Idei de afaceri low-cost pe care sa le incepi in 2022

14 ianuarie 2022

Cand te gandesti la inceperea unei afaceri, primul lucru care iti vine in minte este bugetul: cat te va costa sa incepi si cat va dura pana cand iti vei recupera investitia si vei incepe sa ai profit?

Pana in urma cu cativa ani, un astfel de demers era intr-adevar costisitor. In prezent, insa, cand majoritatea afacerilor se desfasoara online, costurile au scazut mult. In eCommerce, de exemplu, lucrurile de baza de care ai nevoie sunt: fondurile necesare pentru deschiderea societatii, crearea unui magazin online si… o idee buna.

Te putem ajuta cu doua dintre aceste trei lucruri fundamentale: deschiderea unui magazin online in platforma MerchantPro si cu cateva idei de afaceri pe care le poti incepe cu un buget modic. Tot ce iti mai ramane de facut este sa depui actele pentru infiintarea firmei.

1. Incepe o afacere dropshipping

Dropshipping este unul dintre cele mai succes modele de afaceri eCommerce. Principiul este foarte simplu: ai nevoie de un partener care sa produca si sa livreze produse. Tu creezi site-ul si te ocupi de promovarea lui, iar atunci cand este plasata o comanda, aceasta este imediat trimisa partenerului tau, care se ocupa de prelucrarea si livrarea ei.

Castigul tau consta in adaosul comercial aplicat produselor. Mai important de atat, nu trebuie sa faci stocuri sau sa ai spatii de depozitare, astfel ca investitia ta este minima. Ai nevoie doar de un partener de incredere si de produse usor vandabile.

Ecommerce

2. Incepe sa vinzi produse si accesorii smart home

Fie ca o faci in regim dropshipping, fie ca o faci ca vanzator direct, produsele smart home si home automation sunt din ce in ce mai cautate si in Romania. Asadar, o afacere in acest domeniu poate deveni profitabila in scurt timp.

Pe langa produsele in sine, poti oferi si servicii de mentenanta, service si instalare pentru a-ti creste cifra de afaceri rapid.

3. Vinde tricouri, sepci, hanorace si altele cu grafica ta

Ai idei reusite care pot fi imprimate pe tricouri sau poti crea elemente grafice unice? Atunci poti vinde tricouri si multe alte produse cu grafica ta direct in magazinul tau online sau in magazine multi-brand din Romania si din strainatate. Conceptul se numeste “print on-demand” si este un mod atractiv de a-ti rotunji veniturile cu investitie zero.

4. Vinde produse digitale

Poti vinde orice tip de produs digital, de la arta pana la ebook-uri, audiobook-uri, muzica, jocuri si software. Ca sa pui in aplicare aceasta idee ai nevoie de un website si de o prezenta solida in social media, pentru a-ti gasi usor primii clienti.

5. Creeaza un marketplace de nisa

Daca ai experienta in eCommerce, dar nu vrei sa gestionezi stocuri, iti poti deschide o afacere care promoveaza produsele altora: un marketplace.

Iti recomandam sa creezi un marketplace de nisa, care va atrage, desigur, mai putini cumparatori decat unul generalist, insa cu diferenta ca acestia vor fi loiali. Poti miza, de exemplu, pe arta digitala (si invita mai multi artisti locali sa-si vanda lucrarile in marketplace-ul tau), pe produse locale, servicii si asa mai departe.

6. Vinde cursuri online

Cel mai simplu mod de a avea o afacere eCommerce (din punct de vedere al gestiunii) este acela de a vinde servicii, nu produse. Daca ai experienta intr-un anumit domeniu, o poti impartasi cu altii, contra-cost, prin intermediul unor cursuri online.
In timp, aceasta idee de afacere poate deveni o sursa excelenta de venit pasiv. Vei inregistra cursurile o singura data, insa le poti vinde unor noi clienti timp de minimum un an.

Ecommerce

7. Alatura-te unui program de marketing afiliat

Ai deja o comunitate pe social media sau pe blogul tau? Te poti alatura unui program de marketing afiliat in cadrul caruia iti poti alege o serie de produse pe care sa le promovezi. Castigul tau este reprezentat de comisioanele rezultate din fiecare vanzare.

Desigur, la inceput castigurile nu vor fi foarte mari. Insa, daca iti alegi produsele cu atentie, poti transforma aceasta activitate intr-o afacere care sa merite efortul investit.

8. Vinde produse naturale

Interesul pentru produse naturale creste de la an la an peste tot in lume. Nu vorbim aici doar de produse alimentare, ci de absolut orice, de la detergenti si produse cosmetice, pana la imbracaminte si mobilier.

Cu cat produsele pe care le vinzi sunt mai naturale sau chiar organice, cu atat mai mult succes va avea afacerea ta. Daca poti crea sau procura astfel de produse, lanseaza afacerea cat mai devreme, cat inca piata nu este supra-aglomerata.

9. Vinde servicii/produse de wellness

La debutul pandemiei, abonamentele pentru cursuri de fitness online au explodat. Chiar daca nu mai stam atat de mult timp in casa, ne-am obisnuit deja cu servicii si platforme online. Si cum toata lumea este mai atenta la sanatate in aceasta perioada, serviciile de wellness sunt extrem de cautate.

Poti vinde servicii/aplicatii de meditatie online, haine si accesorii pentru antrenament, cursuri de yoga si asa mai departe. Vei gasi cu siguranta clienti care au nevoie de ele!

10. Deschide un magazin cu produse vintage

Fie ca vorbim de haine sau de obiecte de mobilier, produsele vintage sunt tot mai cautate. Pe langa pretul atractiv, ele sunt apreciate si de clientii care isi doresc sa fie mai responsabili cu resursele pe care le consuma, asa ca aleg sa ofere o viata noua unor produse pe care altii nu si le mai doresc.

Poti deschide un magazin cu produse generice sau te poti orienta catre segmentul de lux, clienti care cauta produse de top la preturi accesibile.

11. Pariaza pe tehnologie

De la asset-uri 3D pana la accesorii si produse AR/VR sau aplicatii de realitate imersiva, poti vinde tehnologia de maine incepand de azi. Aplicatiile de realitate augmentata si virtuala sunt pe punctul de a exploda in popularitate in 2022, asa ca acesta este momentul pentru a deschide o afacere in domeniu.

Ecommerce

Tu ce afacere ai in plan pentru 2022? Indiferent daca alegi una dintre recomandarile de mai sus ori vei merge pe o varianta 100% originala, in MerchantPro gasesti exact partenerul ideal pentru a debuta cu dreptul in industria eCommerce. Deschide-ti magazinul online simplu si usor si alege planul de servicii potrivit, dupa care beneficiaza la maximum de toate functionalitatile dedicate din platforma. In plus, ai la dispozitie si support de calitate in Centrul de Asistenta Clienti, serviciu care te va sprijini in orice moment cu sfaturi si recomandari ce te vor ajuta sa obtii maximum de profit de la noua ta afacere online. Spor!

Lasa un comentariu