Ofera optiunea Portofel Virtual clientilor magazinului tau – afla cum te ajuta sa cresti vanzarile

27 aprilie 2021

Portofelele digitale/virtuale sau eWallet-urile sunt o functionalitate relativ noua in eCommerce, insa una care a crescut rapid in preferintele consumatorilor. In afara de confortul cumparatorilor, aceasta optiune de plata aduce numeroase beneficii si pentru magazine.

Hai sa descoperim impreuna ce sunt portofelele digitale si cum le poti folosi.

Ce este un portofel digital?

Portofelul digital este o modalitate de stocare a fondurilor si de plata pe care clientii magazinului tau o pot folosi foarte rapid si usor. In Wallet-ul disponibil in platforma eCommerce MerchantPro, cumparatorii pot acumula credite valorice din diferite surse:

  • Puncte din programul de loialitate;
  • Rambursari pentru comenzi returnate;
  • Diferite bonusuri acordate de magazin (bonusuri de loialitate, referral etc);
  • Bonusuri din carduri cadou.

Creditele valorice din wallet pot fi utilizate ulterior pentru plati integrale sau partiale in cadrul magazinului. Poti personaliza portofelul virtual asa cum doresti si poti oferi aceasta functionalitate tuturor clientilor tai sau numai unora dintre acestia, in functie de programele de loialitate si de fidelizare pe care le desfasori.

Activeaza rapid functia Wallet folosind aplicatia cu acelasi nume din lista de aplicatii disponibila in platforma MerchantPro. Apoi, nu uita sa o promovezi catre clientii tai pentru a-i creste rapid vizibilitatea si pentru a incepe sa beneficiezi de atuurile pe care le ofera.

Principalele avantaje ale functiei Wallet pentru cumparatori

Majoritatea cumparatorilor sunt bombardati cu diferite carduri, programe de loialitate, acumulare de puncte si asa mai departe. In medie, un consumator participa in 14,8 programe de loialitate, insa este activ in doar 6,7 dintre acestea.

De unde vine diferenta? Simplu! Rezulta in urma faptului ca majoritatea acestor programe sunt greu de utilizat, au un numar redus de beneficii, asa ca utilizatorii lor pur si simplu uita de ele. Insa, cu functia Wallet, ei pot beneficia de un numar mare de atuuri si recompense, in functie de setarile tale.

Ecommerce

Spre exemplu, poti crea un program care sa ofere mai mult decat puncte bonus la fiecare achizitie. Combinand punctele uzuale de loialitate cu alte credite valorice, cum ar fi rambursarea banilor pentru comenzi returnate, clientii tai vor avea acces la sume mai mari de bani pe care le pot folosi usor.

De asemenea, vor putea vedea exact ce beneficii le-a adus programul tau de loialitate online, fara a avea nevoie de un card care sa ramana uitat in portofel. Mai mult, atunci cand punctele unui cumparator sunt pe cale sa expire, sistemul va trimite o notificare in mod automat pentru a-l ajuta sa nu piarda creditele. Astfel, cand cumparatorii sunt multumiti, si profitul tau creste. Iata cum te poate ajuta functia Wallet in acest sens.

Principalele avantaje ale functiei Wallet pentru magazine online

Cu doar cateva click-uri, poti instala rapid aplicatia Wallet in magazinul tau MerchantPro. De ce sa o faci? Pentru ca te va ajuta sa:

Fidelizezi clientii

Atunci cand cumparatorii stiu ca au deja acumulate credite valorice in portofelul virtual din magazinul tau, se vor intoarce pentru a le folosi. Beneficiile de loializare sunt cele care aduc mereu cumparatorii inapoi in magazine, iar cand combini mai multe astfel de beneficii intr-un singur loc, sansele de revenire sunt chiar mai mari.

Chiar daca un concurent al tau are discount-uri mai mari la anumite produse, clientii vor prefera sa se intoarca la tine pentru a se folosi de beneficiile existente si pentru a acumula unele noi.

Cresti numarul de comenzi plasate

Cumparatorii pot folosi portofelul virtual pentru a efectua atat plati integrale, cat si partiale. Concret, acest lucru inseamna ca pot folosi punctele sau creditul acumulat pentru a achita intreaga valoare a comenzii sau numai o parte din aceasta, in cazul in care creditele sunt insuficiente pentru a acoperi intreaga suma.

Insa, chiar si cu posibilitatea de a plati doar o parte din valoarea comenzii, clientii vor fi tentati sa nu lase aceste credite sa expire, asa ca vor plasa noi comenzi in magazinul tau online.

Ecommerce

Platesti mai putine taxe bancare

Cand un client returneaza un produs, trebuie sa-i rambursezi contravaloarea acestuia. Ca atare, vei plati taxe bancare de doua ori: o data la incasare si a doua oara la rambursare. Fiecare comerciant online stie ca produsele returnate genereaza pierderi substantiale.
De aceea, daca alegi sa-i rambursezi clientului contravaloarea comenzii in portofelul electronic, nu va mai trebui sa platesti cel de-al doilea comision. Mai mult, vei avea:

Retururi profitabile

Retururile de produse se intampla, de regula, atunci cand produsul primit nu corespunde ca marime sau ca asteptari. In primul caz, exista posibilitatea plasarii unei noi comenzi de catre cumparator pentru a primi masura corecta, insa livrarea acesteia depinde de disponibilitatea din stoc.

In cel de-al doilea caz, clientul nu va plasa o alta comanda pentru un alt produs, ci va astepta pur si simplu sa i se returneze banii in cont, dupa care va cauta produsul dorit in alta parte.

Insa, atunci cand folosesti un wallet virtual in care sa rambursezi aceste sume, asteapta-te sa primesti noi comenzi in locul celor returnate. In afara de profitul imediat, acest lucru iti va da si ocazia de a recuceri cumparatorul, trimitandu-i un produs care sa corespunda nevoilor si asteptarilor sale din toate punctele de vedere.

Mai putine carturi abandonate

Carturile abandonate sunt unul dintre cele mai mari cosmaruri ale oricarui proprietar de magazin online. De multe ori, cumparatorii abandoneaza cosurile din cauza unui proces de check-out greoi sau din cauza faptului ca nu gasesc metoda de plata preferata.

Portofelul virtual elimina complet cea de-a doua cauza. Platile se vor face rapid si usor, iar cumparatorii tai se vor bucura de un proces de check-out prietenos cu utilizatorii.

Concluzii

Crearea unui Wallet digital te va ajuta, in primul rand, sa-ti fidelizezi clientii existenti si sa-ti asiguri un flux constant de comenzi din partea lor. Fiind o aplicatie 100% personalizabila, poti modifica beneficiile si conditiile programului in functie de feedback-ul primit de la clientii tai.

Iti recomandam sa incepi prin a testa aplicatia Wallet cu cativa dintre cei mai fideli cumparatori din magazin si sa o extinzi apoi catre altii. Abordarea iti va permite sa colectezi feedback-ul initial de la cei mai valorosi dintre clientii tai, pentru ca mai apoi sa lansezi un program de succes.

Ai nevoie de ajutor pentru instalarea si customizarea aplicatiei Wallet? Colegii nostri sunt gata sa te sprijine cu orice informatii. Scrie-ne oricand si te vom ajuta sa creezi programul profitabil de care afacerea ta are nevoie!

Lasa un comentariu