi cupoanele de reduceri
Cupoanelor de reduceri le sunt asociate coduri promotionale unice pe care le poti folosi in diferite campanii de promovare, pe diverse canale de comunicare cu potentialii cumparatori. Astfel poti acorda reduceri de pret diferite pentru fiecare public targetat, ca sa iti maximizezi profitul in functie de categoriile de clienti. Iata cateva idei de promovare:
- In newsletter. Introdu cuponul de reducere in newsletter-ul pe care il trimiti in mod constant abonatilor. Abordeaza si o perspectiva diferita promovand in randul utilizatorilor posibilitatea de a beneficia de codul promotional doar daca se inscriu la newsletter. Iti asiguri in acest mod o crestere a publicului care va primi mesajele tale.
- In retelele de socializare. Profita de oportunitatile de crestere a numarului de comenzi plasate in magazinul online daca iti promovezi afacerea in retelele de socializare. Publica postari care contin coduri promotionale, sub forma de text sau imagine, pentru a atrage un numar cat mai mare de vizitatori pe site.
- La targuri si festivaluri. Daca participi la evenimente, ofera vizitatorilor cupoane printate cu codul unic pe care sa le foloseasca ulterior pe site atunci cand plaseaza o comanda. Vei putea sti astfel cate persoane vor deveni clienti finali, in urma efortului de promovare depus.
- In randul partenerilor de afaceri. Ofera-le acestora posibilitatea de a distribui mai departe potentialilor cumparatori cupoane de reducere. Pentru a-i motiva sa te ajute in acest demers, pune la dispozitia acestora un comision din valoarea comenzilor plasate de clienti.
- Pe bannere online. Fa vizibil codul promotional prin intermediul bannerelor online si ia in calcul posbilitatea de a folosi campanii de remarketing.
- Pe site, cu formular. Determina vizitatorii sa completeze un formular pentru a benefia de reducerea de pret. Obtii astfel datele de contact ale utilizatorilor deja interesati de produsele pe care le comercializezi, care ar putea deveni in viitor cumparatori.
- Doar utilizatorilor care intreaba. Incurajeaza utilizatorii sa intrebe de cupoanele de reduceri pe care le oferi si stabileste un cod unic pentru acestea. Astfel vei stii cate persoane au fost interesate direct de reducere si cate dintre ele au finalizat o comanda.
Daca ai un magazin ShopMania BIZ si doresti sa adaugi Cupoane de Reducere, acceseaza panoul de control al magazinului si mergi la meniul Promotii > Cupoane de reducere pentru a putea face setarile dorite.
Inainte de a publica insa unul sau mai multe tipuri de cupoane de reduceri, fa o planificare chibzuita a reducerilor pe care doresti sa le oferi clientilor pentru a evita situatia in care achizitionarea produselor la pret mai mic sa devina obiectivul principal al vizitatorilor magazinului online.
Rezultatele campaniilor
Folosirea codurilor de reducere diferite pentru fiecare canal de distributie in parte, traditional sau online, te va ajuta sa contorizezi mult mai usor numarul de comenzi generate de fiecare dintre acestea. Vei putea analiza eficienta campaniilor de promovare si afla daca timpul si banii investiti in aceste campanii au returnat profitul asteptat (ROI).
In functie de rezultate, concentreaza-ti eforturile de marketing pentru a optimiza unul sau mai multe dintre canalele folosite si renunta la cele care nu sunt eficiente.
Lasa un comentariu