Descopera 6 idei de afaceri online part-time care necesita o investitie minima
Te-ai gandit sa incepi o mica afacere sau sa dezvolti un nou business pe langa cel actual? Daca da, stim ca unul dintre gandurile care te retin este acela daca merita sa renunti la ce ai in prezent pentru a te avanta in necunoscut.
Daca ai deja un job, poate fi greu sa renunti la un venit stabil pentru a incepe o afacere care poate sau nu sa reuseasca. De asemenea, daca ai o afacere care functioneaza, poate fi greu sa decizi intre a investi profitul pentru a creste aceeasi afacere sau pentru a dezvolta una noua de la zero.
De aceea, vrem sa-ti amintim ca nu toate tipurile de antreprenoriat necesita investitii masive de timp si bani. Poti incepe o mica afacere cu un buget minim (chiar zero in anumite cazuri) si poti lucra la aceasta dupa orele tale obisnuite de program. La finalul perioadei initiale de testare iti va fi mai usor sa decizi daca afacerea are intr-adevar un potential de crestere si daca merita sa renunti la alte surse de venit pentru a o dezvolta.
Iata cateva idei de la care poti incepe construirea unei mici afaceri online.
6 afaceri pe care le poti incepe imediat cu un buget minim
Poti folosi ideile de mai jos pentru a-ti crea o noua sursa de venit sau pentru a pune bazele noului tau imperiu. Oricare ar fi planurile tale, MerchantPro te poate sustine cu o platforma SaaS pentru eCommerce pe care o poti folosi incepand de la 0 (zero!) RON/luna.
1. O afacere eCommerce de tip dropshipping
Dropshipping-ul necesita investitii minime si are potentialul de a-ti aduce un profit excelent. Pe scurt, termenul se refera la un tip de afacere eCommerce in care tu te ocupi doar de crearea unui magazin online si de promovarea lui.
Ce anume vinzi in acest caz? Produse create de altii – ai nevoie de un partener de incredere care sa produca lucrurile pe care vrei sa le comercializezi. In acelasi timp, acesta se poate ocupa si de expedierea lor. Castigul tau este adaosul comercial sau comisionul pe care il adaugi la pretul agreat cu producatorul.
Dupa cum poti intui, cheia succesului in afacerile de tip dropshipping este gasirea unui partener de incredere, care sa trimita comenzile la timp. Restul e foarte simplu, mai ales ca pe MerchantPro poti crea magazinul online usor si ai acces si la aplicatii care te pot ajuta sa automatizezi totul, de la emailurile de confirmare a comenzilor pana la redirectionarea comenzilor catre partenerul tau.
2. Print on demand
Ai o fire creativa? Poti monetiza pasiunea ta pentru design vanzand tricouri, sepci, genti sau alte produse de acest gen cu designul tau original. Fii fara grija, nu trebuie sa investesti in masini de brodat sau de printat tricouri – exista numeroase companii care se ocupa cu ceea ce se numeste print on demand. Tu incarci designurile tale in platforma lor, iar atunci cand primesti o comanda, ei se ocupa de producerea si expedierea acesteia. Nu platesti nimic in avans si nu depozitezi niciodata stocuri de marfa.
Tot ce trebuie sa faci este sa adaugi designurile tale in magazinul tau MerchantPro, sa folosesti aplicatia MerchantPro de personalizare comanda, ideala pentru print on demand, si sa-ti promovezi noul magazin. La fel ca in cazul dropshipping, poti face asta cu o investitie de 0 Lei!
3. Vinde arta online
O noua idee usor de implementat pentru firile creative: arta online. Cu siguranta stii deja ca arta nu mai exista demult doar in format fizic. Daca iti place sa creezi arta grafica, de ce sa nu monetizezi si aceasta pasiune?
Poti incepe gratuit pe MerchantPro. Creeaza magazinul online, adauga arta ta digitala si foloseste aplicatia MerchantPro pentru produse digitale, care vor deveni disponibile pentru download de catre clienti dupa efectuarea platii.
Nu ai nevoie de nimic altceva pentru a incepe. Desigur, iti recomandam sa bugetezi niste timp si niste fonduri pentru promovarea magazinului. Primul pas este cel mai dificil, iar aici ne ocupam noi ca sa poti incepe usor si fara investitii.
4. Incearca freelancing-ul
Daca nu ai o fire artistica, insa ai skill-uri cerute pe piata muncii, le poti monetiza si altfel decat printr-un job clasic. Iata cateva lucruri pe care le poti face in timpul liber sau in weekend-uri pentru a-ti crea o noua sursa de venit:
- Design grafic;
- Creare de continut (content writing si copywriting);
- Fotografie;
- Web design;
- Traduceri;
- Consultanta in diverse domenii (marketing, project management, business, leadership, dezvoltare personala);
- Programare/dezvoltare software.
Pentru a gasi primii clienti, poti apela la reteaua ta profesionala sau te poti indrepta catre platforme ca Freelancer sau Upwork.
5. Cursuri si tutoriale online
Ai ajuns deja la un nivel al carierei in care ii poti invata si pe altii secretele meseriei tale? Perfect, atunci inseamna ca poti preda cursuri online. O poti face fie in romana, pentru o audienta locala, fie in engleza, ceea ce iti va oferi acces la piata globala.
In ceea ce priveste livrarea cursurilor, daca dispui de o retea profesionala sau de o baza de urmaritori solida, poti alege sa vinzi prin intermediul unui magazin online personal. Instaleaza in shop-ul tau MerchantPro aplicatia Produse digitale si permite-le clientilor sa descarce produsele dorite, imediat dupa efectuarea platii.
In cazul in care reputatia nu iti permite inca, iti recomandam sa incepi prin a te promova si a vinde prin platforme dedicate pentru cursuri online, cum sunt Udemy sau SkillShare, urmand ca in timp sa-ti dezvolti propriul magazin. Avantajul acestei ultime variante este faptul ca astfel de platforme au deja o baza de clienti si abonati care isi doresc sa invete lucruri noi.
Crearea de cursuri este relativ simpla: ai nevoie de o programa a cursului, apoi de slide-uri pentru fiecare curs in parte. Odata ce ai materialele pregatite, poti incepe sa te inregistrezi si sa uploadezi cursurile in platforma aleasa de tine. Iti poti seta chiar tu pretul pentru curs, insa tine cont de faptul ca vei imparti toate incasarile cu platforma.
6. Creeaza si vinde produse handmade
Pentru acest tip de afacere ai nevoie de putina creativitate, un pic mai multa indemanare si de o investitie modica in materialele pentru produsele pe care le creezi. Ca de obicei, la MerchantPro te sprijinim cu crearea magazinului eCommerce.
Poti crea si vinde:
- Bijuterii (bonus daca le poti crea din materiale reciclate);
- Lumanari artizanale;
- Sapun artizanal;
- Gemuri, lichioruri, siropuri, prajituri si alte produse de casa (atentie la autorizatiile pentru produse alimentare!);
- Mici obiecte de decor;
- Haine si accesorii lucrate manual.
Afacerile handmade sunt ideale pentru persoanele cu timp limitat. Poti crea un magazin care sa fie activ tot timpul anului, insa poti investi mai mult timp si un buget de promovare a magazinului online mai mare doar in perioadele in care astfel de produse sunt cel mai cautate: de Craciun, de Paste, de Valentine’s Day si asa mai departe.
Exista numeroase afaceri pe care le poti incepe investind doar timp. Daca vrei sa faci pasul spre independenta financiara si spre gestionarea propriului timp asa cum iti doresti, iti recomandam sa nu mai stai pe ganduri. Vei invata mai usor facand, asa ca nu ai nimic de pierdut, mai ales atunci cand costurile initiale sunt aproape zero! In plus, pentru orice alte recomandari, colegii de la Centrul de Asistenta Clienti iti stau la dispozitie oricand.
Lasa un comentariu