Noutati MerchantPro – Descopera noua functie de cautare, functia de personalizare produse in magazin, ajustari automate de pret si multe altele

26 aprilie 2024

Daca ne urmaresti constant pe blog, atunci cunosti deja cateva dintre noutatile introduse in platforma MerchantPro in ultimele luni. La acestea s-au adaugat intre timp si alte noi functionalitati complexe, asa ca in continuare te invitam sa le descoperi pe cele mai importante.

Functie de cautare imbunatatita cu aplicatia SearchPro 

Functia de cautare este esentiala intr-un magazin online, insa de multe ori devine, in mod paradoxal, neglijata. Odata ce un comerciant intelege avantajele pe care le poate oferi aceasta, lucrurile capata o alta dimensiune. Tocmai de aceea am introdus aplicatia SearchPro, care ofera o robustete superioara functiei de cautare din magazinele MerchantPro.

Pe langa functionalitatile deja existente precum setarea modului de afisare a rezultatelor, a campurilor folosite pentru cautare si a modului de cautare (dupa cuvinte care incep cu termenul cautat sau cautare exacta), am extins capabilitatile functiei de cautare cu optiunea de Autocorectare a greselilor de scriere. Astfel, utilizatorii vor putea ajunge intotdeauna la produsele cautate.

Nou lansata, aplicatia SearchPro vine sa completeze functia standard de cautare prin optiuni care sa iti ofere o si mai mare flexibilitate. Aceasta iti permite sa realizezi setari avansate precum adaugarea de sinonime sau setarea unor reguli de ranking dinamic pentru rezultatele cautarilor.

Functia de adaugare sinonime pentru cautare este utila daca vrei sa afisezi rezultate relevante chiar si in cazul utilizarii unor terminologii diferite (Ex: Smartwatch -> Ceas inteligent) sau in cazul aparitiei unor erori de redactare (Ex: Adidas -> Abibas).

Pe de alta parte, setarea de reguli de ranking dinamic iti permite suplimentar sa prioritizezi anumite cuvinte cheie si produsele corespunzatoare atunci cand vizitatorii realizeaza o cautare dupa anumiti termeni. Vei putea, spre exemplu, sa afisezi pe primele pozitii in cautare produsele unui anumit brand sau alte produse pe care vrei sa le aduci in fata. 

Afla detalii din topicul dedicat despre setarea functiei de cautare din magazin.

Personalizare de produse direct in magazinele MerchantPro

De acum poti sa le oferi clientilor posibilitatea de a-si personaliza produsele chiar in cadrul magazinului tau online, prin intermediul aplicatiei Product Designer

Clientii pot incarca direct in shop continutul pe care doresc sa il imprime pe diferite suporturi sau pot sa introduca propriile texte ori sa selecteze din suita de optiuni de stilizare si elemente grafice disponibila. 

Ulterior, in listing-ul de comenzi din panoul de control al magazinului, produsul personalizat va putea fi previzualizat, iar template-ul respectiv descarcat pentru realizarea personalizarii dorite de catre client.

Descopera detalii in topicul dedicat despre setarea si utilizarea aplicatiei Product Designer.

Ajustari automate de preturi

Importul de produse scuteste mult timp pretios pentru un comerciant online, insa este esential ca produsele respective sa respecte politica de preturi a magazinului. Realizata manual, actiunea de setare a preturilor poate fi consumatoare de timp, dar aici vine in ajutor aplicatia Ajustari de pret, recent lansata in platforma MerchantPro. 

Functia permite definirea de reguli pentru calcularea si ajustarea automata a preturilor de vanzare afisate in cadrul magazinului, pentru toate produsele create sau actualizate pe baza unui proces de import.

Suplimentar, poate fi setata si rotunjirea automata a preturilor, impreuna cu plafoane minime si maxime, pentru a asigura intotdeauna corectitudinea.

Descopera detalii in topicul despre ajustarea automata a preturilor produselor din magazin.

Ordonarea manuala de produse in categorii

Vrei sa ordonezi in functie de preferinte produsele in cadrul categoriilor din magazin? Perfect, o poti face intocmai, deoarece am introdus in panoul de control functia de ordonare manuala, pe care o poti activa la nivelul fiecarei categorii statice sau dinamice. 

Poti sorta produsele facil prin drag&drop si ai la dispozitie inclusiv setari avansate, care te vor ajuta sa filtrezi mai eficient produsele pe care vrei sa le promovezi in cadrul magazinului.

Descopera detalii in topicul despre setarile pentru ordonarea produselor din magazin.

Alte functionalitati care iti vor fi extrem de utile

Printre noutatile recente din platforma MerchantPro se numara si: 

  • Adaugarea parametrului Enhanced Conversions in setarile aplicatiei Google Ads, prin intermediul caruia sunt trimise catre Google si datele utilizatorului, precum adresa de email si telefon;
  • Adaugarea de noi permisiuni pentru modulul de consimtamant Google Consent Mode v2 (functionality_storage, personalization_storage, security_storage);
  • Posibilitatea conectarii la curierul Sameday in Bulgaria si Ungaria .

Acestea sunt doar cateva dintre noutatile recente din platforma MerchantPro. Urmareste-ne in continuare sa afli vesti despre solutiile si implementarile destinate sa aduca un plus de flexibilitate si agilitate afacerii tale online.

Lasa un comentariu