Ofera clientilor tai posibilitatea de a face plati direct din Internet Banking cu Paysera si MerchantPro!

11 august 2021

Asa cum te-am obisnuit, la MerchantPro suntem dedicati misiunii de a-ti pune in permanenta la dispozitie cele mai noi, performante sau inovatoare instrumente de eCommerce, fie ca sunt dezvoltate de noi sau de catre partenerii nostri.

De aceea, vrem sa iti prezentam una dintre cele mai moderne metode de plata la nivel european, prezenta acum si in Romania prin intermediul Paysera si MerchantPro: procesarea de plati online direct din Internet Banking-ul clientului, prin Serviciul Initiere Plati bazat pe tehnologia Open Banking – care elimina necesitatea introducerii datelor cardului bancar.

Ce este Open Banking?

Open Banking este o modalitate relativ recenta prin care bancile permit unor terti (furnizori de servicii financiare) accesul la datele consumatorilor. Astfel, clientii primesc acces la servicii financiare mai variate sau personalizate, in conditii de siguranta sporita. Functionand sub directiva europeana PSD2 (Payment Service Directive 2), serviciul Open Banking permite interconectarea conturilor bancare si utilizarea acestora de catre consumatori, institutii bancare, dar si de catre furnizori terti din domeniul fintech, cu scopul de a aduce mai mult dinamism si competitivitate pe piata serviciilor financiare.

Un element de noutate il reprezinta utilizarea autentificarii cu doi factori, denumita SCA (Strong Customer Authentication), care devine necesara acum pentru securizarea datelor bancare.

De ce Open Banking?

Serviciul de Initiere Plati (SIP) este deja o solutie utilizata pe scara larga in Europa. In Polonia, aceasta metoda de plata reprezinta mai mult de 50% din platile online, iar in tarile baltice peste 60%. SIP nu exclude procesarea tranzactiilor cu cardul, ci vine in completarea celorlalte optiuni de plata oferite de un magazin online cumparatorilor sai.

De multe ori se intampla ca un client sa renunte la comanda pentru ca nu are cardul la indemana sau ii este incomod sa introduca datele acestuia de pe desktop sau telefonul mobil. Prin SIP, insa, clientul este directionat automat catre serviciul de Internet Banking al bancii sale, unde tot ce va avea de facut este sa autorizeze un ordin de plata pre-initiat.

Cum vad cumparatorii romani Open Banking-ul?

Un comerciant online care afisează mai multe metode de plata este perceput de catre clientii sai ca fiind superior din punct de vedere al experientei de utilizare, ceea ce poate conduce implicit la cresterea numarului de comenzi din magazinul eCommerce.

In plus, conform unui studiu realizat in Romania de compania de cercetari iSense Solutions, 8 din 10 romani ar folosi servicii de Open Banking.

Cum platesti prin Open Banking?

In cazul in care activezi plata prin Paysera in magazin, clientii tai vor avea la dispozitie inclusiv posibilitatea de a achita contravaloarea comenzii din Internet Banking, pe langa optiunea clasica de plata cu cardul si celelalte metode disponibile. Cum se desfasoara plata in acest scenariu? Simplu:

  • Cumparatorul adauga produsele in cos si se indreapta catre pagina de checkout a magazinului tau online, unde va selecta plata din Internet Banking; dupa selectarea optiunii, i se va deschide o noua fereastra cu lista bancilor integrate;
  • Clientul da click pe logo-ul bancii sale sau a furnizorului de servicii bancare fintech si va fi directionat catre pagina respectivei banci/institutii fintech;
  • Urmeaza autentificarea in doi pasi (la unele banci poate fi necesara efectuarea acestei autentificari de doua ori);
  • Dupa autentificare, cumparatorul va regasi un ordin de plata pre-initiat, pentru care va trebui sa autorizeze plata; dupa acest pas, va clientul va fi redirectionat catre magazinul online, unde va vedea statusul actualizat al comenzii sale.

Comisioane imbatabile daca activezi Paysera pana la 31 August

Daca activezi plata prin Paysera in magazinul tau MerchantPro pana la 31 august 2021, beneficiezi pana la 30 aprilie 2022 de comisioane mult mai mici de procesare a platilor cu cardul bancar, de numai 0,50%, maximum 1,50 RON/tranzactie. Totodata, prin SIP, termenul de decontare a sumelor din vanzarile online se va reduce substantial: maximum 1 zi lucratoare sau chiar instant pentru tranzactiile initiate din anumite banci.

Iata din nou, pe scurt, avantajele pe care le poti obtine prin activarea metodei de plata Paysera in magazinul tau online MerchantPro:

  • O metoda moderna de procesare a platilor;
  • Implementare, monitorizare si gestionare rapide si usoare;
  • Integrare cu cele mai importante banci din Romania + Revolut + noi servicii adaugate constant;
  • Experienta sigura si interactiva pentru clientii tai.

Ecommerce

Cum incepi?

Afla din videoclipurile introductive detalii despre cum poti deschide un cont business Paysera, dar si despre cum creezi un proiect de procesare a platilor in Paysera. Pentru informatii suplimentare, Paysera iti sta la dispozitie la adresa de email suport@paysera.ro sau la numarul de telefon 0312295331.

Dupa ce ti-ai deschis contul Paysera, tot ce mai trebuie sa faci este sa instalezi aplicatia de plata din panoul tau de control MerchantPro.

Speram ca acest nou instrument de plati sa te ajute sa ajungi mai aproape de obiectivele tale de conversie, iar daca ai si alte intrebari, Centrul de Asistenta Clienti MerchantPro iti sta la dispozitie cu raspunsuri.

Lasa un comentariu